Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Τα ουσιαστικά στοιχεία της ομορφιάς

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Τί είναι ομορφιά; Δεν ψάχνω να βρω τον ορισμό της ομορφιάς και δεν την αναζητώ σε κάποιο εγχειρίδιο περί αισθητικής. Με ενδιαφέρει η ομορφιά σαν ένα από τα σπουδαιότερα αισθήματα. Πιστεύω ότι χωρίς το βίωμα της ομορφιάς, ο κόσμος και η ζωή μου στον κόσμο δεν θα είχε καμία αξία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θεωρώ την ομορφιά ως την μεγαλύτερη αξία της ζωής μου.

Αγαπώ την ομορφιά με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και την έχω συνδέσει με τα αγαπημένα πρόσωπα και με το Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους. Μπορώ να πω χωρίς καμία αμφιβολία ότι η πίστη μου στο Θεό έχει ως θεμέλιο τον ομορφιά στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Ένα από τα ουσιαστικά στοιχεία της ομορφιάς, για μένα, είναι η συμπόνια, την οποία ένιωσα από μικρός για κάθε αισθανόμενο πλάσμα του Θεού και ιδίως για τους γέρους, τα ορφανά, τις γυναίκες, και γενικά τους αδύνατους, τους φτωχούς και τους νικημένους.

Στο χορό της «νεκρανάστασης πτωμάτων» και ο Λαλιώτης…

Στο χορό των «κουρελιών» του ΠΑΣΟΚ μπήκε δυναμικά και ένας από τους …δυναμικούς χορευτές-ταχυδακτυλουργούς: Ο Κώστας Λαλιώτης…

Φυσικά και μέσα σ’ αυτήν την εναγώνια και άκρως παρακμιακή επιχείρηση νεκρανάστασης των πασοκικών πτωμάτων, δεν λείπουν οι διαφορετικές στρατηγικές και τακτικές: Ο «πλουραλισμός» της παρακμής!!!

Υπάρχουν τα «κουρέλια» της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», τα «κουρέλια» της συνέχειας και αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα «κουρέλια» των «ορφανών» του Σημίτη που θέλουν μια «κεντροαριστερά» που να είναι «κεντροδεξιά»: Μια γέφυρα προς τη ΝΔ…