Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δημοσιονομική προσαρμογή

Ας υποθέσουμε ότι βλέπουμε μια επική πολεμική ταινία με θέμα την απόβαση στη Νορμανδία κι ένας οπλίτης λέει στον λοχαγό του: «Κύριε λοχαγέ, είμαι έτοιμος να βγούμε από το αποβατικό και να τσακίσουμε τα παΐδια των Ναζήδων. Αρκεί να μη βραχούμε και να μη μας σημαδεύουν οι Φρίτσηδες». Αν ο λοχαγός που τα άκουγε αυτά δεν αλυσόδενε πάραυτα τον φλούφλη φαντάρο, τότε οι θεατές θα σχημάτιζαν την εντύπωση ότι βλέπουν κωμωδία και όχι πολεμικό δράμα.

Θέλουν να ξανακάνουν τζαμί την Αγια Σοφιά


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σωστή η πρόταση Κουράκη… Ας την δοκιμάσουμε!

Συμφωνώ με την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη με την οποία προτείνει "να φορολογούνται οι 'Χριστιανοί-Όρθόδοξοι' ώστε από τα έσοδα αυτά να πληρώνονται οι ιερείς της εκκλησίας.."!

Έτσι θα έχουμε ένα "πρότυπο παγκοσμιοποιημένο σύστημα φορολογίας", το οποίο δεν απέχει και πολύ απ' αυτό που μας προτείνει η "τρόϊκα", με το οποίο:

Αυτός και οι "συν αυτώ" να πληρώνουν το κόστος για τους λαθρομετανάστες, που τόσο πολύ αγαπούν…

Πόσοι από εσάς, και πόσοι «Βουλευτές», και πόσοι επιχειρηματίες, ξέρατε ότι οι εκλογές στην ...Σαξονία επηρέασαν το μέλλον σας;


Το θέμα δεν είναι η «είδηση», αυτήν την μάθαμε: Τα δικαιώματα άνθρακα βούλιαξαν και τα δύο λόμπυς οι βιομήχανοι, αφ' ενός, και οι αεριάδες και οι αεριτζήδες (και οι πυρηνικοί) αφ' ετέρου, διαφωνούν για το πρακτέο. Το θέμα είναι ότι οι εκλογές στην Κάτω Σαξονία (τι και πού είναι η «Κάτω Σαξονία»;) θα επηρεάσουν εμένα, την τσέπη μου, την ΔΕΗ, την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μου κλπ. Με συγχωρείτε, αλλά από πού κι ως πού;