Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Άγιοι, μοναχοί και αυτοκράτορες

Δεν είναι χωρίς λόγο που το Βυζάντιο αποκλήθηκε «εικόνα της ουράνιας Ιερουσαλήμ». Η θρησκεία βρισκόταν σε κάθε πτυχή της ζωής του Βυζαντίου. Οι γιορτές του Βυζαντινού ήσαν θρησκευτικά πανηγύρια· οι αγώνες που παρακολουθούσε στον Ιππόδρομο άρχιζαν με ύμνους· στα εμπορικά του συμβόλαια επικαλείτο την Αγ. Τριάδα και έβαζε σ’ αυτά το σημείο του σταυρού. Σήμερα, σε μια αθεολόγητη εποχή, είναι αδύνατο να καταλάβουμε πόσο τρομερό ενδιαφέρον έδειχνε η κάθε κοινωνική τάξη, οι λαϊκοί και οι κληρικοί, οι φτωχοί και οι αγράμματοι, αλλά συνάμα οι αυλικοί και οι λόγιοι, για τα θρησκευτικά ζητήματα.

Ποιά "κλιματική αλλαγή"; Ποιά "ακραία καιρικά φαινόμενα";

Όσα χρόνια παρακολουθώ την Νοστραδάμεια Κλιματολογία, μάς τα πρήζουν με καταστροφολογίες για ψησίματα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Γιατί δεν φαίνονται σε στατιστικές και μετρήσεις;

hockeyschtick.blogspot.gr
globalwarming.org

Λίγα γραφήματα από πρόσφατη παρουσίαση σε συνέδριο, έτσι, για να μην σας δουλεύουν τα ζόμπυς του Εκονιούζ και κάτι ψιλοάχρηστοι του Αστεροσκοπείου:

1. Πού είναι οι ακραίες θερμοκρασίες από το 1895 μέχρι σήμερα;
 

"Επιστήμη χωριζομένη Θεολογίας κακουργία εστί"

Τώρα που εισερχόμαστε στην περίοδο της εικαζόμενης συναίνεσης, πολλά γράφονται ή και ακούγωνται. Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε και την πονηρή παγίδα την οποία μας στήνουν οι αξιότιμοι κυβερνήτες και η υπ΄ αυτών ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη δικαστική εξουσία. Θα επαναλάβω λοιπόν κάτι που έχω γράψει και είναι:

Με την αρνητική Δήλωση καταδολιεύουν και σπιλώνουν την προαίρεσή μας, διότι είθισται κάθε τι αρνητικό να είναι και αντιδραστικό. Άρα αντικοινωνικό, αφού οι μεταμοσχεύσεις περιβάλλονται με ανθρωπιστικό, αλτρουιστικό και οπωσδήποτε, φιλάνθρωπο περιτύλιγμα. Όσοι καταθέτουν τις αρνητικές υπεύθυνες δηλώσεις χρίονται αυτομάτως αντικοινωνικοί, αφιλάδελφοι, ρατσιστές, εθνοφυλετικοί και πολλά όμοια.