Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πότε είμαστε κύριοι των κτημάτων μας;

Τα κτήματά μας, τότε προ πάντων γίνονται δικά μας, όταν δεν τα έχουμε για μας τους ίδιους, αλλά βρίσκονται συνέχεια στην υπηρεσία των φτωχών.

Και πώς, εγώ θα σας το πω: Αν αποθέσεις τα χρήματά σου στο χέρι του φτωχού, δεν επιτίθεται ούτε ο συκοφάντης, ούτε τα βλέπει φθονερό μάτι, ούτε τα αφαιρεί ληστής, ούτε ο διαρρήκτης κάνει διάρρηξη για να σου τα αρπάξει, δεν σου τα αφαιρεί ο δούλος και δεν τρέπεται σε φυγή· διότι το ταμείο εκείνο είναι άσυλο. Αν, όμως, τα κρύψεις στο σπίτι σου, τότε αφήνεις τα χρήματα σου στη διάθεση και του ληστή και του διαρρήκτη και του φθονερού και του συκοφάντη και του δούλου και είναι εκτεθειμένα σ’ οποιαδήποτε ζημιά. Πολλές φορές, λοιπόν, ενώ είναι ασφαλισμένα με αμέτρητες πόρτες και μοχλούς και διέφυγαν τις εξωτερικές βλάβες, δεν διέφυγαν, τελικά, τους φύλακες, και αφού τα πήραν εκείνοι που τα φύλαγαν, τράπηκαν σε φυγή.

Η εικόνα που μας ντροπιάζει.

Ο ΤΣΕΒΕΖ, ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥΣ!!!

Αι συμβουλαί του Σωκράτους δια την εποχή της κρίσεως


Εἴμαστε στὶς ἡμέρες ποὺ ὁ Θρασύβουλος κυρίεψε τὸν Πειραιὰ καὶ πολεμοῦσε τοὺς τριάντα τύραννους τῶν Ἀθηνῶν.
Μιὰ ἀπὸ τὶς μέρες αὐτὲς ὁ Σωκράτης, ποὺ ἔμενε στὴν Ἀθήνα, ἀπάντησε στὸ δρόμο τὸν Ἀρίσταρχο, νέο μορφωμένο, εὐγενικὸ καὶ πολὺ γνωστό του.
Ο Ἀρίσταρχος ἦταν μελαγχολικὸς καὶ πολὺ λυπημένος.

Ευρώπη; Ποιά απ' όλες;

Στο άρθρο του, το Stratfor αναφέρεται σε μία χαμηλών τόνων "συνάντηση κορυφής" μεταξύ του λεγομένου Visegrad Group (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, και Ουγγαρία) και του λεγομένου Weimar Triangle (Γερμανία, Γαλλία, και Πολωνία). Οι δύο αυτές "ομάδες Ευρώπης" είναι δημιουργήματα του τέλους του Ψυχρού Πολέμου και την επανένωσης των Γερμανιών, το 1991.

Αν και η δημιουργία τους έχει σχέση με τον φόβο επιρροής της Ρωσίας σε τέως δορυφόρους της, τα οικονομικά και γεωγραφικά (στρατηγικά) είναι διαφορετικά.

Γιατί να αγωνιστώ αφού όλα είναι πια χαμένα, αφού όλα γύρω μου γκρεμίζονται;

ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ;

Γιατί, θα μου πεί κάποιος, να αγωνιστούμε και να παλαίψουμε για πράγματα που ήδη έχουν χαθεί.
Τι θα καταφέρουμε μια χούφτα άνθρωποι με το να κατέβουμε στους δρόμους.
Τι θα πετύχουμε π.χ. με το να αρνηθούμε να παραλάβουμε τις κάρτες-χειροπέδες.
Μπάς και θα αλλάξει τίποτα;

Πράγματι αν σήμερα, που όλα έχουν αναποδογυρίσει και κάθε τι που μέχρι χτές θεωρούσαμε σταθερό και αμετάβλητο έγινε άμμος και έπεσε στα λασπόνερα της "Νέας Τάξης Πραγμάτων", σκεφτούμε το αύριο έχοντας στο μυαλό μας το πως θα διαχειριστούμε τα προσωπικά μας κεκτημένα ή τη μίζερη επιβίωσή μας σε ένα ζοφερό και δυστυχισμένο περιβάλλον, τότε σίγουρα κάθε αντίσταση στη "νέα πραγματικότητα" θα φαίνεται ανώφελη και κάθε έκφραση αντίρρησης ηλίθια και αναχρονιστική.

Η Χαλκιδική στενάζει κάτω από στρατιωτική μπότα και τα κόμματα …χτενίζονται!!!


Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει προχωρήσει σε ΑΝΟΙΚΤΟ στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ιερισσό: Τα ΜΑΤ έχουν εισβάλει στην περιοχή, την έχουν καταλάβει, σπέρνουν δακρυγόνα και χημικά, κτυπάνε ανηλεώς προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα σχολειά, μαθητές και γέρους, ανοίγουν σπίτια και συλλαμβάνουν τους πολίτες, έχουν καταλύσει κυριολεκτικά κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και τα στοιχειωδέστατα δικαιώματα των πολιτών…