Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Γιατί πάσχουν οι αθώοι;

Οι δοκιμασίες ενός αγαθού και αθώου ανθρώπου αποτελούν ένα από τα δύσκολα προβλήματα που θέτει ο παρών κόσμος στον σκεπτόμενο άνθρωπο. Βλέποντας έναν καλό άνθρωπο να υποφέρει, ένας καλός άνθρωπος συμπάσχει μαζί του, καθώς αισθάνεται συμπάθεια. Και έτσι από το ένα πρόβλημα αναδύεται ένα άλλο: για ποιό λόγο υποφέρει και αυτός; Αντιλαμβανόμενος κάτι τέτοιο εκείνος που η πίστη του είναι αδύναμη, πέφτει σε πειρασμό. Και βλέποντάς το αυτό, ένας άνθρωπος που έχει ροπή προς την αμαρτία λύνει το ζήτημα κατά τρόπο επικίνδυνο γι’ αυτόν: ποιό το όφελος, λέει, να είναι κανείς ενάρετος; Έτσι εκείνος που ρέπει στην απιστία λύνει το ακατανόητο πρόβλημα με ένα άλλο ασύγκριτα πιο ακατανόητο, λέγοντας ότι η τύχη κυβερνά τον κόσμο και τα έργα των ανθρώπων.

Σημαδιακή μέρα 10-10-... ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΕΙ ΤΟ 1862 ΜΕ ΤΟ 2011;;;


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1862 διοικεί την Ελλάδα η ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ...
Tο 2011 διοικεί την Ελλάδα η ΤΡΟΙΚΑ

Ποιοι μπαίνουν στο "φιλέτο" του Ελληνικού

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Η κοινοπραξία των εταιρειών Dimand - Hill International - Proprius (μέλος της Cushman & Wakefield) - LDK Consultants-ομάδα μελετών Τάκης Γαβρίλης & Συνεργάτες επελέγη ως σύμβουλος ακινήτων (real estate advisors) στο πλαίσιο της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή υπηρεσιών συμβούλου real estate είχαν λάβει μέρος κορυφαίοι εγχώριοι και ξένοι παίκτες της αγοράς ακινήτων. Πέραν δηλαδή των παραπάνω τριών εταιρειών συμμετείχαν στη διαδικασία η Savills σε κοινοπραξία με την Atkins Real Estate, η Δανός / BNP Paribas Real Estate, η Colliers International – IBI Group και η CBRE Richard Ellis, όπως είχε αποκαλύψει το «Κεφάλαιο» του περασμένου Σαββάτου.

Ευτυχώς που υπάρχει και η κυβερνητική προπαγάνδα για να γελάμε λίγο