Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ιπποκράτης

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Το όνομα Ιπποκράτης κατά πάσα πιθανότητα, σημαίνει αυτόν που εξημερώνει τον ίππο του, δηλαδή τις ορμές του βρίσκεται σε ειρήνη με τον εαυτό του, με τους άλλους και με το Θεό.Ο ίππος από τα αρχαία χρόνια θεωρείται ως σύμβολο του πολέμου. Το σύμβολο της ειρήνης είναι το ταπεινό γαϊδουράκι.

Κάθε φορά που προφέρουμε το όνομα αυτό μα δίδεται η ευκαιρία να κάνουμε μια αυτοεξέταση, αν εμείς ημερώσαμε τον ίππο μας ή είναι αφηνιασμένος και μας οδηγεί σε πόλεμο; Ο Ιπποκράτης λοιπόν ως μέγιστος των ιατρών γνώριζε από την επιστήμη του, πως για να είμαστε υγιείς, να τιθασσεύουμε τον ίππο μας. Ο Άγιος Θαλάσσιος έλεγε πως ο Θεός, μας έδωσε το βασιλικό αξίωμα όχι για να εξουσιάζουμε τους άλλους, αλλά για να εξουσιάζουμε τα πάθη μας.

Ας κρατήσουν οι χοροί...

Παραιτήθηκε λέει από την θέση του ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης (!),
..καταγγέλοντας συγχρόνως τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής γαι το ποσό που ξοδεύει η κυβέρνηση για κάθε πρόσφυγα και που είναι 15.000 ευρώ τον χρόνο.

Πρώτον: Ρε συ γιατρέ "χωρίς σύνορα", δεν βαρέθηκες πιά το ξεφτιλίκι; Αντέχεις κι άλλο;
Από τα γιαούρτια που έτρωγες σαν βουλευτής του ΠαΣοΚ, στην γελοιότητα της ΡΗΜΑΔ,
..και τώρα Γενικός Γραμματέας (πσσσσ!) Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης;
Μα είναι τίτλος γενικής γραμματείας αυτός;
Και μόνον που το δέχτηκες να γίνεις γραμματέας τέτοιας γραμματείας,
..σε χαρακτηρίζει επιεικώς σαν βλάκα. Ή σαν οπορτουνιστή. Ή και τα δύο.
Γι αυτό χ@στήκαμε που παραιτήθηκες. Κάπου αλλού θα σε ξαναδούμε πάλι.
Τα ποντίκια τρυπώνουν παντού.

«Αντιρατσιστικές» υστερίες: Τρομοκρατία και «άλλοθι» για την ποινικοποίηση των λαϊκών αντιστάσεων…

Από τους μεγαλύτερους
χρηματοδότες του «αντιρατσισμού»
και του «ανθρωπισμού»!!!
Τα μεγάλα στόματα της «δημοκρατίας» και της «ανθρώπινης ευαισθησίας», τα κραυγαλέα λαρύγγια της «προόδου» και των υπόδουλων «αριστερών» στοχαστών, οι «ανθρωπιστές» όλων των χρωμάτων της πολιτικής ίριδας, ΟΛΟΙ σε ολοκληρωτικό συναινετικό «παλμό», άγγιξαν τα όρια της αντιρατσιστικής παράκρουσης, με αφορμή το «ρατσισμό» των κατοίκων του Ωραιοκάστρου…

Η απόφαση του Συλλόγου των γονέων του 5ου Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, μια απόφαση που αρνιόταν τη φοίτηση παιδιών των «προσφύγων» στο σχολείο τους, πυροδότησε μια «αντιρατσιστική» υστερία, ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗΣ ενορχήστρωσης.