Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Άγιος Νικόλαος Πλανάς πρότυπο ιερέα

Ποιός άρχοντας, ποιός βαθύπλουτος έζησε σαν τον παπά-Πλανά, πού δεν είχε «που την κεφαλήν κλίνη»; Ποιός δοξασμένος αγαπήθηκε όσο αγαπήθηκε έκείνος πού κρυβότανε για να μη τον δη κανένας;
Ποιός ρήτορας στάθηκε πιο εκφραστικός από τον παπά-Νικόλα, που ψεύδιζε σαν νάτανε κανένα νήπιο;
Κι αληθινά, ποιός ήτανε πιο πλούσιος από τον αγιασμένον αυτόν γέροντα, αφού τα είχε όλα στη ζωή του, χωρίς να κρατά μία δραχμή στην τσέπη του; Αυτός ζούσε σαν εκείνους τους βλογημένους που λέγει ο Απόστολος Παύλος πως ήτανε «μηδέν έχοντι και τα πάντα κατέχοντει». Ζητούσε πρωία τη βασιλεία του Θεού, κι όλα τα άλλα «προσετίθεντο αυτώ (Μαρκ. δ' 24).

Βρετανία: Τους απαγόρευσαν να γίνουν ανάδοχοι γονείς επειδή δεν αποδέχονται την ομοφυλοφιλία. Απίστευτη απόφαση δικαστηρίου

ΛΟΝΔΙΝΟ, (LifeSiteNews.com) – Ένα ζευγάρι Βρετανών χριστιανών που είχε στραφεί νομικά, κατά του τοπικού συμβουλίου έγκρισης ανάδοχων γονέων για την απόφασή του να τους απορρίψουν από την παροχή ανάδοχης φροντίδας, λόγω της πίστης τους και της απροθυμίας τους να αποδεχτούν την ομοφυλοφιλία, έχασαν την μάχη στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου.

(Σχ. ΚΟ: Σύμφωνα με τον θεσμό της ανάδοχης οικογένειας και την αντίστοιχη νομοθεσία, στην χώρα μας, βρέφη και παιδιά ως 16 ετών που από έκτακτες ή χρόνιες ανάγκες όπως ασθένεια γονέων, ατύχημα, φυλάκισή τους, διαπίστωση ακαταλληλότητας γονέων, διάλυση οικογένειας κ.λ.π. στερούνται οικογενειακών φροντίδων, τοποθετούνται σε οικογένειες που προσφέρονται γι’ αυτό το σκοπό και που καλούνται να αναπληρώσουν την φυσική οικογένεια. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ αναδοχής και υιοθεσίας. Η υιοθεσία είναι μια νομική πράξη κατά την οποία το υιοθετημένο παιδί απολαμβάνει όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα ενός φυσικού παιδιού, και η οικογένεια έχει τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι σε αυτό σαν να ήταν φυσικό παιδί της. Η υιοθεσία αλλάζει την νομική ταυτότητα του παιδιού. Ένα ανάδοχο παιδί κρατάει την δική του ταυτότητα (π.χ. ονοματεπώνυμο) και εξακολουθεί να είναι νόμιμο παιδί των φυσικών γονέων του).

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Εικονική πραγματικότητα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

«άρτι δι’ εσόπτρω εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον»- Κορινθ. ιζ,12

1.Τώρα βλέπουμε τα πράγματα σαν μέσα σε καθρέφτη. Μετά το θάνατο θα βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι.

2.« Ο καθρέφτης» είπε ο παπα-Νικόλας , την ώρα που πίναμε τον καφέ στα Δέντρα, στο καφενεδάκι δίπλα στην εκκλησία,«δημιουργεί το είδωλό σου. Αν δεν υπήρχε ο καθρέφτης θα βλέπαμε τους άλλους και θα ξεχνούσαμε τον εαυτό μας, αντί να είμαστε διαρκώς στραμμένοι γύρω απ΄ τον εαυτό μας. Στο Άγιον Όρος δεν υπάρχουν καθρέφτες. Στον Άγιον Όρος δεν θέλουν να κάνουν τον εαυτό τους είδωλο!»

Η ιδεολογική εξαθλίωση της δωρεάν Παιδείας

Τη δεκαετία του 80, στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν δεκάδες Υπηρεσίες - Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δόθηκαν εντολές συγγραφής νέων βιβλίων για τα σχολεία όλων των βαθμίδων (τα περισσότερα ήσαν χειρότερα των παλαιοτέρων), ξεκίνησαν προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας και -κυρίως- αποδοτικότητας και παιδαγωγικής αξίας, ενώ συγχρόνως, στα αστικά κέντρα διαιρέθηκαν δεκάδες σχολικές μονάδες. Και όλα αυτά έγιναν με σχεδόν αποκλειστικά κομματικά κριτήρια βολέματος ημετέρων Διευθυντών, Προϊσταμένων, «συνδικαλιστοπατέρων» και συγγραφικών ομάδων.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, το πλάνο αυτό της απαξίωσης της παιδείας μας και των λειτουργών της συνεχίστηκε απτόητο, από όλες τις κυβερνήσεις και μάλιστα με την έμμεση στήριξη και συνενοχή σύσσωμης της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών.

“Κοπρίτες” κλπ “αντιπαραγωγικοί” πληρώνουν τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής !!!

Πρόκληση έναντι του ελληνικού λαού και του ρημαγμένου κρατικού και επιχορηγούμενου πολιτιστικού τομέα αποτελεί η νέα «χείρα βοηθείας» του αστικού κράτους προς το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτή τη φορά μέσω της καταβολής μέρους ποσού δανείου που έλαβε το Μέγαρο το 2007 από την Εθνική Τράπεζα με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο.

Οι απατεώνες μας λένε διεφθαρμένους!

To φοβερό δεν είναι ότι έκλεψε το διδακτορικό του ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας και κατά πολλούς διάδοχος της Ανγκέλα Μέρκελ, το φοβερό είναι ότι αποκαλούν τους Έλληνες διεφθαρμένους και τεμπέληδες, αυτοί που κλέβουν ακόμα και σε αυτό το επίεδο! Και περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους να μας αντιμετωπίσουν δίκαια και με αλληλεγγύη.

Έτσι, εξέφρασε την "τη λύπη της για την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ" η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Προφανώς γιατί πιάστηκε στα πράσα το πουλέν της.