Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Φεύγετε την Ευρώπην


Αγίου Αθανασίου Παρίου


Δεν δύναμαι, ούτε να ακούω ούτε να αναγινώσκω με υπομονήν τους ταλανισμούς του ημετέρου γένους, με το να πάσχη αμάθειαν της έξω φιλοσοφίας. Όλοι σχεδόν, όσοι εις τας ακαδημίας της Ευρώπης υπάγουσι και εκεί βλέπουσι τόσα πλήθη φιλοσόφων, άλλοι δια ζώσης φωνής και άλλοι εν τοις προλεγομένοις των βιβλίων, οπού εκδίδουσι εις το κοινόν φως, τόσους ταλανισμούς και τόσας θρηνολογίας κάνουσι του γένους μας δια την στέρησιν της έξω σοφίας, ώστε οπού και τυφλόν και σκοτεινόν και ελεεινόν και μυρίων δακρύων άξιον το ονομάζουσι, τόσος φαίνεται να είναι ο ζήλος των. Αλλά τάχα ο ζήλος αυτών ούτος, είναι ένας ζήλος επαινετός ή όχι;

"Λεφτά υπάρχουν", για τα κόμματα φυσικά - Πήραν περισσότερα χρήματα το 2011!!!

Τελικά, δεν υπάρχει ούτε φιλότιμο (κοινώς λεγόμενη "τσίπα") ούτε έλεος από τους Έλληνες πολιτικούς: Αυξημένες ήταν οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων το 2011 σε σύγκριση με το 2010 κατά μισό εκατομμύριο ευρώ για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς»! Εάν σε αυτά συνυπολογιστεί και η αυξημένη χρηματοδότηση κατά 5.218.624 ευρώ που έλαβαν το 2011 έναντι του 2010, τότε προκύπτει ότι τα κόμματα το 2011 έλαβαν ενισχυμένη χρηματοδότηση συνολικά κατά 5.684.573 ευρώ.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τα στοιχεία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε στο Mega το πρωί της Πέμπτης: «Κι εμένα με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι αυξήθηκε η επιχορήγηση των κομμάτων»!!!