Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ή μεγαλύτερη αρρώστια: οί αριστεροί λογισμοί

- Γέροντα, αγωνιώ, όταν έχω νά τακτοποιήσω ένα πρόβλημα, καί δέν μπορώ νά κοιμηθώ.

- Σ' εσένα το βασικό πρόβλημα είναι οί πολλοί λογισμοί. Άν δέν είχες αυτούς τους πολλούς λογισμούς, θά μπορούσες νά άποδώσης πολύ περισσότερα καί στην διακονία σου καί στά πνευματικά σου. Άκου έναν τρόπο, γιά νά άποφεύγης τους πολλούς λογισμούς: Όταν σοϋ έρχεται στον νού κάτι πού πρόκειται π.χ. νά κάνης αύριο, να λες στον λογισμό σου:

Αύτη ή δουλειά δεν είναι γιά σήμερα, θά την σκεφθώ αύριο. Επίσης, όταν είναι νά άποφασίσης γιά κάτι, μην ταλαιπωρήσαι με την σκέψη νά βρής το καλύτερο και αναβάλλεις συνέχεια.

Αδέλφια μου εσείς τραπεζίτες!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 15 Σεπτέμβρη του 2008 κατέρρευσε η «Lehman Brothers». Επρόκειτο για ένα τραπεζικό «κραχ» στο έδαφος των ΗΠΑ το οποίο αποτέλεσε τη με βροντώδη τρόπο εκδήλωση της οικονομικής κρίσης που έκτοτε αγκαλιάζει ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Πώς αντέδρασε το αμερικανικό πολιτικό σύστημα της πλουτοκρατίας στην κατάρρευση της «Lehman Brothers» και σε όσα κρύβονταν πίσω της; Ανοιξε τους κρουνούς των δημόσιων ταμείων και έκτοτε εφαρμόζει το... «σοσιαλισμό» των ιμπεριαλιστών: Εχει «κοινωνικοποιήσει» μέχρι σεντς τις ζημιές των μονοπωλίων και τις έχει φορτώσει στις πλάτες του λαού, με αποτέλεσμα, είτε με υπουργό Οικονομικών τον Πόλσον (επί Μπους), είτε με υπουργό Οικονομικών τον Γκάιτνερ (επί Ομπάμα), να έχουν διοχετευτεί πάνω από 7 τρισεκατομμύρια δολάρια (!) στη Γουόλ Στριτ.

New York Times: "Η CIA συμμάχησε με την Αλ Κάϊντα στην Συρία"!

Συνεργασία της CIA με την Αλ Κάϊντα στην Συρία αποκάλυψαν οι Νew York Times, καθώς η εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση αξιωματούχου της CIA ότι έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα στην υπηρεσία η οποία έχει αναλάβει τον εφοδιασμό με όπλα της αντιπολίτευσης στην Συρία και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζονται ακόμα και με πυρήνες της Αλ Κάϊντα στην χώρα, δήλωση που δεν διαψεύστηκε ούτε από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, ούτε από το Πεντάγωνο!

Η CIA εφαρμόζει στην Συρία αυτό που εφάρμοζε κατά την διάρκεια του "ψυχρού πολέμου" όταν προσπαθούσε να ρίξει φιοσοβιετικά καθεστώτα: Τρίτες συμμαχικές χώρες με "χαλαρούς" ελέγχους σε ότι αφορά την διάθεση των κονδυλίων πληρώνουν τα όπλα και οι ίδιοι αναλαμβάνουν την επιμελητειακή υποστήριξη και οργάνωση των αποστολών.

Ένα εξαιρετικό ερώτημα για το μέλλον των ΑΠΕ (και η απάντηση)

...αν έχω καταλάβει καλά είστε όχι τόσο κατά των ΑΠΕ αλλά κατά του τρόπου που αποζημιώνεται η ενέργεια που παράγουν, σωστά; ποια είναι η γνώμη σας για το μέλλον τους; και πως το εξηγείτε το ότι όλο και πιο πολλές χώρες επιλέγουν να τις εισάγουν στα δίκτυά τους αν και εμφανώς δεν αποτελούν μια λύση παραγωγής χωρίς μειονεκτήματα..."

Απαντώ: Οι ΑΠΕ, όπως πλασάρονται, όλες, παντού, ό,τι ακούμε και βλέπουμε (με εξαίρεση τα υδροηλεκτρικά), είναι κάτι μεταξύ πανάκριβης ουτοπίας και μερκαντιλιστικής απάτης. Και ακριβή τσόντα σε φυσικό αέριο. Δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς επιδοτήσεις, υπάρχουν μόνο για τις επιδοτήσεις, και δεν παράγουν σημαντική χρήσιμη ενέργεια. Οι ΑΠΕ υπάρχουν επειδή μερικοί βγάζουν εύκολα λεφτά από ένα όμορφο και πιστευτό παραμύθι, που σώζει τον ...Πλανήτη. Και επειδή οι πολιτικοί είναι βλάκες ή/και διεφθαρμένοι, ή, απλά, "πολιτικοί"

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε… μα η ΚΟ.ΛΑ.ΣΗ. μένει

Επιτέλους έχουμε νέα κυβέρνηση. Και βέβαια όπως είχαμε σημειώσει από τις 7 Μαΐου, το διακύβευμα των εκλογών δεν ήταν οι πολιτικές, τα μνημόνια κλπ, αλλά η κουτάλα και η καρέκλα. Και πιο συγκεκριμένα αν θα την κρατούν και θα την μοιράζουν οι ίδιοι ή θα αλλάξουν τα πρόσωπα πίσω από τις μαριονέτες.

Με μια φοβερή ικανότητα αυτοσυντήρησης λοιπόν, η ΚΟ.ΛΑ.ΣΗ. κάνει πάλι κουμάντο. Και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ο Αντωνάκης πρωθυπουργός, ο χοντρός κουμάντο. Εδώ μέσα σε δύο χρόνια κατέστρεψε τον ΓΑΠ, σκεφτείτε τώρα.