Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η Ορθοδοξία είναι θεραπεία, δεν είναι θρησκεία. Το καθαρτικό στάδιο.

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύθητε"

Η Ορθοδοξία είναι θεραπεία της ψυχής (και του σώματος) σε τρία στάδια, το στάδιο της κάθαρσης, το στάδιο του φωτισμού και το στάδιο της θέωσης. Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία. Η Ορθοδοξία είναι θεραπεία.

Το καθαρτικό στάδιο αρχίζει και ολοκληρώνεται με το βάπτισμα.
Βαπτιζόμαστε στο θάνατο του Χριστού που πέθανε από τις αμαρτίες του κόσμου. Όπως ο Χριστός πέθανε από τις αμαρτίες του κόσμου, το ίδιο κι εμείς πεθαίνουμε για τις αμαρτίες μας. Βαπτιζόμαστε στο θάνατο του Χριστού και αναγεννώμαστε εκ πνεύματος και ύδατος ως καινούριοι άνθρωποι καθαροί από τους ρύπους του παλαιού ανθρώπου.

Η μυστηριακή (χωρίς επίγνωση) κάθαρση θα συνεχιστεί ως κατ΄ επίγνωση κάθαρση με την προσωπική μας συνέργεια και τη μετοχή μας στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, ιδίως στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Δεν αντέχεστε κύριοι...

Ωρες, ώρες νευριάζω με τον εαυτό μου.

Καλά δεν ήμουνα τόσες μέρες, που δεν άκουγα κανένα από όλους αυτούς τους ηλίθιους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, και λοιπούς επώνυμους, που προσβάλουν σνυεχώς τη νοημοσύνη μου, και παρουσιάζονται αυτόι σαν εικόνα του Ελληνικού λαού;

Τι ήθελα ν ανοίξω τηλεόραση να δω κανένα νέο;

Να μπροστά μου ο Ραγκούσης.

Ο τύπος αυτός, νομίζει ότι όλα τα ελληνικά νησιά έχουν την έκταση της Πάρου.

Ετσι έφτιαξε και υπερασπίζεται τον Καλλικράτη όπου εφάρμοσε την αρχή, "κάθε νησί ένας δήμος"

Ο απίθανος αυτός, τόλμησε, και οι λοιποί ηλίθιοι υπέυθυνοι του νησιού αποδέχτηκαν, να γίνει η ΛΕΣΒΟΣ, ένας δήμος.

Πώς η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ξεπουλά την Ελλάδα στο Ισραήλ

«Μπαράζ» σκοτεινών υποθέσεων, με κοινό παρονομαστή τη –με συνοπτικές διαδικασίες- παραχώρηση «φιλέτων» της ελληνικής οικονομίας σε συγκεκριμένα ισραηλινά ιδιωτικά συμφέροντα αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb. Υποθέσεις, με τουλάχιστον «περίεργες» και στα όρια της νομιμότητας μεθόδους, που θα προκαλέσουν σάλο. Και ρωτάμε ευθέως: αληθεύει ότι επιχειρείται να περάσουν σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που εδρεύουν στο Ισραήλ:
  1. το μονοπώλιο ουσιαστικά των φαρμακείων στην Ελλάδα;
  2. ο έλεγχος ουσιαστικά του ΟΠΑΠ, της πλέον «χρυσοφόρας» εταιρείας του ελληνικού Δημοσίου;
  3. το μονοπώλιο ουσιαστικά της προμήθειας φαρμάκων στα ελληνικά νοσοκομεία;
  4. έκταση φιλέτο, ιδιοκτησίας του ΕΟΤ σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά, όπου η γη αξίζει περισσότερο από χρυσάφι;

Η βαρβαρότητα των άδειων εδράνων

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Tα άδεια έδρανα της Βουλής, στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου, αποκαλύπτουν το μέγεθος της περιφρόνησης των εθνοπατέρων προς τους πολίτες.

Τα πλουσιόπαιδα, στους οποίους έχουμε αναθέσει τον ιερό ρόλο της εκπροσώπησής μας στη κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν καταδέχθηκαν να παραβρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων της βουλής.

Οι χοντρόπετσοι απόντες εθνοπατέρες, έδειξαν με την απουσία τους πόσο γραμμένες έχουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αλλά και την ανάγκη κάθαρσης και διαφάνειας.

Αναρωτιέται κανείς αν θα τολμούσαν ν απουσιάσουν από το κάλεσμα κάποιου μεγαλοεπιχειρηματία της διαπλοκής.

173.000.000 ευρώ για συντάξεις …Εθνικής Αντίστασης, 67 χρόνια μετά την Κατοχή…

Η κυβέρνηση ούτε που αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης για να μην δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της.

Διαβάστε μερικά στοιχεία για τις συντάξεις των ...αντιστασιακών. Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα.
(τα στοιχεία είναι από παλαιό άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ)

- Έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από 260.000.

- Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 1989 είχαν ήδη αναγνωριστεί 171.371 αντιστασιακοί.

- Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε την αναστολή του νόμου, οποίος όμως τέθηκε και πάλι σε ισχύ με τις διατάξεις του νόμου 2320/1995.

Είναι πλαστό το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα;

Τελικά, κάτι πολύ περίεργο τρέχει με το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα. Παρά τις διαβεβαιώσεις των συμβατικών ΜΜΕ, ότι η υπόθεση των birthers έκλεισε οριστικά μετά τη δημοσιοποίηση του πιστοποιητικού, ένας νέος κύκλος αμφισβήτησης ξεκίνησε για το αν είναι γνήσιο ή αποτελεί απλά μια πλαστογραφία. Για παράδειγμα, ο αύξων αριθμός του πιστοποιητικού είναι υψηλότερος από τον αντίστοιχο στα πιστοποιητικά ατόμων που γεννήθηκαν αργότερα στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο βομβαρδισμός δημοσιευμάτων σε μέσα όπως η Washington Post και η New York Times, που επιμένουν πως το θέμα έκλεισε, είναι λάθος. Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί πως το πιστοποιητικό έχει πλαστογραφηθεί, ενώ μόλις το 31% πιστεύει πως είναι γνήσιο.