Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η τέχνη της αυτοεκτίμησης

Μόσχου Λαγκουβάρδου

Είναι ωραίο να ξέρεις την τέχνη της αυτοεκτίμησης, να ξέρεις τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βοηθάς τον εαυτό σου και τους άλλους να αποκτήσουν και να διατηρήσουν την τόσο πολύτιμη για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή αυτοεκτίμηση. Λένε πως ένα μωρό αν δεν το χαϊδεύει κανείς μαραζώνει!

Οι φιλοφρονήσεις, οι κοινωνικές θωπείες, τα χαμόγελα, τα ενθαρρυντικά βλέμματα, οι χαιρετισμοί, οι χειραψίες, οι ευχές, τα καλωσωρίσματα και τα κατευόδια, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, οι έπαινοι, τα καλά λόγια κλπ όσον αφορά τους άλλους και οι θετικές δηλώσεις προς τον εαυτό μας, όσον αφορά εμάς τους ίδιους είναι ένα μέρος της τέχνης της αυτοεκτίμησης.

Παρελάσεις: υπόμνηση ηρωισμού και φιλοπατρίας

«Γιορτάζουμε το ΟΧΙ, γιατί αν γιορτάζαμε το ΝΑΙ, θα είχαμε κάθε μέρα επέτειο»

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

«Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται, πάλιν την κεφαλήν...» της δύσμοιρης ιστορίας επί πίνακι ζητεί.

Η Ηρωδιάς της πατρίδας μας, το ΠΑΣΟΚ, δυσφορεί για την παρουσία αρμάτων μάχης στις παρελάσεις. Βέβαια αυτό είναι το κέλυφος, το πρόσχημα. Στόχος του η κατάργηση των εθνικών παρελάσεων. Επειδή ψυχορραγεί και κείτεται πτώμα άταφο, τυμπανιαίας αποφοράς, πλειοδοτεί σε προοδομανία (ή προδοτικομανία) κάνοντας «τα γλυκά μάτια» στο έτερον κομματικό απολειφάδι, την ΔΗΜΑΡ. Τους ενδιαφέρει μόνον να μπουν στην Βουλή, να εκλεγούν… Ηρωισμός; Τι είναι αυτό; τρώγεται;

Θα γίνουμε εμείς οι προδότες του Έθνους ή θα αντιδράσουμε;

Του Πέτρου Χασάπη

Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας φίλος και μου επισήμανε κάτι που με πάγωσε. Κάτι που δεν το είχα σκεφτεί με αυτόν τον τρόπο.

Όταν, πάνω στη συζήτηση του είπα ότι η επιτήρηση στη χώρα μας θα είναι μέχρι το 2064 και βλέπουμε, δηλαδή μέχρι τότε που θα εξοφλείται περίπου η τελευταία δόση της τρόϊκας και όταν τα παιδιά μας θα είναι τότε παππούδες και θα έχουν τα δικά τους παιδιά και εγγόνια, μου επισήμανε το εξής:

Όλα τα μονοπάτια οδηγούν στην τρέλα

Το κείμενο γράφτηκε τον Ιανουάριο του 2010.
Σήμερα έχουν περάσει πάνω από τρισήμισυ χρόνια και τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα…


Όλα τα μονοπάτια οδηγούν στην τρέλα. Οι μέρες συσσωρεύουν τη μια συμφορά πάνω στην άλλη. Το μέλλον τρομακτικό.
Το παρόν ναρκωμένο από τα παραισθησιογόνα των πολιτικών απατεώνων και των ποικίλων εμπόρων κάθε χρωματικού φάσματος: κάθε ιερό και όσιο γίνεται εκλογική εμπορική αξία, περιτυλιγμένη με αναθέματα, συνθήματα, ξεφωνητά και αχαλίνωτη καπηλεία των πάντων…

2.900.000 € στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας!!!!!

Aναρωτιέστε γιατί τα σχολεία δεν έχουν καθηγητές γιατί απολύονται εκπαιδευτικοί;

γιατί κλείνουν σχολεία ανά την Ελλάδα;

δείτε λοιπόν πως το υπουργείο εξωτερικών έδωσε για την διάδοση της γαλλικής γλώσσας 2.871.000 €