Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Δεν θα κάνω πολιτική δήλωση, εξ άλλου εγώ είμαι λίγο πιο Ευρωσκεπτικιστής από τον ...Farage. Αλλά και στην πραγματική και την εικονική μου ζωή συναναστρέφομαι με ανθρώπους που έχουν να πουν καλά και κακά για όλους.

Τα μαλλιοτραβήγματα και οι κατινιές μεταξύ υποψηφίων για την αρχηγία ενός κόμματος, δεν είναι κάτι καινούργιο (ούτε είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό). Αλλά καμπάνια μεταξύ διαφορετικών κομμάτων, με βάση ποιος είναι χειρότερος, είναι τόσο της πλάκας που, αν γίνουν εκλογές, πολλοί θα πάνε για ψάρεμα.

Η απομυθοποίηση και η απαξίωση των συμβόλων

Δημήτρης Τσίτος

Τα σύμβολα άλλοτε αποκαλύπτουν και άλλοτε συγκαλύπτουν. Αποκαλύπτουν στους μυημένους –στην ουσία των πραγμάτων- και συγκαλύπτουν για τους μη γνωρίζοντες. Τα σύμβολα έχουν μια τεράστια δυναμική, και κάποιοι θεσμικά «εγκατεστημένοι» υποτίθεται –και πρέπει- να «φέρουν» τα σύμβολα ως θεματοφύλακες και τοποτηρητές.

Δεν υφίσταται στον κόσμο κανένα σύστημα το οποίο να μην διακατέχεται και να προσδιορίζεται –πολλαπλώς- από «σύμβολα». Όπως όλα τα πράγματα τα σύμβολα μπορεί να παρερμηνευτούν, να αλλοιωθούν ή και να κακοποιηθούν, εσκεμμένα ή μη.

Η τηλεόραση σκοτώνει την ικανότητα να σκέφτεσαι. Γιατί βουλευτές ψηφίζουν δίχως να σκέφτονται!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η τηλεόραση σκοτώνει την ικανότητα να σκέφτεσαι. Ακόμα κι οι πολιτικοί στην κυβέρνηση ομολογούν ότι ψηφίζουν χωρίς να σκεφτούν. Οι λαοί δεν βρίσκουν ανθρώπους να διαθέτουν την ικανότητα να σκέφτονται, για να τους αναθέσουν την διακυβέρνηση της χώρας. Ο κόσμος όλος είναι αδιάβαστος εξαιτίας της τηλεόρασης.

Η τηλεόραση είναι το υποκατάστατο της εικονοποιητικής δύναμης του νου, δηλαδή της φαντασίας.
Η εικονοποιητική δύναμη του νου ελέγχεται από το νου. Η εικονοποιητική δύναμη της τηλεόρασης ελέγχεται από τους καναλάρχες. Η διαφορά είναι ότι οι καναλάρχες θέλουν να κάνουν τον κόσμο να μη σκέφτεται για να αγοράζει ό,τι τον διατάξουν. Έτσι η εικονοποιητική δύναμη της τηλεόρασης είναι ανεξέλγκτη από το νου του κάθε ανθρώπου, ο οποίος δέχεται παθητικά τις εικόνες της και μάλιστα με τρόπο καταιγιστικό.

Παπαρήγα και Τσίπρας στον Παπαδήμο

Όταν προσκυνάς τη «νομιμότητα» μιας πραξικοπηματικής κυβέρνησης της ευρω-τοκογλυφίας, η οποία δολοφονεί με ασυγκράτητη μοχθηρία τον ελληνικό λαό και ισοπεδώνει τη χώρα, τότε αποτελείς «γρανάζι» αυτής της «νομιμότητας» και ΕΞΑΠΑΤΑΣ με «αριστερές» λεοντές και ξύλινο αντικαθεστωτικό λόγο τον ελληνικό λαό…
Η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά αποδεικνύουν τούτο:
Στα λόγια και στις τελετουργικές τους φιέστες (παρελάσεις-διαδηλώσεις των κομματικών τους στρατών) ωρύονται εναντίον των ανδρεικέλων της ευρω-χούντας και παράλληλα σπεύδουν να παράσχουν, απλόχερα, το «άλλοθι» και την δουλική υποταγή τους στη «νομιμότητα» των ανδρεικέλων…

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ομιλία προς τους Γυμνασιόπαιδες στην Πνύκα

Παιδιά μου!

Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ αυτὸν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ αυτὰ να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα. Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθ ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας. Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.

Η ψήφος του Οδυσσέα.

Υποτίθεται ότι πάμε για εκλογές....
Φυσικά τις τραβάνε όλο και παρακάτω για προφανείς λόγους.

Αρχικά, όταν έγινε η κυβέρνηση συνεργασίας, ο Σαμαράς μιλούσε για την 19η Φεβρουαρίου... Ετσι ακούσαμε και την πρώτη αλήθεια (τύπου ΓΑΠ) από τα χείλη του.
Μετά φυσικά άρχισε η εκλογική φθορά για την Ν. Δημοκρατία και η ημερομηνίες πολλαπλασιάστηκαν....
Τελευταία εμφανίστηκε στο προσκήνιο η 29 Απριλίου και την κράτησαν στα χείλη τους μέχρι που βγήκαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις...
Τότε ακούστηκε η 6η Μαίου....

O νόμος που καταργεί ένα χαράτσι στον λογαριασμό και το ...κρυφτούλι της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το άρθρο 29 του νόμου 2773/1999 η ΔΕΗ χρεώνει κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας» Υ.Κ.Ω, (μειωμένη τιμή ρεύματος σε νησιά, πολύτεκνους κλπ) (θα το δείτε δεξιά στον λογαριασμό).
Αυτό το ποσό διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος και μπορεί να φτάσει μέχρι και εκατοντάδες ευρώ...

Τον Αύγουστο του 2011 ψηφίστηκε ο ν.4001 όπου στο άρθρο 195 καταργείται αυτή η επιβάρυνση.