Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ο Κλεφταρματολός Καραϊσκάκης και οι τωρινοί… κλεφτοαμαρτωλοί

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς

«Όλοι σαν ένας, ναι χτυπούν, όμως εσύ σαν όλους»
Δ. Σολωμός

Έπιασαν στο στόμα τους κάποιες αριστερές σαπιοκοιλιές τον Καραϊσκάκη, τον σταυραετό της Ρούμελης. Άνθρωποι που το Εικοσιένα το μαγαρίζουν, θεωρώντας το ταξική εξέγερση, ακολουθώντας τις ασχημονίες του Κοδράτου, και την εκκλησία, την ελληνοσώτειρα κατά τον Ζαμπέλιο, την ελέγχουν για δοσιλογισμό και συνεργασία με τους Τούρκους για κατάπνιξη του Ιερού Αγώνος. Θολοκουλτουριάρηδες της μιας πεντάρας, που εξεμέουν οχετό ψεμάτων κατά του κλήρου και του αγίου εθνοϊερομάρτυρος Γρηγορίου του Έ. Που αρνούνται την ύπαρξη του Κρυφού Σχολειού, γιατί ακριβώς ήταν κατόρθωμα της εκκλησίας. Εκκλησιομάχοι που ό,τι ανθελληνικό και σάπιο κυκλοφορεί το υιοθετούν μόνο και μόνο για να πείθουν τους κρετίνους που τους ψηφίζουν, ασχολούνται με ποιον; Τον Καραϊσκάκη. Και επιστρατεύουν μια φράση που αμφισβητείται αν την είπε ο στρατηγός, αλλά την χρησιμοποίησε ο Β. Παπακωνσταντίνου σε ένα σαχλοτράγουδό του.

Δ' Χαιρετισμοί (27 Μαρ. 2020)

Για τη διευκόλυνση των πιστών στις κατά μόνας ακολουθίες που μας έχει επιβληθεί, κάνουμε μία προσπάθεια για προσφορά των ακολουθιών με πληρότητα, χωρίς δηλαδή να απαιτείται κάποιο άλλο βιβλίο.

Ευχόμαστε από καρδιάς να μπορέσουμε να καλύψουμε το δυνατόν περισσότερες ακολουθίες και πρώτα απ' όλα ο Θεός να κολοβώσει τον πειρασμό ώστε να επιστρέψουμε στους ναούς και η όλη προσπάθεια να καταντήσει ανούσια.

Πρόβα ολοκληρωτισμού

Ας υποθέσουμε πως κάποιος από εμάς είχε πέσει εδώ και κανά χρόνο σε κώμα και πως ξύπναγε σήμερα ανίδεος βέβαια για όσα έχουν συμβεί.
Θα κοίταζε γύρω του και θα έβλεπε να κυκλοφορούν ελεύθερα μόνον οι δυνάμεις καταστολής, και όλοι οι πολίτες έντρομα ανθρωπάκια να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και να χρειάζονται ειδικές άδειες για την παραμικρή κυκλοφορία τους.
Τί θα του πέρναγε πρώτο απ' το μυαλό; Τί θα πρωτοσκεφτόταν; Χούντα!
Ακριβώς.