Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Υποχρέωση κάθε Έλληνα δασκάλου να υπερασπίζεται το Σύνταγμα

Γράφει ο Δ. Νατσιός
Δάσκαλος – Κιλκίς


Είναι γνωστό σε όσους καταγίνονται με τα θέματα της «διά βίου μάθησης» ότι στα Παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημιακών σχολών παρεισέφρησαν,πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων, νεοταξοσκώληκες ολκής, αδίστακτοι εθνοαποδομητές, με σκοπό να αλυσοδέσουν την σκέψη, να μαγαρίσουν την κρίση των υπό εκκόλαψιν δασκάλων. Αν δεν υπάρχουν ισχυρά αντισώματα από την οικογένεια, οι περισσότεροι νέοι δάσκαλοι, ή μάλλον δασκάλες, εξέρχονται των σχολών αυτών μπουκωμένοι με εκκλησιομαχία και με μπαζωμένο το πατριωτικό φρόνημα.
Μία ολιγόλογη παρένθεση. Ανέφερα πριν για δασκάλες. Δυστυχώς τα τμήματα αυτά κατά 90-95% πληρούνται από φοιτήτριες, από δασκάλες.
Ήδη στα σχολεία παρατηρείται ένα πρόβλημα.

Με λένε Μόσχο!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Με λένε Μόσχο γιατί γεννήθηκα μερικές δεκαετίες πριν από σήμερα, όταν ο κόσμος γνώριζε την αξία του πνεύματος και των αρετών και έδινε μετρημένη σημασία στα υλικά πράγματα. Δεν είχε επικρατήσει ακόμα η υλιστική αντίληψη της ζωής. Κατά την υλιστική αντίληψη της ζωής δε με λένε Μόσχο, αλλά με ονομάζουν από την ηλικία μου, από το χρώμα των ματιών μου, από το ύψος μου και από άλλα εξωτερικά χαρακτηριστικά που γίνονται αντιληπτά με τις αισθήσεις.
Αν η ηλικία σου είναι τριανταπέντε χρονών οι υλιστές δεν θα πουν το όνομά σου , θα πούν ο τριανταπεντάχρονος ή η τριανταπεντάχρονη. Κι αν είσαι ενεννήντα οχτώ ετών επίσης δεν θα πουν το όνομά σου, αλλά θα πουν οι ενενηντάχρονος ή η ενενηντάχρονη! Ο υλισμός θεωρεί πραγματικό μόνο ό,τι μετριέται και ζυγίζεται και γίνεται αντιληπτό με τις αισθήσεις. Ό,τι δεν μετριέται και δεν ζυγίζεται και δε γίνεται αντιληπτό με τις αισθήσεις για τον υλισμό δεν υπάρχει.

Γιακουμάτο καί Ξαφά, θέλω κι ἐγώ νά πωληθεί ἡ Ἀκρόπολις…

Β. ΚΟΡΕΑ: Η εκτέλεση των ‘τρελών’ που πίστευαν στον Παράδεισο


Η Soon Ok Yi φυλακίστηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης (στρατόπεδο συγκέντρωσης) Kae-Chun Rehabilitation Center στην επαρχία Pyong An Nam-do από το 1987 έως το 1992. Έγινε μάρτυρας της εκτέλεσης πολλών χριστιανών. Εδώ είναι η ιστορία της ...

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα αιολικά στην Γερμανία;


Σας έχω κουράσει με τα ενεργειακά της Γερμανίας (διάφορες αναρτήσεις στην ενότητα αυτή) αλλά από εκεί ξεκινάει η πράσινη άσκηση, να δούμε ξανά αυτοί που βρίσκονται.

Σε μία εξαιρετική ιστοσελίδα από την Γερμανία (που μου υπέδειξε σχολιαστής) βρήκα ότι τα αιολικά συνέβαλαν κατά 7,6% στην ηλεκτροδότηση, σε σχέση με 6% το 2010 (και 6,5% το 2008). Αλλά είναι σωστή αυτή η στατιστική; Ή κοροϊδεύουν και τους εαυτούς τους;