Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κέρδισε τον αδελφό σου

Κάποιος μας συκοφάντησε, μας αδίκησε, μας έθιξε, μας προσέβαλε.
Τον διαγράφουμε μονομιάς από αδελφό, συγγενή, φίλο ή συνεργάτη;
"Δεν θέλουμε να τον ξαναδούμε στα μάτια μας";
Ή τον αντιμετωπίζουμε με κατανόηση, συμπάθεια κι αγάπη με την ελπίδα πως θα διορθωθεί;
Ο Κύριος παρότι παρακούσαμε τη θεϊκή εντολή του "έκλινεν ουρανούς να κατέβει" (ψαλ ιζ 17[10])
Η θεϊκή του φιλανθρωπία ήταν καθαρή "Πάτερ άφες αυτοίς" (Λουκ κγ [23]34)
Μας έφταιξε ο αδελφός μας; Κι ύστερα απομακρύνθηκε κι ο ένας αποφεύγει τον άλλον;

Τον βλέπει κι αλλάζει δρόμο; Όσο περνάει ο καιρός η απόσταση μεγαλώνει;

Σχολική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Λαρίσης Ιγνάτιος

Σχολική Προηγιασμένη Θεία λειτουργία για όλα τα Σχολεία της Νίκαιας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρόντος του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα και όλων των εκπαιδευτικών της Νίκαιας.

Οι μαθητές κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και άκουσαν με ενδιαφέρον τις πατρικές συμβουλές του Σεβασμιωτάτου, που τους μίλησε για την πρόοδό τους και κυρίως την πνευματική τους κατάρτιση.

Αν είχαμε επιλέξει τους βουλευτές μας με κλήρωση, κανείς τους δεν θα είχε ψηφίσει το Μνημόνιο.

Στην δημοκρατία, την ελληνική δημοκρατία, όπως προβλέπεται από την πατέντα των προγόνων μας, και όχι από αυτη την σαξωνική απομίμηση δημοκρατίας που μας φόρεσαν σαν φέσι, έλληνές μου, ο βουλευτής είναι κληρωτός. Μένει ένα χρόνο, το πολύ στο αξίωμά του, και ούτε σύνταξη έχει, ούτε μεγαλεία. Κάνει τη δουλειά που τον βάλαμε και φεύγει. Φεύγει και ΔΕΝ ξανάρχεται. Κι έρχεται άλλος πολίτης στη θέση του, κι άλλος πολίτης, κι άλλος πολίτης. Οσοι δεν το ξέρετε, σας βεβαιώνω, ότι ΜΟΝΟ αυτό είναι δημοκρατία.

Ε, λοιπόν, αν εμείς σήμερα επιλέγαμε τους βουλευτές μας με κλήρωση, όπως οι καχύποπτοι εκείνοι μακρινοί παππούδες μας, υπήρχε περίπτωση να ψηφίσουν οι βουλευτές μας μια σύμβαση σαν το Μνημόνιο; Οχι φυσικά. Ούτε που θα τους περνούσε από το μυαλό κατ’ αρχή να κάνουν κάτι τέτοιο, χωρίς να μας ρωτήσουν. Δεν θα τολμούσαν. Χωρίς ένα δημοψήφισμα. Διότι θα ήταν σάρκα εκ της σαρκός μας. Αίμα μας θα ήταν. Σαν και σένα και σαν και μένα. Εσύ κι εγώ, θα ήταν. Οχι επαγγελματίες της πολιτικής, μ’ όλο το σόϊ διορισμένο. Συντεταγμένοι σαν διμοιρία πεζοναυτών. Διότι δεν θά χανε “αρχηγό”, άκου “αρχηγό”, για να τους διατάζει και να τον υπακούνε. Μονοκούκι. Και τάχα μου ιδεολογίες. Τάχα μου λέω. Τάχα μου ξαναλέω. Διότι, έλληνές μου, τότε και μόνον τότε, θα ήταν βουλευτές του ελληνικού λαού.

Διατριβή στο ψέμα

Του Δημήτρη Μυ

Αν σε κάτι διαπρέπει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η ευκολία με την οποία πλασάρει (με τη βοήθεια των media) το ψέμα. Μέχρι χτες, για παράδειγμα, ακούγαμε ότι «δε θα ληφθούν νέα μέτρα». Από χτες γνωρίζουμε ότι στις 15 Απρίλη θα πέσει νέο χαράτσι για να καλυφθεί μια «τρύπα» 1,7 δισ.

Καθώς, απ ότι φαίνεται, η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται με βάση το βιβλίο οδηγιών του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, το μόνο που μένει στην κυβέρνηση είναι η (μικρο)πολιτική διαχείριση της κοινής γνώμης. Καθοριστικό μέσο γι αυτή τη διαχείριση είναι το ψεύδος.

Απίστευτη ομολογία από δημοσιογράφο του Mega: Εμείς μοντάραμε και διοχετεύσαμε το βίντεο Βενιζέλου!

Εντέλει το Mega φαίνεται ότι πασχίζει να ξεπεράσει τις καταγγελίες του διαδικτύου περί φιλοκυβερνητικής στάσης. Αυτό που είπε σήμερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης είναι δύσκολο να το χωνέψει και ο χειρότερος πολέμιος του καναλιού.

Όλα ξεκίνησαν χθες, μετά το σφυροκόπημα Καμμένου εις βάρος του Βαγγέλη Βενιζέλου με τις απίστευτες καταγγελίες. Αναρτήσαμε λοιπόν τα πρακτικά της συζήτησης χωρίς περικοπές που έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Διαβάστε τα εδώ: Σφυροκόπημα Καμμένου σε Βενιζέλο: Είσαι υφιστάμενος του Πάγκαλου!

Η αξιοπιστία των διεθνών οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας


“Υπάρχουν δύο υπερδυνάμεις”, έγραφε το 1996 ο βραβευμένος με Pulitzer κ. Thomas Friedman, “οι Η.Π.Α. και οι εταιρείες πιστοληπτικής αξιολόγησης. Πιστέψτε με, δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρο, ποια από τις δύο διαθέτει τη μεγαλύτερη ισχύ…”.

Αυτοκριτική Παπακωνσταντίνου

Αποσπάσματα από ομιλία Παπακωνσταντίνου ενώπιον των ευρωπαίων σοσιαλιστών (30/3/2011):
H βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ένα εγχείρημα πολύ επικίνδυνο. Θέλαμε να πιστεύουμε τότε ότι χρησιμοποιούσαμε τα σωστά συστατικά, όχι εύφλεκτα, αλλά υλικά που θα μπορούσαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Τίθεται το ερώτημα, αν τα καταφέραμε. Δεν ξέρω.
Eκείνο που κατορθώσαμε να πετύχουμε είναι να συγκρατήσουμε μία ιδιαίτερα εκρηκτική κατάσταση. Η Ελλάδα αγόρασε χρόνο (...) για να δρομολογήσουμε τις αλλαγές και η Ευρώπη απέκτησε χρόνο, για να αρχίσει να σκέπτεται πώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με πιο ήπιο τρόπο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε.