Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ἡ «κρίσις» ἔχει δοθεῖ στὸν Υἱό

Μπορῶ μόνο νὰ δῶ αὐτό, ποὺ πράγματι βλέπω. Δὲν εἶμαι σὲ θέση νὰ κάνω τίποτ’ ἄλλο. Ἀλλὰ μὲ κανένα τρόπο δὲν εἶμαι διατεθειμένος νὰ θέσω κανέναν «ἐκτὸς Ἐκκλησίας». Ἡ «κρίσις» ἔχει δοθεῖ στὸν Υἱό. Κανεὶς δὲν διορίσθηκε γιὰ νὰ προλαμβάνει τὴν κρίση Του. Ἡ Ἐκκλησία, βέβαια, ἔχει τὴ δική της ἐξουσία μέσα στὴν ἱστορία. Εἶναι, πρῶτ’ ἀπ’ ὅλα, ἡ ἐξουσία νὰ κηρύττει καὶ νὰ διαφυλάττει τὸ λόγο τῆς ἀληθείας. Ὑπάρχει κάποιος κανόνας πίστεως καὶ τάξεως, ποὺ πρέπει νὰ θεωρεῖται σὰν κανόνας. Ὁτιδήποτε βρίσκεται πέραν τούτου εἶναι «ἀνωμαλία». Ἀλλὰ ἡ «ἀνωμαλία» πρέπει νὰ θεραπεύεται καὶ ὄχι ἁπλῶς νὰ καταδικάζεται. Αὐτὴ εἶναι ἡ δικαίωση γιὰ τὴ συμμετοχὴ ἑνὸς Ὀρθοδόξου στὸν οἰκουμενικὸ διάλογο μὲ τὴν ἐλπίδα, ὅτι μὲ τὴ μαρτυρία του ἡ Ἀλήθεια τοῦ Θεοῦ εἶναι δυνατὸ νὰ κερδίσει ἀνθρώπινες ὑπάρξεις.

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση με... φωτοτυπίες

Η Εγκύκλιος αναρτήθηκε ευσχημόνως στην «Διαύγεια», και η «είδηση», αποπνέουσα αισθήματα πληρότητος, αναγγέλθηκε στις Εφημερίδες της προπαραμονής των Χριστουγέννων: «Νέο ΑΦΜ θα αποκτήσουν οι καινούργιοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Η Εγκύκλιος, που εκδόθηκε κατόπιν συνεννοήσεως των Υπουργείων Εσωτερικών κτλ-κτλ και Οικονομικών, παραγγέλλει όπως «αρμόδιοι υπάλληλοι» των Δήμων, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των σημερινών κρατικών Περιφερειών «προσέλθουν από την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις οικείες Δ.Ο.Υ. προκειμένου ο ΑΦΜ να αποδοθεί εγκαίρως».

Σαν σήμερα, 27-12-537, 1.473 χρόνια πριν !!!!!!!!!!

27-12-537 μ.Χ.- Τελούνται τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας από τον Πατριάρχη Ευτύχιο και τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό.

Ο ιστορικός Θεοφάνης και ο ανώνυμος χρονογράφος περιγράφουν τα εγκαίνια που τελέστηκαν στις 27 Δεκεμβρίου του 537. Τότε και σύμφωνα με το θρύλο, μόλις ο Ιουστινιανός αντίκρισε τελειωμένο το ναό προχώρησε μόνος μέχρι τον άμβωνα, εξέτεινε τα χέρια του προς τον ουρανό και ανέκραξε: "Δόξα τω Θεώ τω καταξιώσαντί με τοιούτον έργον επιτελέσαι. Νενίκηκά σε Σολομών!", θέλοντας έτσι να εκφράσει το θαυμασμό του για το μνημείο το οποίο ήταν πιο θαυμαστό από τον Ναό του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα.

Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Ο Ελληνικός λαός δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τα οικονομικά συμφέροντα, από τους λίγους. Μετράμε τις δυνάμεις του εχθρού (μιας ελίτ του πλούτου και της εξουσίας) και τις δικές μας δυνάμεις (τις δυνάμεις των πολλών). Με την ελίτ του πλούτου συμπαρατάχθηκαν όλες οι ελεγχόμενες από αυτούς δυνάμεις: πολιτική εξουσία, πολιτικοί, ΜΜΕ, επιστήμη, τεχνολογία, διοίκηση της Εκκλησίας κ.α. Ο Ελληνικός λαός ( οι πολλοί) έχει ως άμυνά του την πνευματικότητα. Κάθε απλός άνθρωπος του λαού είναι μια πνευματική δύναμη.

Η ελίτ του πλούτου, η εξουσία, τα ΜΜΕ, με ένα λόγο οι λίγοι που τα βάζουν με τους πολλούς, με το λαό, κάνουν τρία μεγάλα λάθη:

Έψαχναν για “ΔΕΚΟ” και ήθελαν “ΔΕΚΑΡΑΚΙΑ” τα καλά κορίτσια της μεσαίας τάξης

ΚΑΥΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑΣ

Η ΠΕΠΥ “ΗΘΕΛΕ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΝ “ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ” ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Μετά τις αποκαλύψεις για το ναρκωκύκλωμα της κόκας, κάποιοι ανόητοι νόμισαν ότι είμαστε τίποτα γαύροι αλευρωμένοι που δεν έχουμε στοιχεία για να βγάζουμε στη φορά τόσο ηχηρά ονόματα που αναμένεται να κληθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για αγορά ή διακίνηση κοκαίνης.