Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ο Αίσωπος και οι... πολιτικοί!

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

Τώρα που ησυχάσαμε κάπως από την οχλοβοή και το ποδοβολητό των εκλογών, είναι ευκαιρία, μεσούντος και του ευκάρπου θέρους, «να ελαφρώσει» κάπως και η γραφή. Συμβούλευε παλιός αρθρογράφος τους εκκολαπτόμενους συναδέλφους του, να μην πολυζαλίζουν τους αναγνώστες τους το καλοκαίρι, με θέματα «βαριά». Ας αφήσουν τον κόσμο να απολαύσει το κάλλος της Πατρίδας, τα ρόδινα ακρογιάλια της, μακριά από τις «μύγες της αγοράς», όπως θα έλεγε και ο Ελύτης. Ας αντλήσουμε, λοιπόν, προσανάμματα γραφής από το προγονικό, αείχλωρο κοίτασμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διακαιολογίες για το δωρεάν μονόκλινο!

Τα αδικαιολόγητα επιχείρησε να δικαιολογήσει χθες ο ΣΥΡΙΖΑ (λέγοντας μάλιστα και ψέματα) για το δωράκι που θέλησε να κάνει το μαιευτήριο ΙΑΣΩ στο ζεύγος Τσίπρα για τη γέννηση του δεύτερου γιου τους. Μετά το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ψελλίζουν δικαιολογίες περί του ότι δεν έχει βγει ακόμη ο λογαριασμός και άλλες αστειότητες, προσπερνώντας κατ' αρχάς το γεγονός ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά βαθύτατα ηθικό και πολιτικό.

Κανονισμός της Βουλής ή «φυσαρμόνικα» στα χέρια της κυβέρνησης;

Πληροφορηθήκαμε εμβρόντητοι, ότι η ελληνική τρόϊκα του μνημονίου (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης), αποφάσισε να αλλάξει τον Κανονισμό της Βουλής. Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι ο Κανονισμός θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες μιας πολυκομματικής συγκυβέρνησης.

Αυτή η αιτιολόγηση περιέχει δύο αντιδημοκρατικές ομολογίες:

Πρώτον, ομολογούν οι ίδιοι οι πολιτικοί ηγέτες, ότι μέχρι σήμερα ο Κανονισμός της (υποτίθεται ανεξάρτητης) Βουλής ήταν προσαρμοσμένος πάνω σε μονοκομματικές κυβερνήσεις και Δεύτερον, ομολογούν ότι θα προσαρμόσουν και πάλι τη λειτουργία της Βουλής πάνω στις επιθυμίες της νέας διακυβέρνησης. Δηλαδή στην ουσία ομολογούν ότι η Βουλή θα πρέπει να προσαρμόζεται στην εκάστοτε κυβερνητική πραγματικότητα. Αυτός όμως δεν είναι Κανονισμός λειτουργίας της «ανεξάρτητης» Νομοθετικής Εξουσίας, αλλά «φυσαρμόνικα» που προσαρμόζει την Νομοθετική πάνω στις επιδιώξεις της Εκτελεστικής Εξουσίας.

Πολέμιος της Ορθοδοξίας και θιασώτης της "προτεσταντικής ηθικής" ο Γιάννης Στουρνάρας

Απόσπασμα από συνέντευξη του νέου Υπουργού Οικονομικών στον Θεοδωράκη, αρκετούς μήνες πριν την υπουργοποίησή του:

Ο Σαχινίδης τον Φεβρουάριο του 2012 έδωσε αυξήσεις στους μετακλητούς υπάλληλους των πολιτικών.

Σεπτέμβριος 2011. Η κ.Ιωάννα Λ. προσλαμβάνεται στην Γ.Γ. Ενημέρωσης ,επί υπουργίας Η. Μόσιαλου, με μισθό 1.244 ευρώ.