Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Να πάρουμε την πατρίδα μας στα χέρια μας

Το ξεπουληταριό των πωλητικών –εκπροσώπων και υπαλλήλων των τραπεζών και των διεθνών λαμογιών- πρόσφατα υπέγραψε την καταδίκη της χώρας και έτρεξε να κρυφτεί πίσω από χιλιάδες αστυνομικούς και ελεύθερους σκοπευτές για να συνθλίψει με την παρουσία του και την γιορτή της παλιγεννεσίας, την 25 Μαρτίου, εγκαθιδρύοντας την εκτός νόμου κυριαρχία του. Με βάση αυτές τις υπογραφές, η Ελλάδα έχει παύσει να είναι χώρα και έχει μετατραπεί σε χώρο εκπλειστηριασμού των πάντων (συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων και των περιουσιών τους)...

Τι θα απογίνομεν χωρίς...

...Ξυνίδη και Πάγκαλο; Δεν θα είναι υποψήφιοι! Στα τείχη της Ιπποκράτους πικρά ο ΓΑΠ και η Μπιρμπίλη κλαίνε.

“Αποσύρομαι. Δεν θα δώσω καν την δυνατότητα στον λαό να με ψηφίσει”, είπε και μας κεραυνοβόλησε από το κρατικό στασίδι της ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όλων των Ελλήνων Θεόδωρος Πάγκαλος. Πάνω που γραίες, πρεσβύτες, παίδες και κορασίδες ήταν με τις ταυτότητες στα δόντια, πανέτοιμοι και έτοιμες να σταυρώσουν Πάγκαλο στην περιφέρεια Αττικής, επήλθε το μέγα ξενέρωμα. “Κατ' αρχήν να σας δώσω έναν τυπικό λόγο. Είμαι 74 ετών κι έχω 32 χρόνια στο Κοινοβούλιο”, συνέχισε ο Θόδωρας των Ιμίων, του Οτσαλάν και του Σημίτη. Ευτυχώς, δηλαδή, που έκανε την διευκρίνηση διότι μερικοί αποτρόπαια σκεπτόμενοι δεξιοί και Συριζαίοι γιαουρτορίπτες είχαν την εντύπωση ότι ο αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης μπήκε στη Βουλή με το μπιμπερό του ανά χείρας. Ουδέν ψευδέστερο τούτου. Για να κατέβει η σημαία από τα Ίμια, για να μπαγλαρωθεί ο Οτσαλάν από τους Τούρκους, για να πάνε στον κουβά οι “επενδυτές” του Χρηματιστηρίου, για να μπούμε στο ΔΝΤ και για να αυτοκτονεί ένα χωριό ανά διήμερο απαιτήθηκαν μόλις 32 έτη κοινοβουλευτικής παρουσίας του μέγιστου πολιτικού των επιτυχιών.

Που διορίσθηκε ο Άλεξ Ρόντος; Το έγγραφο διορισμού του

κλικ για μεγέθυνση
Κανείς δεν πάει χαμένος άμα συνδυάζει πολιτική, διπλωματία, γνωριμίες και «ειδικές αποστολές». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άλεξ Ρόντος. Έγινε γνωστός ως «αφανής» σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου όταν ήταν στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον ακολούθησαν πολλές φήμες για σχέσεις του με την απέναντι ακτή του Ατλαντικού. Βρέθηκε στη Γιουγκοσλαβία την περίοδο του πολέμου (εννοείται ότι στο πλευρό των Σέρβων), αλλά και στο πλευρό του (φιλοδυτικού) προέδρου της Γεωργίας Σαακασβίλι, ενώ ενεπλάκη και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Και μετά, όταν ο Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, βρέθηκε πάλι δίπλα του.

Όμως τώρα οι καιροί άλλαξαν. Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι πια πρωθυπουργός και ο Α. Ρόντος ανέλαβε νέα διεθνή (και πάλι) αποστολή. Και μάλιστα με δικομματική στήριξη σε ότι αφορά την Ελλάδα. Διότι στον διορισμό του συναίνεσε και η ΝΔ διά του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα!

Αποκλειστικό... Υπονομεύουν τον κ. Μπαμπινιώτη...


"Λεξικό για το Σχολείο και το Γραφείο", Γεωργίου Μπαμπινιώτη, έκδοση του Κέντρου Λεξικολογίας ΕΠΕ, 2004, σελ. 73, λήμμα "αναπληρωτής": αναπληρωτής, αναπληρώτρια = πρόσωπο που αναπληρώνει κάποιον.

Αποστολή: καταστρέψτε την οικογένεια

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς


«Οι πρόγονοί μας φύτευαν ελιές, αν και ήξεραν ότι δεν θα τις δουν να καρπίζουν»
Κορνήλιος Καστοριάδης

Κάποτε πλησίασε τον τροπαιούχο νομπελίστα μας ποιητή Γιώργο Σεφέρη, ένας ξένος διαπρεπής συνομιλητής, «πειράζων αυτόν και λέγων»: «Μα πιστεύετε σοβαρά ότι είστε πραγματικά απόγονοι του Λεωνίδα και του Θεμιστοκλή;». Απαντά ο Σεφέρης: «Όχι, είμαστε απόγονοι μονάχα της μάνας μας, που μας μίλησε Ελληνικά, που προσευχήθηκε ελληνικά, που μας νανούρισε με παραμύθια για τον Οδυσσέα, τον Ηρακλή, τον Λεωνίδα και τον Παπαφλέσσα, και ένιωσε την ψυχή της να βουρκώνει την Μεγάλη Παρασκευή, μπροστά στο ξόδι του νεκρού Θεανθρώπου».

Η ευθύνη για την διακινδύνευση της κρατικής υπόστασης του Ελληνικού Λαού

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο ελληνικός λαός, από τότε που την εξουσία κατέλαβαν άτομα τα οποία διάκεινται εχθρικά προς το εθνικό κράτος, προς την πατρίδα και γενικά προς την κρατική υπόσταση του λαού και του έθνους, διατρέχει τον κίνδυνο να απωλέσει την κρατική του υπόσταση από υπαιτιότητα των ατόμων αυτών.

Για την υλοποίηση του σχεδίου τους έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του διεθνούς κεφαλαίου, το οποίο ενεργεί με προοπτική να υποκαταστήσει το ελληνικό κράτος. Για την επιτυχία του εν λόγω σχεδίου οι ασκούντες την εξουσία εκθέτουν με κάθε τρόπο το ελληνικό κράτος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.