Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Έχει «άραγε το Ευαγγέλιο «πολιτική διάσταση»; (Γέροντας Σωφρόνιος Αγιορείτης – Έσσεξ)

Κάθε διεθνής ή ταξική πάλη συνδέεται με τη βία: «Χτυπάτε τους εχθρούς». Η εντολή όμως του Χριστού λέει «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών» (Ματθ. 5,44). Η τελευταία δεν επιτρέπει καθόλου να υποβιβάσουμε το Ευαγγέλιο στο επίπεδο της αδελφοκτόνου διαιρέσεως των υλικών αγαθών. Όταν μπουν στις τάξεις των μαχητών οι επίσκοποι, οι θεολόγοι, οι πιστοί χριστιανοί γενικά, θεωρούν εκείνους που αποφεύγουν τη συμμετοχή στο είδος αυτό των δραστηριοτήτων ως μικρόψυχους και δειλούς. Όσο πιο επικίνδυνη είναι η συμπλοκή με τους καταπιεστές, τόσο περισσότερο θεωρείται η ανθρωπιστική αποστολή ως «μαρτύριο» για τον Χριστό.

Η γενναία και ο δειλός

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Ξαναείδα την συνέντευξη της Κικής Δημουλά σε επανάληψη (Πρωτοχρονιά του 2009 «Στα άκρα»). Και ξαναείπα: Η γενναία. Όχι γιατί ασχολήθηκε με το Δ.Ν.Τ. για να τρομάξει από γυναικεία μαγκιά η ανθρωπότης. Άλλωστε τότε δεν είχε προκύψει μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Είχε όμως η ποιήτρια – πάντα οι ποιητές έσωζαν αυτό τον τόπο και τη λαλιά του από ανοίκεια πρόθεση – το θάρρος να τα βάλει με τον Ευριπίδη. Για τη Μήδεια. Γιατί πάνω σ’ αυτήν, πάτησαν αιώνες επί αιώνων οι ακατονόμαστοι και για τη φύση, εγκληματίες, οι εξαιρέσεις του κανόνα της αλήθειας, πως οι άνθρωποι είναι ανθρώπινοι – αχ ρε Μαγιακόφσκι – όταν μεγαλώνουν κι όχι φονεύουν παιδιά.

Το κακό παράδειγμα του αυστηρού δασκάλου

Στην Ευρώπη ακόμη θυμούνται το βράδυ όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, εξομολογήθηκε στους ομολόγους του ότι η χώρα του ήταν διεφθαρμένη. «Ήταν πολύ εντυπωσιακός και πολύ ειλικρινής. Βασικά είπε: "Η χώρα μου είναι μία διεφθαρμένη χώρα από το Α ως το Ω"», δηλώνει αξιωματούχος της Ε.Ε. που ήταν παρών στο δείπνο το οποίο έλαβε χώρα στις 10 Δεκεμβρίου του 2009 στις Βρυξέλλες, όπου ο κ. Παπανδρέου απογύμνωσε την «οικονομική ψυχή» της Αθήνας.

Από την i4cense στην Google μέσω Zug

Αλλιώς ξεκίνησα, αλλού πήγε και αλλού έφτασα. Υπομονή με αυτό το κομμάτι...

Ξεκίνησα να γράφω για το επικείμενο συνέδριο που οργανώνει η i4cense, με τις επίσημες ευλογίες του Πρωθυπουργού μας. Δείτε εδώ και εδώ.

Και μετά είδα τα περί Google και Good Energies για συνεργασία σε υποβρύχιο καλώδιο. Την Good Energies, την πρωτοείδα εδώ, όπου δηλώνει διαχειριστής mutlibillion $ σε ΑΠΕ. Όπα… λέει multibillion. Αυτά είναι πολλά λεφτά. Πέταξα τις ανοησίες που είχα γράψει, και άρχισα να ψάχνω.

Αντί του "κολοσσού" της Abu Dhabi Mar τα ΕΝΑΕ καταλήγουν σε ... κολοσσιαία κομπίνα με off shore;

Κρίσιμα ζητήματα νομιμότητας της όλης διαδικασίας έγκρισης μεταβίβασης στην ADM του 75,1% των ΕΝΑΕ ανακύπτουν εδώ και δύο ώρες από την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αφορμή την αναβολή παραλαβής του S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και τα όσα συνοδεύουν αυτό το γεγονός που αποκάλυψε σήμερα το πρωί το defencenet.gr. Κατ’αρχήν έκπληκτοι οι πάντες πληροφορήθηκαν ότι η συμφωνία είναι ακόμα «στον αέρα» και αν προχωρήσει είναι πιθανό αντί για την Abu Dhabi Mar τα ΕΝΑΕ να αγοραστούν μέχρι και από ... off shore, αρκεί να είναι "συνδεδεμένη"(!) με την ADM!

Δίολκος για 1500 χρόνια

Μια ταινία 22 λεπτών, δημιουργημένη με το σύστημα του animation (εικονοκινητική τεχνική) αναπαριστά με μοναδικό τρόπο το εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός. Η ταινία παρουσιάζει πολλές άλλες τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά σκηνές της ζωής των ναυτικών εκείνης της μακρινής εποχής: τυχερό παιχνίδι, επίσκεψη στον ναό του Ποσειδώνα, γλέντι σε καπηλειό, καθώς και μια συναισθηματική συντυχία.

Με τύχη, Σάλπι και Φετφά, πάμε για τα τελικά

Πολύ δυνατά μπήκαν ο Ισραηλινοί στο πρώτο ημίχρονο με σκοπό να πάρουν το ματς. Αναπόφευκτα έμειναν χώροι κενοί και ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε μια κάθετη πάσα του Καφέ και με εκπληκτικό πλασέ-λόμπα στο πέσιμο έγραψε το 1-0. Η Εθνική αρχίζει να ρολάρει και να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο με έναν αντίπαλο που έπαιξε επιθετικά και το πρώτο ημίωρο είχε ένα τρελό ρυθμό. Δύο πέναλτι ζήτησαν οι αντίπαλοι στο πρώτο μέρος, το ένα (χέρι του Παπασταθό) θα το έδινε και ο Πιλάβιος.