Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Παλιοί μύθοι

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο σύγχρονος άνθρωπος πιστεύει σε δυο μύθους που τους θεωρεί της εποχής του, ενώ είναι παλιοί όσο και ο κόσμος. Ένας είναι ο μύθος της επιστήμης. Ο σύγχρονος άνθρωπος θέλει να τα καταλαβαίνει όλα γι΄ αυτό δεν πιστεύει σε τίποτε. Ό δεύτερος μύθος, το ίδιο παλιός όπως κι ο πρώτος, είναι ο μύθος του πλούτου, ο οποίος ανταποκρίνεται στην επιθυμία του ανθρώπου να τα αποκτήσει όλα. Το κοινό χαρακτηριστικό και των δύο μύθων είναι η κτητικότητα ή η ιδιοτέλεια.

Ως προς τον μύθο της γνώσης η Αγία Γραφή λέει πως η γνώση είναι θλίψη και βάρος πνεύματος. Ο Σωκράτης έλεγε πως ένα μόνο ξέρει ότι δεν ξέρει τίποτε, μπροστά σ΄ αυτά που του είναι άγνωστα. Ο Αϊνστάϊν επίσης αναγνώριζε ότι ο νους του ανθρώπου έχει όρια και κανείς δεν μπορεί να τα καταλάβει όλα. Ο Αϊνστάϊν ομολογούσε πως τυχαίνουν περιπτώσεις που νιώθει ηλίθιος, ίσως μπροστά στο μέγεθος της αγνοίας ακόμα και ενός μεγάλου επιστήμονος όπως ήταν ο ίδιος.

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: "Θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία. Θα κόψουμε τις αμυντικές δαπάνες"

Την απίστευτη δήλωση ότι θα αφήσει εκτεθιμένη την άμυνα της Ελλάδας στις ορέξεις των Τούρκων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "θα.. το ρισκάρουμε", έκανε όχι κάποιο τυχαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος βουλευτή και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Γιάννης Μπαλάφας! Δείτε το βίντεο...