Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται το χριστιανόσημο! Κυκλοφόρησαν τα πρώτα σενάρια

του Στρατή Μαζίδη

Έρχεται λοιπόν το χριστιανόσημο και ήδη άρχισαν να ακούγονται διάφορες προτάσεις για το νέο αυτό φορολογικό τομέα από τον οποίο το κράτος προσδοκά σημαντικά οφέλη.

Καταρχήν τα νέα είναι ευχάριστα για τους κατ’όνομα χριστιανούς. Δηλαδή αυτούς που έχουν βαπτιστεί αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία. Αρχικά ακούστηκαν σκέψεις περί πλήρους απαλλαγής αλλά τελικώς για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ακόμη και οι βαπτισμένοι να μη δηλώσουν χριστιανοί φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο ενός ελάχιστου τέλους κοντά στο 1 τοις χιλίοις επί του δηλωθέντος εισοδήματος.

Ωδή στη Ζωή (Κωνσταντοπούλου)

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την εριστική «ανακρίτρια» του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από ένα - το σημαντικότερο: αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να την έχουμε εφεύρει! Είναι η ακούσια εκδίκηση του απελπισμένου. Μόνο που τη φαντάζεσαι να υποβάλλει 40λεπτες ερωτήσεις στον Βαγγέλη Βενιζέλο, να μαστιγώνει λεκτικά τον Παπακωνσταντίνου και να τσιτσιρίζει όλους τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τη «λίστα Λαγκάρντ», σου έρχεται να ανάψεις λαμπάδα στον άγιο Φανούριο (όχι τον Κουβέλη) που φανέρωσε μια Νέμεση με σάρκα και οστά.

Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά της ...ευημερίας (ή είναι κατά της Κϊνας;)


Εδώ και καιρό μου έχει μπει η ιδέα, ότι αυτό που ονομάζω "Γερμανικό Πράσινο Πλάνο" είναι υποσύνολο ευρύτερου Πράσινου Πλάνου, ή έχει παράλληλο Πράσινο Πλάνο που έχει σχέση με την Κίνα και με την ραγδαία της ανάπτυξη...

Στήνοντας έναν βολικό "εμφύλιο"...

Ένας βολικός "εμφύλιος" δεν κάνει ποτέ κακό όταν το σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο και κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον των εγκληματικών ευθυνών του.
Εμφύλιοι έχουν γίνει πολλοί, αλλά ήταν πάντα "βολικοί" για τα πολιτικά συστήματα. Σύμπτωση;


Μας προετοιμάζουν για έναν στημένο «εμφύλιο». Έναν «εμφύλιο» στον οποίο θα παρατάξουν τα μέρη του δικού του παρακράτους, των καλοπληρωμένων μπαχαλάκηδων, των πληρωμένων εισαγόμενων δολοφόνων, των διαφόρων χρηματοδοτούμενων ανθελληνικά (αλλά επιλεκτικά ανθρωπιστικά) κινούμενων ΜΚΟ. Ελπίδα των λαθροκυβερνώντων υπαλλήλων της τρόικα είναι να δημιουργήσουν εικόνα χάους (να δημιουργήσουν δηλαδή το πρόβλημα που επιθυμούν), για να προσφέρουν την λύση (άκρατη αύξηση αστυνόμευσης και παρακολούθησης των πολιτών) που οι ίδιοι επιθυμούν να επιβάλουν.