Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Οι κινήσεις Παπανδρέου, μήνυμα καταψήφισης της Ελιάς.

Θα πρέπει να είναι κάποιος πολιτικά αφελής για μην λαμβάνει το μήνυμα των κινήσεων Παπανδρέου, οι οποίες (κατά τη γνώμη μας) λένε προς τον Παπανδρεϊκό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρέπει να ψηφίσει την Ελιά, στην οποία συνιστώσα είναι πλέον και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει πάει ποτέ σε εκδήλωση του πολιτικού μορφώματος της Ελιάς, πίσω από το οποίο προσπαθεί να διασωθεί πολιτικά ο κ. Βενιζέλος. Δεν αναφέρει ποτέ το όνομα της Ελιάς, ούτε αυτό του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Απεναντίας, χθες στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελεί στήριγμα της Δεξιάς, θυμίζοντας εμμέσως το σύνθημα του Α. Παπανδρέου «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

Ε, και;...

Άρχισαν, λέει, χθες απεργία οι λιανοπωλητές των λαϊκών αγορών.
Ε, και;

Ας δούμε ποιό θά ναι το αποτέλεσμα της κινητοποίησής τους: θα κάνουν κάμποσες μέρες απεργίας, η κυβέρνηση δεν θα δώσει καμιά σημασία, στο τέλος θα πεινάσουν οι οικογένειές τους, συμπαράσταση από άλλους κλάδους εργαζομένων δεν θα υπάρξει,
..αντίθετα θα βρεθούν και μερικά πιθηκοειδή, που όταν οι τηλεκατευθυνόμενοι ρεπόρτερ τους ρωτήσουν στον δρόμο, αυτά θ' αποφανθούν για το "πόσο κακό κάνει αυτή η απεςργία, γιατί δεν μπορεί να προμηθευτεί φθηνά τρόφιμα ο κοσμάκης"!
Και η απεργία θα λήξει, μ' άλλον έναν κλάδο ηττημένο κι απροστάτευτο στην λαίλαπα της "νέας τάξης πραγμάτων"!

Βρέχει φασισμό

Ποια σταγονίδια και σταγόνες; Η είδηση ότι «Ο Αντιστράτηγος Ελευθέριος Συναδινός, τέως Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή» αποδεικνύει ότι μιλάμε για ασταμάτητη βροχή στις ένοπλες δυνάμεις. Καλά, για την αστυνομία δε χρειάζεται αντίστοιχο παράδειγμα.

Ο φασισμός υπάρχει παντού. Υπάρχει στο άρθρο 65 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει ότι: «H Bουλή ορίζει τον τρόπο της ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας της με Kανονισμό, που ψηφίζεται από την Oλομέλεια» και «ο Kανονισμός καθορίζει την οργάνωση των υπηρεσιών της Bουλής υπό την εποπτεία του Προέδρου, καθώς και όλα όσα αφορούν το προσωπικό της». Δεν ελέγχει κανείς τη Βουλή. Ποιος κυρίαρχος λαός, ποια δικαιοσύνη και ποιος έλεγχος στο Βατικανό των Αθηνών; Ό,τι γουστάρουν κάνουν και λογαριασμό δε δίνουν. Ασυγκράτητα τα γέλια με το ανέκδοτο της ισονομίας.

Στη χώρα των εσχάτων

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Είναι οι μέρες μας οι τελευταίες μέρες ενός κόσμου που οδεύει προς το τέλος του; Η ιδέα του τέλους, όσο κι αν είναι τρομακτική δε φεύγει απ΄ το μυαλό μας. Ο κόσμος δεν είναι αιώνιος. Είναι οι μέρες που όπως γράφει το Ευαγγέλιο, ο Υιός του ανθρώπου αποκαλύπτεται, που γίνονται φανερά πράγματα κρυμμένα από καταβολής κόσμου;

Τις μέρες αυτές, το Ευαγγέλιο, είναι τόσο επίκαιρο, που νομίζεις ότι διαβάζεις εφημερίδα. Πράγματι διαβάζοντας το Ευαγγέλιο του Λουκά, στο σημείο που αναφέρεται στα τελευταία πράγματα, νομίζεις ότι διαβάζεις εφημερίδα. Τόσο οικεία είναι η περιγραφή του κόσμου που χάθηκε με τον κατακλυσμό και του κόσμου της ημέρας της Αποκάλυψης του Κυρίου.

Εκείνη τη μέρα, γράφει, να μην αναλωθούμε αποκλειστικά με την επιβίωση, αλλά να πλησιάσουμε το Χριστό. Και τότε οι άνθρωποι, έτρωγαν και έπιναν, πάντρευαν και παντρεύονταν, μέχρι την ημέρα που εισήλθε ο Νώε στην Κιβωτό και ήλθε ο κατακλυσμός και χάθηκαν όλοι.