Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Συμβουλές Αγίων Πατέρων: περί των Λόγων μας

* Άνθρωπος είσαι, μη γίνεσαι θηρίο. Γι’ αυτό σου δόθηκε το στόμα από τον Θεό, όχι για να δαγκώνεις, αλλά για να παρηγορείς με τα λόγια σου.
* Αν θέλεις να δείξεις ότι δεν σου αρέσει να λέγεις αισχρά λόγια, τότε να μη ανέχεσαι ούτε να τα ακούς.
* Ένας λόγος που θα ειπωθεί με απροσεξία, ολόκληρες οικογένειες μπορεί να κάνει άνω κάτω και να καταστρέψει και να βυθίσει στον όλεθρο ανθρώπινες ζωές.
* Την μεν ζημιά των χρημάτων είναι δυνατόν αν την επανορθώσει κανείς. Ένα απρόσεκτο λόγο όμως, ο οποίος ξέφυγε από το στόμα μας, δεν είναι πλέον δυνατόν να τον πάρουμε πάλι πίσω.

"Αθάνατο" κράτος. Επίσημα, οι ψηφοφόροι ξεπερνούν το σύνολο του λαού!!!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, που ανακοίνωσε επιτέλους χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας ανέρχεται σε 9.903.268 Ελληνίδες και Έλληνες (νεογέννητους, ανήλικους, ενήλικες).

Σύμφωνα τώρα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, που αυτή τη στιγμή είναι ακόμα αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του, το εκλογικό σώμα της χώρας, δηλαδή οι άνω των 18 ετών Ελληνίδες και Έλληνες που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ανέρχεται σε 9.952.570 ενήλικες πολίτες.

"Συμπτωματικές" πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις που δείχνουν αιολικά στον χάρτη της ΡΑΕ


Μπορεί και να είναι σύμπτωση, μπορεί και να μην είναι, αλλά μετά τα αιολικά στην Πάρνηθα, και με δεδομένη την αμέτρητη λαμογιά των αιολικών (και τις αποφάσεις του κράτους -- ναι στα αιολικά σε καμένα και αναδασωτέα), συγγνώμη, είμαι καχύποτπος.

Οργανωμένο έγκλημα η πυρκαγιά του ΖUBR - Ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα

Μεγάλα και κρίσιμα είναι τα ερωτήματα που ανακύπτουν από την πυρκαγιά που έθεσε εκτός επιχειρησιακής δράσης το νεώτερο ZUBR, ΠΤΜ "Κέρκυρα" (L-182), τόσο ως προς τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά, όσο και από την μη έγκαιρη αντίδραση των πυροσβεστικών ομάδων του ΠΝ και όλα αυτά στον κεντρικό ναύσταθμο της Αμφιάλης.

Το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε στο πρυμναίιο τμήμα του πλοίου, το οποίο βρισκόταν προς την πλευρά της θάλασσας, δηλαδή σε ένα σημείο με πολύ περιοσμένη προσβασιμότητα, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Γ. Παναγιωτακόπουλος σε Σηφουνάκη: Εγώ δεν είμαι γαμπρός μετόχου της τράπεζας Πειραιώς για να εξυπηρετώ συμφέροντα!

Αυτή είναι η κατάντια της Ελλάδας.

Σε όλες τις θέσεις κλειδιά να παραμένουν τα μέλη της συμμορίας Σημίτη. Σε όλες τις εξουσίες. Να παίρνουν τον εθνικό πλούτο τα διαμάντια του πασοκικού εκσυγχρονισμού και η μόνη αντίδραση να βγαίνει από το …ΠΑΣΟΚ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μέλους Π.Γ. ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο Αυλώνας, οι Κινέζοι, και η αυγουστιάτικη διήγηση του παππού...

Διαβάζω την είδηση για την διέλευση, από την διώρυγα του Σουέζ, πλοίου του πολεμικού ναυτικού της Κίνας. Και αστραπιαία ανοίγει μια χαραμάδα στην μνήμη, μεταφέροντας την διήγηση ενός παππού, στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960, που μετέδιδε στην αυγουστιάτικη ορεινή ομήγυρη όσα είχε ακούσει από τον δικό του παππού, για το «ποθούμενο». Για τον μεγάλο πόλεμο που «θάρθει», την συντριβή των Αγαρηνών, την έγερση του μαρμαρωμένου βασιλιά, την Ανάσταση του Γένους.

Πότε θα γίνουν όλ’ αυτά; ρωτούσαμε,πιτσιρικάδες θρασείς κι ανυπόμονοι, πριν από μισό αιώνα… «Όταν θάρθουν στον Αυλώνα χίλια κινέζικα αρμιά, - έτσι μολογούσε ο παππούς μου…» απαντούσε στερεότυπα ο γηραλέος αφηγητής. «Τι θα πει “αρμιά”». «Καράβια». Και δώστου να ανοίγουμε τους χάρτες, και να μετράμε την απόσταση, από την Κίνα… ως τον Αυλώνα…