Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Γραφείο ντετέκτιβ «αι ΗΠΑ»

Μέγιστη είδηση! Οι Αμερικανοί έχουν βάλει παντού κορέους και κρυφακούνε τη Μέρκελ να παραγγέλνει χοιρινό κότσι με ξυνολάχανο, τον Σόιμπλε να μιμείται τη φωνή του Αλμπερτ Σπέερ, τον Μπερλουσκόνι να λέει ερωτόλογα και διάφορους Ελληνες πολιτικούς που λένε πολλά και δεν κάνουν τίποτα -ή μάλλον κάνουν ό,τι τους λένε άλλοι, δηλαδή οι Γερμανοί, στους οποίους δίνουν εντολές οι... Αμερικανοί.

Πρώτα απ' όλα, η Ιστορία έχει αποδείξει ότι η πρακτική των Αμερικανών δεν έχει ιδιαίτερο νόημα και χρησιμότητα, εκτός από εκείνη του αφεντικού που θέλει να ξέρει αν δουλεύει το προσωπικό του. Από την άλλη, οι άνθρωποι έχουν να ταΐσουν δεκάδες χιλιάδες πράκτορες που εργάζονται στις (περίπου) 12 μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Αν δεν παρουσιάζουν έργο, μπορεί κάποια μέρα που θα βαρέσουν φαλιμέντο να τους βγάλουν στη διαθεσιμότητα. Οσο να 'ναι, οι αρμοδιότητες των κατασκόπων έχουν περιοριστεί. Μια από τις δραστηριότητές τους είναι εκείνη που βλέπαμε παλιά στις ταινίες, αλλά τώρα έχει πέσει σε πλήρη αχρησία: Να περιφέρονται κοντά στο σπίτι σου, φορώντας καμπαρντίνα, καβουράκι και αδιάφορο βλέμμα, καπνίζοντας και διαβάζοντας εφημερίδα.

Ο Αντετοκούμπο, ο Παπανδρέου ο Καμίνης και η άναρχη μετανάστευση.

Πριν μερικά χρόνια, το ευκαιριακής σημαίας ανίκανο πνευματικά πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος, σχεδόν χαιρόταν που γίνονταν σεισμοί στην Ελλάδα και στην Τουρκία, γιατί νόμιζε ότι η εξωτερική πολιτική που επενδύει στον σκύλο διάσωσης της ΕΜΑΚ, είναι ποιο αποτελεσματική από την διπλωματία και τον Υπουργό Εξωτερικών, δυστυχώς όμως στην πορεία αποδείχθηκε ότι ο Νταβούτογλου ήταν πιο αποτελεσματικός ως διπλωμάτης από τον σκύλο της ΕΜΑΚ πάνω στον οποίο είχε επενδύσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν μπορώ να ξεχάσω και τον Νταλάρα ο οποίος σχεδόν για μια εικοσαετία είχε αναλάβει την επίλυση του κυπριακού με το μπουζούκι του.

Τι έγινε το "Νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο" που ΘΑ παρουσιάζατε τον Ιούνιο κ.Στουρνάρα;


Κάπου ανάμεσα στην ΕΡΤ και στην νέα συγκυβέρνηση πέρασε και ο Ιούνιος και το χάσαμε το "Νέο αναπτυξιακό μοντέλο"...

Ίσως στέρεψαν και οι ...δεξαμενές σκέψης...

Αυτό δεν θα το αντέξω

Πολλά υπομένω με την κρίση.

Χαράτσια, φόρους, περικοπές, ανεργία.

Αυτό που όμως που έμαθα χθες πραγματικά με λύγισε.

Όπως διάβασα, η Βουλή σκέφτεται σοβαρά να καταργήσει τον θεσμό της “Βουλής των Εφήβων” λόγω εκτεταμένης σπατάλης, αφού το Ελληνικό Δημόσιο ξοδεύει εκατομμύρια για αυτόν τον θεσμό.

Και με ενόχλησε τρομερά η υποκρισία του πράγματος. Αντί δηλαδή να χαιρόμαστε που το Ελληνικό κράτος γαλουχεί τη νεολαία με τις ανώτερες αξίες αυτού του τόπου, δηλαδή τις κρατικές σπατάλες για τζάμπα πανηγύρια, εμείς γκρινιάζουμε.