Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΣΚΑΙ και οι αδέσμευτοι δημοσιογράφοι του

davlos1Ο ΣΚΑΙ είναι είναι ένα ανεξάρτητο τηλεοπτικό κανάλι.
Έχει στη δούλεψη του και ανεξάρτητους δημοσιογράφους.
Αδέσμευτους που κοντράρονται και χτυπιούνται κατά πρόσωπο με την εξουσία.
Σαν τον Κωνσταντίνο Δαυλό.
Ο οποίος διορίστηκε πριν από λίγες μέρες ως έμμισθος υποτακτικός της Υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη στο γραφείο της με νομοθετικό διάταγμα.

Η Διεθνής των "στιγματισμένων"... Το μνήμονιο "είναι ευκαιρία... για τον τόπο" ήταν "τυχαίο";;;

Το ότι η «ευκαιρία», όπως το μαύρο μαργαριτάρι, φωλιάζει στο κέλυφος των κρίσεων, το είχε πει από καιρό οΦρίντμαν και το ’χαν ήδη νιώσει στο πετσί τους οι περισσότεροι λαοί της Λατινικής Αμερικής, της Σοβιετικής Ένωσης, της Ανατολικής Ευρώπης και της Νοτίου Αφρικής, οι οποίοι εν μια νυκτί είδαν σοκαρισμένοι τα πετρέλαια, τα ορυχεία και τις μεγάλες βιομηχανίες των χωρών τους να ιδιωτικοποιούνται, τους εργαζόμενους να απολύονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες και τη φτώχεια να εξαπλώνεται σαν την πανούκλα....

Η Γέννηση του Χριστού σε κινούμενα σχέδια

Για παιδιά με ελληνικούς υπότιτλους

Το Wikileaks και ο ιδρυτής της τοποθετούνται σε "εφεδρεία εργασίας" απο τα αφεντικά της "παγκόσμιας κυβέρνησης"

Η είδηση ότι εξεδόθη "ένταλμα σύλληψης" απο την interpol για τον ιδρυτή του "αποκαλυπτικού" ιστότοπου Wikileaks καθώς επίσης και η ανακοίνωση του Εκουαδόρ, ότι του παρέχουν "άσυλο" κυκλοφόρησε με αστραπιαία ταχύτητα σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ και φυσικά στο διαδίκυο.

Εμείς, χρησιμοποιώντας τον κυνισμό που μας προσφέρει απλόχερα η "παγκόσμια κοινότητα" και η οποία σήμερα μετασχηματίζεται σε "παγκόσμια κυβέρνηση" ,θα σχολιάζαμε αυτή την είδηση μόνο με τη φράση "χέστηκε η φοράδα στο αλώνι και χάθηκε η σοδειά".

Προπομποί του αντιχρίστου;

Κατά διαστήματα στην πολιτική ζωή του τόπου μας μερικές ενέργειες δίνουν την εντύπωση ότι δεν είναι τυχαίες και μεμονωμένες αλλά αποτελούν σταδιακή εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου.

Τί σχεδίου; Σχεδίου επιβολής ενός συστήματος έλεγχου των πάντων. Ένα τέτοιο σύστημα προωθείται με τη λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη», που θα κληθούμε να παραλάβουμε το 2011. Με αυτή την ηλεκτρονική κάρτα δημιουργείται ή υποδομή για τον πλήρη έλεγχο μελλοντικά της ζωής των πολιτών.

Ποιος σκοτώνει έναν έναν, τους πυρηνικούς επιστήμονες του Ιράν;

Χθες το πρωί σημειώθηκαν δυο ακόμη δολοφονικές επιθέσεις εναντίον διάσημων πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν. Στη πρώτη περίπτωση, βρήκε το θάνατο ο Majid Shahriari και τραυματίστηκε η σύζυγός του, ενώ στη δεύτερη τραυματίστηκε τόσο ο Fereidoun Abbasi όσο και η δική του σύζυγος.

Και οι δύο ήταν κορυφαίες προσωπικότητες της ιρανικής πυρηνικής προσπάθειας. Ο Abbasi ήταν και μέλος των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ πριν τρία χρόνια ο Mahmoud Ahmadinejad τον είχε χαρακτηρίσει ως τον κορυφαίο επιστήμονα της χρονιάς.

Le Penseur

Ο Jim O’Neill, πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management στο αμερικανικό πρακτορείο CNBCcapital .

Η ιστορία ενός μολυβιού

Το παιδί κοιτούσε τη γιαγιά του που έγραφε ένα γράμμα. Κάποια στιγμή τη ρώτησε:

- Γράφεις μια ιστορία που συνέβη σε εμάς; Και μήπως είναι μια ιστορία για μένα;

Η γιαγιά σταμάτησε να γράφει, χαμογέλασε και είπε στον εγγονό της:

- Όντως γράφω για σένα, Ωστόσο, αυτό που είναι πιο σημαντικό κι από τις λέξεις είναι το μολύβι που χρησιμοποιώ. Θα ήθελα, όταν μεγαλώσεις, να γίνεις σαν κι αυτό.