Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Tα Φ/Β στη Γερμανία παράγουν λιγότερο απ' τα αιολικά, αλλά κερδίζουν περισσότερα!

Το Ινστιτούτο Fraunhofer "ανακάλυψε την Αμερική"!

Το Ινστιτούτο Fraunhofer είναι ο φορέας που παρακολουθεί στενά τις επιπτώσεις των ενεργειακών πολιτικών στη Γερμανία και κατά καιρούς μας έχει δώσει πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Τον Απρίλιο είχαμε παρουσιάσει την έκθεση που τεκμηρίωνε ότι ο λιγνίτης είναι η μακράν φθηνότερη πηγή ηλεκτροπαραγωγής στη Γερμανία. Σήμερα έχουμε μια νέα, ενδιαφέρουσα έκθεση, για τη συγκριτική κερδοφορία των Φ/Β και των χερσαίων αιολικών στη Γερμανία, στα πλαίσια του νόμου EEG.

Νωρίς-νωρίς το δελτίο τύπου "τα λέει χύμα": "However, the transition is very expensive and is financed primarily by the non-privileged final customers who pay the RE surcharge. This means they bear the brunt of the total costs which have increased substantially in recent years. (Η ενεργειακή μετάβαση είναι πολύ ακριβή και χρηματοδοτείται κυρίως απ' τους μη προνομιούχους καταναλωτές, οι οποίοι πληρώνουν την επιβάρυνση των ΑΠΕ. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί φέρουν το κύριο βάρος του συνολικού κόστους, το οποίο έχει αυξηθεί πολύ σημαντικά τα τελευταία χρόνια)."

Ο πράκτορας του Ναπολέοντα Κοραής κατά της Ρωμηοσύνης, και η "Ελληνική Νομαρχία"

Πώς προκύψαμε από Ρωμηοί: "Έλληνες"; Γιατί σήμερα μερικοί ανιστόρητοι λένε ότι οι Έλληνες είναι "υπόδουλοι" στην Κωνσταντινούπολη; Από πού "εισήχθη" στη χώρα μας ο ξενόφερτος "Διαφωτισμός"; Τι ρόλο έπαιξαν κατά της χώρας μας και της Εκκλησίας ο Κοραής και ο Ναπολέων; Τι παραμύθι έχουν καταπιεί οι σημερινοί "Εκσυγχρονιστές" και "Διαφωτιστές" που παπαγαλίζουν ανιστόρητες και αφιλοσόφητες Δυτικές ανοησίες;

Για όλες αυτές τις απαντήσεις, θα βρείτε διαφωτιστικό το παρακάτω κειμενάκι. Είναι μεταφρασμένο από την καθαρεύουσα σε απλή γλώσσα, από τον πρόλογο της β΄ έκδοσης του βιβλίου: "ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ" εκδόσεις Δομός δεύτερη έκδοση, του π. Ι. Ρωμανίδη, γραμμένο το Πάσχα του 1989 ως πρόλογος. Είναι ένα τμήμα του προλόγου, που θεωρήσαμε χρήσιμο να γίνει ευρύτερα γνωστό σε κάθε Ρωμηό.


Όταν γραφόταν η παρούσα μελέτη, δεν ήταν ακόμα αισθητό, ότι στα ξένα κέντρα αποφάσεων, σχεδιάσθηκε όχι μόνο η κατάργηση της Ρωμηοσύνης, αλλά και η αλλοίωση της Ορθοδοξίας κατά τα πρότυπα των δυτικών. Σήμερα παραδόξως, η έρευνα οδηγεί στον Ναπολέοντα και το επιτελείο του, ως αρχιτέκτονες των ενεργηθέντων.

Η σιωπή των αμνών

Ζούμε ημέρες αποτρόπαιων διωγμών, ολοκαυτωμάτων χριστιανικών πληθυσμών και δεν μιλάει κανείς. Αναμενόμενο. Ο Χριστός πάντα ενοχλούσε...

Οι ειδήσεις είναι τόσο πολλές που κάθε εβδομάδα θα μπορούσε να τυπώνεται και ένας τόμος με τις σφαγές των χριστιανών σε χώρες όπου επελαύνουν οι ισλαμιστές. Η ένοπλη πρωτοπορία του μουσουλμανισμού εκδίδει τελεσίγραφα: οι χριστιανοί να εκκενώσουν περιοχές. Πυρπολούν εκκλησίες. Σταυρώνουν πιστούς. Τους αποκεφαλίζουν. Φωτογραφίζονται δίπλα στα διαμελισμένα πτώματα χαμογελώντας. Σκοτώνουν γυναίκες, νέους, μωρά, ιερείς, ηλικιωμένους, οποιονδήποτε «αλλόπιστο» βρεθεί στο διάβα τους. Οι κυβερνήσεις της Δύσης σιωπούν, ανέχονται, ενθαρρύνουν τους διωγμούς. Προσφέρουν «ηθική», πολιτική, οικονομική και στρατιωτική στήριξη στα ανθρωπόμορφα τέρατα που σκορπούν θάνατο.

Καταλαβαίνεις ότι ζεις το 2014 όταν…

1) Έχεις χάσει κάθε επαφή με φίλους σου που δεν έχουν facebook.

2) Στέλνεις e-mail στον συνάδελφο σου που κάθεται στο διπλανό γραφείο.

3) Πανικοβάλλεσαι επειδή βγήκες από το σπίτι χωρίς να πάρεις το κινητό σου και επιστρέφεις αμέσως για να το πάρεις.

4) Χρόνια έχεις να παίξεις πασιέντζα με αληθινά χαρτιά.

5) Αφηρημένος πληκτρολογείς το PIN σου στο φούρνο μικροκυμάτων.

6) Επιστρέφεις μετά από μακριά και κουραστική ημέρα εργασίας στο σπίτι σου και στο τηλέφωνο απαντάς με το όνομα της εταιρίας.