Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ησυχία στην αρένα, και σάλος στην εκκλησία!

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γράφει τα εξής στηλιτεύοντας όσους προκαλούν ενόχληση στο εκκλησίασμα και φεύγουν πριν από την ολοκλήρωση των Ιερών Ακολουθιών: «Ορισμένοι δεν προσεγγίζουν το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με φόβο αλλά με ταραχή, οργιζόμενοι, μαλώνοντας και σπρώχνοντας το διπλανό τους, γενόμενοι έξω φρενών. Έχω αναφερθεί πολλές φορές σ’ αυτό το θέμα και δεν θα σταματήσω να μιλώ.

Ούτε χέρια ούτε πόδια ούτε στεναχώριες!

Δείτε στο video τη δύναμη ενός ανθρώπου και αναρωτηθείτε.
Πόσο καλύτερα είμαι!

«Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί...»

Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Έρχαρτ Κέστνερ έκανε την εξής εξομολόγηση. «Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, στην Αθήνα. Η γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να λέω πως είμαι Ελβετός. Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες. Από την πρώτη στιγμή είπα πως ήμουν Γερμανός και όχι μόνο δεν κακόπαθα, αλλά ξανάζησα παντού όπου πέρασα τη θρυλική κρητική φιλοξενία.

Ευρωπαϊκή οικογένεια

Το μήνυμα. «Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί».

Ο Κλεισθένης γράφει.

Η πρόσφατη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αττική και όχι μόνο μου στέλνει δύο μηνύματα:
1ο) Το μήνυμα των λαθρομεταναστών: Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί, είμαστε οργανωμένοι και δεν αιτούμαστε αλλά απαιτούμε.
2o) Το μήνυμα των εξουσιαστών: Τους βλέπετε είναι πολλοί και είτε θέλετε είτε όχι θα παραμείνουν έστω και αν καταστραφεί η χώρα, έστω και αν σας κλέβουν, ληστεύουν, δολοφονούν ή ότι άλλο κάνουν.

Οὐμπέρτο Ἔκο

Σήμερα μόνο ἠλίθιοι κάνουν δικτατορίες, τὴ στιγμή ποὺ ὑπάρχουν οἱ τηλεοράσεις.

We' ll meet again

Να λοιπόν, που δύο χρόνια μετά το κραχ, έχουν ξυπνήσει άλλες δυνάμεις, πολύ μεγαλύτερες, και να δούμε πως θα παίξει το έργο...

Η είδηση της ημέρας αφορά τα τακτικά πυρηνικά όπλα. Για την ακρίβεια, δεν είναι σημερινή είδηση, κυκλοφορεί σε ιστοσελίδες και περίεργες επιτροπές τουλάχιστον ένα χρόνο και βγήκε στην guardian τον περασμένο Φεβρουάριο: «Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Νορβηγία και το Λουξεμβούργο, θέλουν απομάκρυνση των τακτικών πυρηνικών όπλων από την Ευρώπη». Αυτό σημαίνει ότι η Αγγλία και κυρίως η Γαλλία έχουν άλλη άποψη.