Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

“Σήκω, δούλε του Θεού, και ακολούθησε το θέλημα του Θεού!”

Ο Άγιος και Δίκαιος Ιωάννης της Κρονστάνδης ανακαλεί αυτό το όραμα που είχε τον Ιανουάριο του 1901:

Μετά τις βραδινές προσευχές, ξάπλωσα λίγο να ξεκουραστώ στο αμυδρά φωτισμένο κελί μου, καθώς ήμουν κουρασμένος. Μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού βρισκόταν κρεμασμένη η λαμπάδα μου. Δεν είχε περάσει πάνω από μισή ώρα, όταν άκουσα ένα θρόισμα. Κάποιος ακούμπησε τον αριστερό μου ώμο και με τρυφερή φωνή μου είπε: “Σήκω, δούλε του Θεού Ιωάννη, και ακολούθησε το θέλημα του Θεού!”

Σηκώθηκα και είδα κοντά στο παράθυρο έναν ένδοξο στάρετς (γέροντα) με ψαρά μαλλιά, φορώντας ένα μαύρο μανδύα, και κρατώντας μια ράβδο στο χέρι του. Με κοιτούσε τρυφερά και κρατιόμουν με δυσκολία να μην πέσω εξαιτίας του μεγάλου φόβου μου. Τα χέρια και τα πόδια μου έτρεμαν, ήθελα να μιλήσω, αλλά η γλώσσα μου δεν με υπάκουε. Ο γέροντας έκανε το σημείο του σταυρού σε μένα και σύντομα γέμισα με γαλήνη και χαρά. Έπειτα, έκανα το σταυρό μου ο ίδιος.

Τα greek statistics ξαναβρομάνε

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δίπλα του τον πρόεδρο Α. Γεωργίου.
Αριστερά ο παραιτηθείς από νωρίς Ν. Λογοθέτης και στην άκρη δεξιά
ο νυν καρατομηθείς Α. Φιλίππου

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ», ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, «ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ» ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Με έναν Ψωμιάδη… ξεχνιόμαστε

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Το photo opportunity των αστυνομικών να οδηγούν στον ανακριτή τον… 55χρονο ημεδαπό, όπως περιγράφει τον Μάκη Ψωμιάδη η σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, φυσικά και ήταν μια βαθιά ανάσα για την Κυβέρνηση που αποφάσισε να φορολογήσει ακόμη και τον… αέρα που αναπνέουμε.

Ας σοβαρευτούμε… Μα είναι δυνατόν να μην πιστεύει κανείς ότι ο μέχρι πρότινος ασύλληπτος Μάκης Ψωμιάδης, τον οποίο αναζητούσε ακόμη και η Interpol, βρισκόταν… σπίτι του στο Σούνιο, παρακολουθούσε ατάραχος τηλεόραση, και η Αστυνομία τον συνέλαβε χάρη στην καταγγελία μιας γειτόνισσας;

Και όλα αυτά, την επομένη της μεγαλύτερης «πολιτικής απάτης» των τελευταίων ετών, μεγαλύτερης ενδεχομένως και από το «λεφτά υπάρχουν», δηλαδή τη ληστρικής αντίληψης επιδρομή στα ακίνητα των Ελλήνων; Ακόμη και των ανέργων, και των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Παραιτήθηκε γιατί δεν ανέχεται την Πράσινη Θρησκεία

Ο Ivar Giaever, Φυσικός, γεννήθηκε Νορβηγός το 1929. Και αυτός ξεκίνησε την καριέρα του σαν ελεγκτής ευρεσιτεχνιών. Εργάστηκε στην General Electric στον Καναδά και την Αμερική, έγινε Αμερικανός πολίτης το 1964, και το 1973 πήρε το Νομπέλ Φυσικής για την δουλειά του στο φιανόμενο σήραγγας ηλεκτρονίων σε ημιαγωγούς (semiconductor electron tunnelling) κατά την δεκαετία του '60.

O Ivar Giaever αμφισβητεί το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και παραιτήθηκε από την American Physical Society (όπου είχε διάφορα αξιώματα) ενοχλημένος από την πρόταση "the evidence is incontrovertible", δηλαδή ότι τα στοιχεία (για το ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου) είναι αδιαμφισβήτητα. Έχει αναφερθεί στο Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου σαν την "Νέα Θρησκεία" και έχει δηλώσει ότι "είναι εκπληκτικό πόσο σταθερή είναι η θερμοκρασία του Πλανήτη τα τελευταία 150 χρόνια".

Ανοιχτή επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου

Ευχαριστούμε την Κυρία Ειρήνη Βογιατζή - Χαραλάμπη για την παρασχεθείσα έγκριση δημοσίευσης της επιστολής της.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σέβομαι τους θεσμούς, αλλά το δικό σας πρόσωπο αδυνατώ να σεβαστώ για τον απλούστατο λόγο ότι εσείς δεν σεβαστήκατε τους πολίτες και την περήφανη Ελλάδα.

Υφαρπάξατε με δόλο την ψήφο του Ελληνικού λαού ενώ ήσασταν γνώστης όλων των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

Αλήθεια αισθάνεστε υπερήφανος για τις στρατιές των ανέργων και για την υποτίμηση των δημοσίων ή «κρατικών» υπαλλήλων όπως τους αποκαλείτε σήμερα.

Ξεκίνησαν επιχειρήσεις- Ηλεκτρονικός πόλεμος παντού στην Α.Μεσόγειο...

Δυστυχώς έχουμε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο από την περιοχή της Ρόδου μέχρι σχεδόν τις ακτές του Ισραήλ με επίκεντρο το σημείο εγκατάστασης της πλατφόρμας «Ηomer Ferrington» της Noble Energy στο "Οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του defencenet.gr από Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ.

Στην περιοχή που ορίζεται από το τρίγωνο Ρόδου - Μεγίστης, του σημείου που έχει "δέσει" η πλατφόρμα του γεωτρύπανου (με άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων με πολιτική ενδυμασία επάνω) και της Αττάλειας στην Τουρκία εξελίσσεται εδώ και λίγες ώρες η πρώτη αναμέτρηση των τριών χωρών με εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM) και αντι-αντιμέτρων (ΕCCM). Ταυτόχρονα παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση δυνάμεων κυρίως αεροσκαφών ηλεκτρονικής αναγνώρισης και UAV σε πρώτη φάση, πρακτικά από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Γιατί έγινε η στροφή των ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου; Τι παγίδα μας (ξανα)στήνουν;

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε πως τα «κάστρα» της κυβερνητικής προπαγάνδας έχουν πραγματοποιήσει μία στροφή 180 μοιρών στην αντιμετώπισή τους απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις και ιδιαίτερα σε σχέση με τα καταστροφικά οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και ουσιαστικός πρωθυπουργός κ. Βενιζέλος.

Γιατί συνέβη αυτή η στροφή από τους καναλάρχες και τους δημοσιογράφους; Αφού ως γνωστόν και αυτά τα μέτρα θίγουν τους οικονομικά (μεσαίους και μικρούς) ανίσχυρους πολίτες και δεν ακουμπούν καν τα μεγαλοσυμφέροντα και τους έχοντες της χώρας… Πού αποσκοπεί αυτή η αλλαγή στάσης, η οποία είναι αρκετά καυστική και μερικοί από τους εκφραστές της –δημοσιογράφους- φτάνουν στο σημείο να καλούν σε εξέγερση τον λαό; Είναι δυνατόν, να υπάρξει μία τέτοια στροφή των καλύτερων -μέχρι σήμερα- συμμάχων της τροϊκανής-μνημονιακής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου; Εκ των πραγμάτων και συγκεκριμένα εκ του φαίνεσθαι, αυτό συμβαίνει… Οι καναλάρχες με τους υπαλλήλους τους φαίνεται να χτυπούν την… αδικία και να πιέζουν προς την κατεύθυνση διενέργειας εκλογών, για να μπορέσει να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός, που μάλλον πολύ αργά θυμήθηκαν…