Σάββατο 18 Απριλίου 2015

H εικόνα του φίλου

Ο φίλος είναι άνθρωπος αγαθός, υγιής στην ψυχή, σκέπτεται σωστά, αγαπάει την αρετή, είναι ακέραιος στο ήθος, πιστός στην αγάπη, ειλικρινής στον λόγο, σταθερός στην ψυχή, έντιμος σύμβουλος, θαρραλέος, αγαπάει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Ο φίλος ο αληθινός, είναι όμοιος σε όλα με τον φίλο του. Η χαρά του φίλου του προηγείται από τη δική του και η θλίψη του φίλου είναι και δική του θλίψη. Είναι βαθιά ευαίσθητος και διαισθάνεται την ψυχική διάθεση του φίλου΄ πάσχει δε σε ότι πάσχει και ο φίλος του. Προλαβαίνει την εξομολόγηση του φίλου του και τρέχει να τον βοηθήσει πριν του το ζητήσει. Είναι πάντα έτοιμος να αντιληφθεί τις ενέργειες του φίλου του και είναι παρών όταν κινδυνεύει. Οι φίλοι του φίλου του είναι και δικοί του φίλοι΄ οι δε εχθροί του και δικοί του εχθροί. Αμύνεται υπέρ του φίλου του και διακινδυνεύει τη ζωή του γι' αυτόν. Στο σώμα του φίλου κατοικεί η ψυχή του φίλου που αγαπάει. Είναι αγαθός σύμβουλος και λέει πάντα τα καλύτερα γι' αυτόν΄ φροντίζει για την τιμή και υπόληψη του φίλου του. Όσα του είναι ιερά, είναι ιερά και για τον ίδιο και σέβεται όσα ο φίλος του θεωρεί σεμνά.

Τι θα συμβεί αν δεν υποκύψουμε;

Όταν κάποιοι ομιλούν για Παγκοσμιοποίηση και για Διεθνή Οικονομική Ολιγαρχία που ηγείται της Παγκοσμιοποίησης, κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για συνωμοσιολογία και για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να όμως που την αλήθεια την βιώνουμε εμείς οι ίδιοι.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, οικονομικοί παράγοντες, οικονομικοί κ.λ.π. αναλυτές, οίκοι αξιολόγησης και πολιτικοί απ' όλο τον κόσμο κτίζουν εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα και ασκούν αφόρητες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για να υποκύψει πλήρως στις απαιτήσεις των δανειστών. Ένα ξαφνικό παραλήρημα ανθελληνισμού.