Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Το Άγιο Πνεύμα ενοικεί στην Εκκλησία

Η Αγία Γραφή μάς λέει πως ο Θεός δίνει το Άγιο Πνεύμα Του χωρίς μέτρο, δηλαδή ολόκληρο, σ’ όποιον θα θελήσει να Το έχει. Και ωστόσο, υπάρχει ένα παλιό λόγιο που συμπληρώνει αυτή τη φράση και λέει πως, αλίμονο, δεχόμαστε το Άγιο Πνεύμα με το μέτρο του πλάτους και του βάθους της καρδιάς μας, με το μέτρο της δικής μας γενναιοδωρίας, με το μέτρο της δικής μας ικανότητας να παραδινόμαστε, να είμαστε πιστοί. Όλο το Άγιο Πνεύμα μάς προσφέρεται, αλλά μπορούμε να «αδράξουμε» μόνο όσο η καρδιά μας μπορεί να κρατήσει. Μπορεί κανείς να πει πως το Άγιο Πνεύμα ενοικεί στην Εκκλησία στην πληρότητά Του, αλλά ο καθένας μας συμμετέχει σ’ Αυτό στο μέτρο που είναι ικανός να Το δεχτεί και να το κομίσει. Και θα έλεγα πως υπάρχουν διακυμάνσεις σ’ αυτό: υπάρχουν στιγμές καλής θέλησης και στιγμές αρρωστημένης θέλησης. Όμως ο Θεός δεν πρόκειται ποτέ να μας εγκαταλείψει αν δεν Του πούμε απλά «Φύγε. Πήρα την απόφασή μου. Και είμαι εναντίον Σου».

Μη μιλάς άλλο για τρόμο

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Πριν πολλά χρόνια, όταν άρχισα να γράφω, εκμυστηρεύτηκα το σχέδιό μου σ΄ ένα δόκιμο συγγραφέα και καθηγητή της λογοτεχνίας. Του είπα, ότι σκέφτομαι να διηγηθώ τις εμπειρίες μου από τα τρομερά γεγονότα του πολέμου που έζησα, αν και ήμουν παιδί. Ήταν μετά τον πόλεμο και οι μνήμες μου ήταν ακόμα νωπές.
Ο συγγραφέας αυτός που κατόπιν έγινε φίλος μου και επηρέασε όχι μόνο το γράψιμό μου, αλλά και τη ζωή μου, με συμβούλεψε να μην κάνω, όπως είπε, συλλογή από δυστυχίες, αλλά να γράψω με ευγνωμοσύνη, για τις ευεργεσίες του Θεού.
Σαν να ήξερε τί είχα τραβήξει, εννοώ τις ασθένειες, που έπαθα τη μια μετά την άλλη, που οπωσδήποτε δεν ήταν άσχετες με τον τρόμο που ένιωσα εξαιτίας του πολέμου, στον οποίο σκοτώθηκε ο πατέρας μου και έμεινα ορφανός στα τρία μου χρόνια.

H "Ευρώπη" αντίδοτο της Δημοκρατίας

"Χρειαζόμαστε την Ευρώπη επειδή δεν είναι δημοκρατική... Αποφάσεις που παίρνονται με τους πιο δημοκρατικούς θεσμούς είναι συχνά λανθασμένες..."

Έχω επίγνωση ότι λέξεις όπως Δημοκρατία, Ελευθερία κλπ, σημαίνουν διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους (ή Σωτηρία, Αγάπη, Ισότητα κλπ). Ξέρω επίσης ότι συχνά η "Ιστορία" εξελίσσεται αγνοώντας τις προσωπικές απόψεις του καθενός, είτε από αδράνεια, είτα από αμηχανία, είτε επειδή το "Αόρατο Χέρι" φροντίζει πριν από εμάς για εμάς (και δεν εννοώ τον Adam Smith). Απλά, σας μεταφέρω την ανησυχία μου.

Ο Μπαρόζο είναι "τίποτα". Ένας καλός αχυράνθρωπος όσο άσχετος με το Κέντρο Αποφάσεων, όσο γινόταν. Εκλεγμένος από εκλεγμένους κάτω από συνθήκες και κανόνες που είναι κομμένες και ραμμένες κατά παραγγελία. Το εννοεί όμως αυτό που λέει. Με τις παροχές και τον εκφυλισμό (δεν είναι βλάκες αυτοί που τις δίνουν) φτιάχτηκε μία κοινωνία με αδιέξοδα. Η οικονομική κρίση, είτε είναι τυχαία είτε έχει προβλεφθεί -- πολλοί έχουν επιστήμη τους τις ...κρίσεις -- είναι απλά η αφορμή.

Μάθημα προπαγάνδας: Το παραμύθι με το άρθρο 37.

Οι πολίτες έχουν γίνει πλέον εξπέρ στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και δεν μασάνε στα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, αυτή τη φορά και προκειμένου να περάσει το πολυνομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί την δήθεν διαφοροποίηση κάποιων βουλευτών και στελεχών του με το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου το οποίο αφορά τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Το τέχνασμα είναι να εστιαστεί όλη η προσοχή της Κοινής Γνώμης και η δήθεν διαφοροποίηση ορισμένων στελεχών (που ταυτόχρονα κερδίζουν σε δημοσιότητα, κάθε φορά και άλλοι με τη σειρά) σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο είναι προαποφασισμένο ότι θα τροποποιηθεί. Έτσι στο τέλος, με μια μικρή τροποποίηση του άρθρου 37 που θα δείτε ότι θα γίνει, όλοι οι διαφωνούντες δήθεν θα συμφωνήσουν. Αυτό το παιχνίδι το παίζει χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.

Ο νέος νόμος νομιμοποίησης λαθραίων (7-10-2011) παγκόσμια πρωτοπορία!

Θυμάστε τον κ. Παπουτσή να βροντοφωνάζει "Οι νόμιμοι μετανάστες θα μείνουν, οι παράνομοι θα φύγουν";
Για να μην αναγκάζεται ο κύριος υπουργός να προβαίνει σε διώξεις λαθραίων όταν οξύνονται πολύ τα πράγματα, προσυπέγραψε ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο τους νομιμοποιεί δια πλαγίου τρόπου.
Άκουσον, άκουσον, άνοιξαν κερκόπορτα για νομιμοποίηση αγνώστου αριθμού παράνομων μεταναστών δίνοντάς τους άδεια διαμονής ως "ΣΎΝΤΡΟΦΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ Ή ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ Ε.Ε."!!!
Αυτό δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο. Είναι παγκόσμια πρωτοπορία, εφεύρημα αρρωστημένων εγκεφάλων που το μοναδικό τους μέλημα είναι πώς, με ποιο τρόπο θα νομιμοποιήσουν τους παρανόμως διαμένοντες σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα, αδιαφορώντας για τους Έλληνες που δεν αντέχουν ούτε την εγκληματικότητά τους, ούτε την ανεργία που προκύπτει από αυτούς, ούτε την εθνολογική αλλοίωση που επιφέρουν.

EΡΤ: Η νέα παρουσιάστρια και το μεγαλείο της συναλλαγής...

Γράφει ο... Παλιός

Αγαπητό Fimotro,
Είχα σε υπόληψη την "αριστερή" και ... "προδευτική" κυρία Χρύσα Ρουμελιώτη, η οποία πρωτοστάτησε -έντονα θάλεγα- στις κινητοποιήσεις (βλέπε εκπομπή, γενικές συνελεύσεις κλπ) για να σωθεί η ΕΡΤ από τη λαίλαπα που ακούει στα ονόματα: Βενιζέλος-Μόσιαλος. Όμως οι πεμπτοφαλαγγιτες διοικούντες (Ταγματάρχης, Μπίστης, Κογιάννης), ακούμπησαν την γυναικεία ματαιοδοξία της και την ... εξαγόρασαν! Ναι, την εξαγόρασαν... Την βάζουν να "λέει" δελτία ειδήσεων, κάτι που χρόνια το προσπαθούσε-με λυτούς και δεμένους (θυμάσαι Χρύσα τα δοκιμαστικά;). Δεν κατάλαβες κυρία Ρουμελιώτη πως σε αποδόμησαν!.. Θα πρωτοστατείς πλέον στις γενικές συνελευσεις, ή θα χαμηλώσουν οι τόνοι σου από το ... φόβο μην σε απομακρύνουν από το μαγικό γυαλί;