Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

11 Μαϊου 2015, η "κρίσιμη" αλλά ανευ σημασίας μέρα

Όταν έλεγα, από το 2010 το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν ήμουν ορίτζιναλ... Ο Σημίτης έλεγε να πάμε στο ΔΝΤ από το τέλος του 2008. Ούτε αυτός ήταν ορίτζιναλ. Οι σοβαροί της πιάτσας ήξεραν ότι τα spreads άρχισαν να ανεβαίνουν από την αρχή του 2007. Προσωπικά ήξερα ότι θα είμαι ανασφάλιστος από το 2000 (που έσκασε το ΧΑΑ και δεν ήθελαν οι Πασόκοι αναλογιστικές μελέτες). Ήμουν κατά των Ολυμπιακών γιατί ήξερα ότι θα κάνουν την αναπόφευκτη προσγείωση πιο επώδυνη. Τα είχα γράψει και στο antinews, κατ' επανάληψη... Και τον Ιανουάριο του 2010.

Δεν ήμουν ποτέ υπέρ του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ είναι για τριτοκοσμικές χώρες με αγράμματους που δεν ξέρουν λογιστική η μπακαλική. Σε εμάς το ΔΝΤ δεν είναι παρά το άλλοθι να λέει αυτό τι πρέπει να κάνουμε επειδή εμείς δεν έχουμε την τόλμη και την ειλικρίνεια να το πούμε μόνοι μας. Ειδικά σε εμάς το ΔΝΤ είναι και σαν μεσάζων μεταξύ ημών και του μερκαντιλιστή που ελέγχει τους μαυραγορίτες μας και λαδώνει και εκλέγει τους πολιτικούς μας...

Κοινωνία Χριστού

Όταν αρχίζει κανείς να ζει κατά Χριστόν, τότε τον αποβάλλει η κοινωνία.

 Όμως, τότε αποκτά άλλη κοινωνία, γιατί και εμείς οι Χριστιανοί έχουμε την δική µας κοινωνία. Δεν χάνουμε τίποτε και σ’ αυτόν τον κόσμο.

Γέρων Σωφρόνιος του Έσσεξ