Τρίτη 19 Απριλίου 2016

"Πρόσφυγες". Οι αλήθειες που ...ξεφεύγουν;;;

Φτάνοντας στον προθάλαμο ενός νέου μνημονίου, η παράμετρος που είναι νέα στην εξίσωση είναι οι "πρόσφυγες". Και συγκεκριμένα νέοι φόροι με μεγαλύτερη εξαθλίωση των πολιτών, έχοντας ταυτόχρονα έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που έχει μόνο "κόστος" και δεν έχει καμία συμμετοχή στα χαράτσια.

Terminology first. Σύμφωνα με την πιο επίσημη εκδοχή:

Τι μας θύμισε ο Πάπας

Ως γνωστόν, η Ευρώπη έκανε... καριέρα με ξένα κόλυβα και με το πλιάτσικο από την Κωνσταντινούπολη

Για να γίνει η Αλωση της Πόλης το 1453 από τους Τούρκους, χρειάστηκε να προηγηθεί η καταλήστευσή της από τους δυτικούς το 1204, όταν η Δ΄ Σταυροφορία, αντί να ελευθερώσει τους Αγίους Τόπους, ρήμαξε την πρωτεύουσα του Βυζαντίου. Ιδού πώς την περιγράφει ο επίσκοπος Γιεγκοριέφσκ κ. Τύχων Σεβκούνωφ, ο πνευματικός του προέδρου Πούτιν, στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που δημιούργησε για την Κωνσταντινούπολη:

Και… μελετώντας τα να κλαις

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος - Κιλκίς

Είναι γνωστό ότι τα ισχυρότερα δηλητήρια της νεοταξικής προπαγάνδας ενσταλάσσονται μες στα σχολεία. Εκμεταλλευόμενοι οι εθνοαποδομητές την έμφυτη ευαισθησία και αθωότητα των παιδιών και την, λόγω φόβου, πρωτίστως, ή ανιάτου προοδευτικότητας, «προσαρμογής» κάποιων εκπαιδευτικών, επιβάλλουν και προωθούν τα εθνοκτόνα πονηρεύματά τους.

Έχω γράψει επανειλειμμένως για τα «σχολικά βιβλία», «πανέρια με οχιές», που εδώ και μία δεκαετία, διακινούνται στα σχολεία. Όσο προχωρεί ο καιρός και τα γεγονότα, κάποιες αναφορές στα βιβλία αυτά, αρχίζουν και γίνονται κατανοητές. Λες και κάποιοι γνώριζαν τα επερχόμενα και προετοίμαζαν ή, καλύτερα, αποκοίμιζαν το εύκολο και ανυπεράσπιστο θύμα: τους νέους.