Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κάθε κρυφός και άγνωστος εχθρός είναι πιο επικίνδυνος από τον φανερό και ορατό εχθρό.

Η ζωή όλων των μακαρίων εκείνων ανθρώπων, οι οποίοι με όλη την καρδιά τους αγάπησαν τον Κύριον Ιησού Χριστό και σταθερά ακολουθούν την τε­θλιμμένη οδό, διά της στενής πύλης, όπως τους έδειξε Εκείνος, είναι γεμάτη αγώνα, πολύ δύσκολο αγώνα. Τί αγώνα; Όχι με την σάρκα και το αίμα, όχι με τους ανθρώπους, αλλά με τα πνεύματα τα πονηρά στους ουρανούς. Η πάλη αυτή είναι πάρα πολύ δύσκολη και μακάριοι οι άνθρωποι εκείνοι, που είναι σταθεροί στον αγώνα τους.

Και πώς να μην θρηνήσουμε εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι τίποτα απολύτως δεν θέλουν να γνωρίζουν για τον αγώνα αυτό, και είναι έτοιμοι να μας περιγελάσουν γι’ αυτή την πίστη μας στα ακάθαρτα πνεύματα, πώς να μην τους θρηνήσουμε; Ασφαλώς και τους δαίμονες και τον ίδιο τον διάβολο τους συμφέρει πάρα πολύ, οι άνθρωποι να μην πιστεύουν στην ύπαρξή τους, να μην τους σκέφτονται, να μην νιώθουν ποτέ την εγγύτητά τους, επειδή κάθε κρυφός και άγνωστος εχθρός είναι πιο επικίνδυνος από τον φανερό και ορατό εχθρό.

Το Ζεν του φορομπήχτη

Σήμερα θα κάνουμε ένα μικρό μάθημα ανατολικής φιλοσοφίας για να διαπιστώσουμε πόσο ξεπερνάει σε φώτιση ο Στουρνάρας τον Δαλάι Λάμα. Μια βασική παραδοχή του Ζεν Βουδισμού (κάτι σαν θρησκεία που σε υποχρεώνει να φοράς πορτοκαλί ρόμπες): Οταν ξεκινάς την ενασχόλησή σου με το Ζεν γίνονται τα εξής:

«Αλλάζει η οπτική σου για τον κόσμο. Το δέντρο δεν σου φαίνεται πια δέντρο. Το ποτάμι δεν δείχνει ποταμός. Το όρος δεν θυμίζει βουνό». Οταν, όμως, έχεις κάνει χιλιόμετρα στον διαλογισμό, έχεις πει αναρίθμητα «Ομ», έχεις φάει νταλίκες με μπολάκια ρύζι και έχεις περιέλθει στην κατάσταση της φώτισης που προσφέρει το Ζεν, τότε «το δέντρο είναι δέντρο, το ποτάμι είναι ποταμός και το βουνό φαντάζει ολότελα βουνό». Ξεκινάς από ένα σημείο, δηλαδή, και επιστρέφεις φωτισμένος, αφού ενδιαμέσως έχεις διαβεί το αδαμάντινο μονοπάτι του βουδισμού. Κατόπιν τούτων εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα ότι η Μεταπολίτευση είναι μια επίπονη άσκηση στον Ζεν Βουδισμό, εμείς έχουμε γίνει σωστοί γκουρού και πρέπει επειγόντως να προμηθευτούμε τα ωραία τα πορτοκαλιά ενδύματα - που κόβουν μπόλικα κιλά από το φαίνεσθαι, αν έχεις την κοιλάρα του Βούδα.

Βαδίζοντας προς το χάος, η επιλογή είναι μία: άμεση ανατροπή

Και να λοιπόν, που περάσαμε από την Ευρώπη των λαών στην Ευρώπη των τραπεζών. Να που ζήσαμε για να δούμε τους Ευρωπαίους αρχηγούς να μετατρέπονται σε εξευτελισμένα ανδράποδα των τραπεζιτών. Και να, που η Ευρώπη του πολιτισμού μετατρέπεται σε Ευρώπη του ισοπεδωτισμού, φυσικά προς τέρψιν των «αγορών» και ενάντια στην θέληση των πολιτών. Να λοιπόν, που βρεθήκαμε μπροστά στην ώρα των μεγάλων αποφάσεων...

Σοφό ανέκδοτο.

Ο υπουργός του κυβερνώντος κόμματος κάνει περιοδεία.

Επισκέπτεται ένα σχολικό συγκρότημα και ακούει τα παράπονα των δασκάλων και των μαθητών:

- Κύριε υπουργέ, δεν έχουμε πετρέλαιο για θέρμανση και έρχεται βαρύς χειμώνας...
- Κύριε υπουργέ, δεν μας χωράνε οι αίθουσες, τα μισά θρανία είναι χαλασμένα, τα περισσότερα τζάμια είναι σπασμένα...

Αφού ακούει διάφορα τέτοια ... τους λέει:
- Μήν ανησυχείτε όλα θα γίνουν το συντομότερο δυνατόν...

Το «πουλόβερ» της ΕΕ αρχίζει να ξηλώνεται…

Να ξεκαθαρίσουμε προκαταβολικά: Μιλάμε, σε κάποια ζητήματα, ΕΜΜΕΣΩΣ, βεβαίως πλην ΣΑΦΩΣ, διότι εμείς δεν έχουμε …Anonymous (!!!) να μας στέλνουν έγγραφα (άλλη απάτη αυτή περί Anonymous- εργαλείο και αυτό του πολέμου ανάμεσα στο δολάριο και του ευρώ).
Πιστεύουμε ότι οι στοιχειωδώς υποψιασμένοι και πολιτικά σκεπτόμενοι αντιλαμβάνονται τις έμμεσες επισημάνσεις μας…
Εξάλλου τις υπογραμμίζουμε κατά κόρον στα τελευταία άρθρα μας. Π.χ. επισημαίναμε, μεταξύ άλλων, στο πρόσφατο άρθρο μας, «Θα παραμείνουμε απλοί θεατές στη νέα ιστορική μας ΤΡΑΓΩΔΙΑ;».

Σε δύσκολους καιρούς...


Σε δύσκολους καιρούς, οι φοβισμένοι και οι αφελείς πάντα έλκονται από χαρισματικούς ηγέτες. Μόνο που μερικοί ηγέτες είναι καλύτεροι από τους άλλους στο να σχεδιάζουν.

Ν. Κακλαμάνης: κ. Σαμαρά, δεν ψήφισα την ένταξη στην ΟΝΕ γιατί εσύ μου είπες ότι μας δουλεύουν!!!

Από τη χθεσινή ομιλία του Ν. Κακλαμάνη στην Κ.Ο της ΝΔ:

"Σας υπενθυμίζω ότι στις 2 Μαΐου το 1998, ευρωβουλευτής με αρχηγό εσένα Πρόεδρε, δεν ψήφισα το ευρώ, γιατί εσύ μου είπες ότι μας "δουλεύουν": «Δεν πρόκειται για ΟΝΕ αλλά για ΝΕ» μου είπες...

Και μεταξύ αυτών, που με πλαστά στοιχεία, όπως κι άλλες χώρες, έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ, ήταν όπως όλοι ενθυμούμεθα οι κύριοι Παπαδήμος και Στουρνάρας, σύμβουλοι του τότε Πρωθυπουργού."