Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ο Χριστός κατάργησε τις θυσίες

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο Χριστός κατάργησε τις θυσίες. Οι ορθόδοξοι δεν δεχόμαστε να είμαστε ούτε θυσιαστές ούτε θύματα. Ο θυματοποιητικός μηχανισμός που επιβλήθηκε χωρίς να ρωτηθούν οι Έλληνες θα τα μαζέψει και θα φύγει από μόνος του,όταν αποκαλυφθεί σε όλο της το μέγεθος η φρίκη του.

Η προπαγάνδα του εργάζεται πυρετωδώς με όλα τα μέσα που διαθέτει να πείσει τους Έλληνες ότι η θυσία τους είναι ιερή και οι ίδιοι είναι τα ιερά σφάγια. Αλλά κανένας δεν πείθεται πια. Τα πολιτικά κόμματα απομυθοποιήθηκαν και δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν τον κόσμο. Σε όλους είναι γνωστό πια ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί, ότι η Βουλή δεν αντιπροσωπεύει το λαό. Οι βουλευτές με τη λίστα υπακούουν σε ό,τι τους διατάξουν με αποτέλεσμα να αποδεχθούν ακόμα και την απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας, χωρίς να συγκινηθεί κανείς.

Η πιο όμορφη καρδιά...

Δωρεὰν προγράμματα "τσιπαρίσματος" παιδιῶν ἀπὸ τοὺς Μασωνικὲς Στοὲς τῶν ΗΠΑ

Στὴν Ἀμερικὴ μπορεῖ ἀκόμα τὸ γενικὸ τσιπάρισμα ὅλων τῶν παιδιῶν νὰ μὴν ἔχει ἐπιβληθεῖ διὰ τοῦ νόμου, ἀλλὰ τὰ πράγματα ὁδηγοῦνται πρὸς τὰ ἐκεῖ. Ἀργὰ ἢ γρήγορα τὸ τσιπάρισμα θὰ εἶναι γεγονός. όπως στὰ ζῶα. Οἱ μασονικὲς στοὲς δείχνουν ἰδιαίτερη προθυμία στὴν προώθηση τοῦ τσιπαρίσματος στὰ παιδιά, "γιὰ τὸ καλὸ τῶν παιδιών" βέβαια καὶ "γιὰ νὰ ἔχουμε ἥσυχο τὸ κεφάλι μας" σὲ συνεργασία μάλιστα μὲ τὶς τοπικὲς ἀρχὲς καὶ τὴν ἀστυνομία.

Γιὰ τὴν ἐπαρχία τοῦ Maine τῶν ΗΠΑ, ὑπάρχει τὸ πρόγραμμα MECHIP.ORG τὸ ὁποῖο ἔχει σκοπὸ τὴν "ταυτοποίηση" καὶ "προστασία" τοῦ παιδιοῦ, στὴν σημερινὴ ἐποχὴ "ὅπου τόσα παιδιὰ ἐξαφανίζονται". Τὸ πρόγραμμα προσφέρεται δωρεὰν ἀπὸ τοὺς μασόνους, γιὰ κάθε οἰκογένεια στὸ Maine ποὺ ἐνδιαφέρεται. Βλέπε:http://www.mechip.org/

Λιοντάρια μπρελόκ και ύαινες αλά καρτ!

Δεν θυμάται εύκολα επιστήμονας, πολλώ μάλλον πολίτης, εποχή μετά τις μέρες του '36, σαν τη σημερινή με τόσην Υβριν. Υβριν με την έννοια την πρωταρχική της, την οργουελική, αλλά και την τρέχουσα. Δηλαδή αντιστροφή και πλήρης διαστρέβλωση των λέξεων, των εννοιών, των όρων, της ίδιας της πραγματικότητας.

«Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» εκτοξεύει ο πρωθυπουργός προς το ΚΚΕ απαντώντας σε Ερώτηση για τη συνάντηση του Ερζερούμ έχοντας σκοπίμως πάθει αμνησία εαυτού. Τι ανήκει δηλαδή στους Ελληνες; Η μειωμένη εθνική κυριαρχία (κείνος είπε); Τα Ιμια (ευχαριστώ τους Αμερικανούς by Simitis).

Άλλο Ελλάδα και άλλο Τυνησία.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Παρακολουθούμε, μετά την εξέγερση στην Τυνησία, αναλύσεις και άρθρα σε εφημερίδες και ιστολόγια που αφήνουν να εννοηθεί ότι έρχονται παρόμοιες καταστάσεις και στην Ελλάδα.
Μερικοί τα γράφουν για να πουλήσουν μερικά φύλα παραπάνω επειδή οι τίτλοι είναι «πιασάρικοι», άλλοι τα γράφουν επειδή δεν ξέρουν τι συνέβαινε και τι συμβαίνει σ’ αυτά τα κράτη, πιθανώς να υπάρχουν και μερικοί που επιδιώκουν σύγχυση. Το θέμα δεν είναι απλό και δεν ερμηνεύεται σε λίγες γραμμές ενός κειμένου. Ας δούμε μερικά στοιχεία που ίσως δεν είναι πολύ γνωστά.
Στα Αραβόφωνα μουσουλμανικά κράτη (Λυβίη, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και άλλα) υπάρχουν περίεργα καθεστώτα που δεν έχουν καμία σχέση με το δικό μας ή των δυτικών χωρών. Η ανελευθερία είναι πρόδηλη για δε τους αντιφρονούντες οι τιμωρίες είναι εξοντωτικές. Υπάρχουν φυσικά και αντιπολιτεύσεις αλλά οι δραστηριότητές τους είναι προσχηματικές και ανώφελες για τους λαούς. Ένα απλό παράδειγμα που μου διηγήθηκε φίλος που ζει σε ένα τέτοιο κράτος.

Νόμιμοι φυγόστρατοι οι περισσότεροι πολιτικοί μας - Με λίγα χιλιάρικα "υπηρέτησαν" την πατρίδα...

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το που υπηρέτησαν και κυρίως αν υπηρέτησαν την πατρίδα οι κορυφαίοι πολιτικοί μας, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Τα όσα περιέχονται είναι ελάχιστα τιμητικά για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών ηγετών μας, αφού διαπιστώνεται ότι ήταν κοινή τακτική με λίγες χιλιάδες δραχμές να εξαγοράζουν είτε ολόκληρη είτε τμήμα της θητείας τους. Πως περιμένουμε να φροντίσουν την ασφάλεια της χώρας; Με την ίδια λογική που περιμένουμε από ανθρώπους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχουν εργαστεί ποτέ στην ζωή τους, να φτιάξουν την ελληνική οικονομία...

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί.

Τα ξερά δαμάσκηνα μειώνουν την όρεξη

Ιδανικά για όσους προσέχουν τις θερμίδες που καταναλώνουν Επιστημονική έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Μονάδα Ανθρώπινης Διατροφής, αποκάλυψε μερικά σημαντικά διατροφικά στοιχεία, σχετικά με την κατανάλωση μικρών γευμάτων (σνακ) που περιλαμβάνουν ξηρά δαμάσκηνα.

Σκοπός της συγκεκριμένης μελέτης ήταν να εξεταστεί η υπόθεση ότι ένα πρόγευμα που περιλαμβάνει ξηρά δαμάσκηνα και καταναλώνεται ως σνακ πριν από ένα κύριο γεύμα μπορεί, σε σύγκριση με ένα ισοθερμιδικό και ίσου βάρους πρόγευμα με προϊόντα ψωμιού:

Η πιο γνήσια Επανάσταση, είναι η αφύπνιση των συνειδήσεων

Κάποτε σύμβολο της Επανάστασης ήταν η υψωμένη γροθιά!

Σήμερα, εργαλείο της Επανάστασης που έρχεται θα είναι το τεντωμένο δάχτυλο…

Δεν χρειάζεται να πυρπολεί ο όχλος κτίρια και αυτοκίνητα. Δεν χρειάζεται να φωνάζει ρυθμικά συνθήματα. Δεν χρειάζεται να βιοπραγεί και να προπηλακίζει.

Αρκεί να εντοπίσει αυτούς που τόσα χρόνια κορόιδευαν τον κόσμο, τον παραπληροφορούσαν και τον χειραγωγούσαν.

Να τους εντοπίσει και να τους δείχνει με το δάχτυλο…

Μη συσχηματίζεσθαι τω αιώνι τούτω.

Προς το τέλος της σημερινής Θ. Λειτουργίας, ενώ ακόμα κοινωνούσε ο Ιερέας και βρισκόμουν πίσω προς το παγκάρι, βλέπω μία κυρία να κινείται συνωμοτικά και ημιφανερά να μοιράζει μία σελίδα.
Κοιτάζω το κείμενο που έγραφε και βλέπω πως ήταν ένα κείμενο κατά της νέας ταυτότητας και πρόσκληση στο συλλαλητήριο του Φεβρουαρίου.
Και διερωτήθηκα.
Μήπως τελικά έχουμε χάσει τον προορισμό μας. Μήπως αλλού κοιτάμε και αλλού βλέπουμε;
Θέλω εξ αρχής να πω πως σέβομαι και υπολήπτομαι όλους όσους έχουν ξεκινήσει και δίνουν αυτό τον αγώνα. Ήμουν νομίζω από τους πρώτους που υπέγραψα. Στην ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ τα site που αναφέρονταν στη σελίδα που πήρα ήταν από την αρχή στα προτεινόμενα.
Αλλά;

Συγκλονιστική ιστορία μάνας...

Η μητέρα του είχε μόνο ένα μάτι. Ντρεπόταν γι' αυτήν, κι ώρες - ώρες την μισούσε. Η δουλειά της ήταν μαγείρισσα στη φοιτητική λέσχη. Μαγείρευε για τους φοιτητές και τους καθηγητές για να βγάζει τα έξοδά τους. Δεν ήθελε να του μιλάει, για να μην μαθαίνουν ότι είναι παιδί μιας μητέρας, με ένα μάτι. Οι φοιτήτριες έφευγαν γρήγορα, όποτε την έβλεπαν να βγαίνει για λίγο από την κουζίνα κι έλεγαν πως δεν άντεχαν το θέαμα και πως τους προκαλούσε μια ανυπόφορη ανατριχίλα. Από μικρός είχε πρόβλημα με την εικόνα της μητέρας του! Μια μέρα όταν ακόμη πήγαινε στο Δημοτικό, πέρασε αυτή στο διάλειμμα να του πει ένα 'γεια', ένιωσε πολύ ταπεινωμένος! Πως μπόρεσε να του το κάνει αυτό, αναρωτιόταν. Την αγνόησε. Της έριξε μόνο ένα βλέμμα όλο μίσος κι έτρεξε μακριά! Την επόμενη μέρα ένας από τους συμμαθητές του φώναξε: "Εεεεε, η μητέρα σου έχει μόνο ένα μάτι!" Ήθελε να εξαφανιστεί! Και όταν γύρισε σπίτι του, της είπε: "Άν είναι όλοι να γελάνε μαζί μου εξαιτίας σου, τότε καλύτερα να πεθάνεις!" Αυτή δεν του απάντησε. "Δεν μ' ένοιαζε τι είπα ή τι αισθάνθηκε, γιατί ήμουν πολύ νευριασμένος", έλεγε πολλά χρόνια μετά σ' ένα φίλο του.

Η πολεμική τακτική της Τουρκίας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η Τουρκία, αν και διεξάγει από πολλού χρόνου επιθετικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος, εμφανίζεται διεθνώς ως φιλειρηνική χώρα. Το απίστευτο είναι ότι την υποκρισία της Τουρκίας σιγοντάρει και η ... Ελλάδα.

Η Τουρκία εφαρμόζει την τακτική της γάτας που σκοτώνει ένα φίδι. Η γάτα προκαλεί το φίδι μέχρι να το εξαντλήσει τελείως, ώστε με ένα καίριο χτύπημα να το σκοτώσει. Ο στόχος της γάτας είναι η εξάντληση του φιδιού με τις συνεχείς προκλήσεις της. Την ίδια πολεμική τακτική της γάτας εφαρμόζει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος.