Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αν μου μιλήσουν για άλλους θα σηκωθώ να φύγω

Το να γνωρίζουμε την πονηρία των ανθρώπων, δηλαδή το κακό που κάνουν οι άλλοι, μικρό ή μεγάλο, μας αλλοιώνει την λογική, μας εξασθενίζει τις δυνάμεις μας, διότι δεν συμμαρτυρεί με τον Θεό. Τελικά έχουμε αδιαλείπτως έναν πειρασμό μπροστά μας.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να θέλουμε να μαθαίνουμε, να γνωρίζουμε τί κάνει ο άλλος. Αν έρθουν αν μου μιλήσουν για άλλους, θα τους κλείσω το στόμα ή θα σηκωθώ να φύγω. Και αν κάποιος έρθει να μου πει τον πόνο του, θα του πω, δεν έχεις Γέροντα; στον Γέροντά σου να μιλήσεις. Και αν μου απαντήσει ότι δεν έχει, θα του πω: Να βρεις! Εγώ δεν είμαι Πνευματικός … πήγαινε να βρεις έναν Πνευματικό που θα μπορεί να σε παρακολουθεί. Ξέφυγε δηλαδή εσύ την αμαρτία του άλλου. Όσο μένεις άτρωτος από τα κακά του άλλου, τον βοηθάς.

Πόσο ελάχιστα είμαστε πραγματικοί...

Τρεις δελφίνοι μόλις οσμίστηκαν την αδυναμία στα λόγια του πρωθυπουργού «δεν μπορώ να εγγυηθώ σε όλους μια άμεση λύση, μια καλύτερη ζωή σήμερα» και παρά τη διευκρίνισή του «ούτε διαμαρτύρομαι, ούτε εγκαταλείπω» έσπευσαν να μας υπενθυμίσουν με κείμενο-συρραφή των απόψεων τους ότι είναι παρόντες.

Αλλά πού παρόντες; Σε μια κυβέρνηση ήδη αποδυναμωμένη και διαλυόμενη ως πολιτικό κόμμα και αναξιόπιστη ως διαχειριστική δύναμη για την τρόικα; Που ούτως ή άλλως, δηλαδή, δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει ως ικανός πολιτικός φορέας για μια βιώσιμη λύση για την χώρα;

Μου θύμισαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης όταν πριν τέσσερα χρόνια είχε δηλώσει κι εκείνος παρών στο Ζάππειο για το κόμμα του – βέβαια με πιο άμεσο και ειλικρινή τρόπο. Ο ίδιος σήμερα χαρακτήρισε το κείμενο έναν «πολύ καλό οιωνό για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα». Και οι τέσσερεις, λοιπόν, δελφίνοι έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στο κόμμα τους την αλληλεγγύη – γιατί στην κοινωνία το έχουν ήδη δείξει...

Ο νέος Άκης Τσοχατζόπουλος του σημερινού ΠΑΣΟΚ!

Κατακτά επάξια τον τίτλο του μεταλλαγμένου αντικαταστάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου!
Ο άνθρωπος δεν παίζεται σε λέω: ΕΠΑΡΣΗ, ΞΕΡΟΛΑΣ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ και άλλα τέτοια, τον έφεραν στην κορυφή!
Δεν είναι άλλος από τον 'αγαπημένο' υπουργό όλων των Ελλήνων:

Άλλος ένας καθηγητής πανεπιστημίου που έχει ΑΓΝΟΙΑ για το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και κατέχει ταυτόχρονα την απόλυτη αλήθεια για την σωτηρία της!
Μεγάλε Βίσμαρκ, πόσο δίκαιο είχες...

Tο τοπίο αρχίζει και καθαρίζει (τώρα που εμείς δεν είμαστε πια το …πρόβλημα)

1. Ήξεραν οι πάντες (και έχει γραφτεί και το antinews το καλοκαίρι του 2008) ότι δεν είμαστε καλά. Ο Καραμανλής το ψιθύρισε και στην προεκλογική ΔΕΘ

2. Το είχαν πει και στον ΓΑΠ, και μάλλον είχε επαφές με τους φίλους του στην Αμερική, Δημοκρατικούς, οικονομολόγους, Δουνουτούδες κλπ.

3. Στην Αμερική του είπαν αυτά που λέω και …εγώ δηλαδή την ορθολογική προσέγγιση: αναδιάρθρωση, ρύθμιση, θα σφίξετε το ζωνάρι, θα διαγράψουν και θα επιμηκύνουν οι πιστωτές (που έχουν και αυτοί φταίξιμο) θα περάσετε δύσκολα, αλλά θα ανακάμψετε, και μην φοβάστε εμείς εδώ είμαστε.

4. Ο ΓΑΠ είτε παγιδευμένος στα προεκλογικά του παραμύθια, είτε περιτριγυριζόμενος από πασόκους που λένε ψέματα και ξανανιώνουν, είτε του είπε έτσι η …Λαζάρ (που είναι αυτοί, δεν ακούγονται καθόλου), έκανε το λεγόμενο “τουμπεκί” προς μεγάλη ενόχληση όσων περίμεναν ορθολογισμό.

Μη φοβάσαι την εποχή της διάλυσης!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Μη φοβάσαι την εποχή της διάλυσης, σαν αυτήν που βιώνουμε τώρα στη χώρα μας. Η διάλυση είναι σαν την εποχή του φθινοπώρου, όταν φυσούν οι άνεμοι και πέφτουν οι βροχές και ετοιμάζουν τη γη να γίνει δεκτική των σπόρων που θα βλαστήσουν την άνοιξη. Να μη φοβούμαστε τη διάλυση όταν βλέπουμε με ελπίδα την καινούρια άνοιξη για τον τόπο μας. Οι δυνάμεις της φθοράς θα παρέλθουν μαζί με τις επιθυμίες και τις ψεύτικες μανίες τους.
Την δεκάτη τετάρτη εβδομάδα από την Κυριακή του Πάσχα, που πέφτει στο τέλος του θέρους και στην αρχή του φθινοπώρου, οι Πατέρες της Εκκλησίας όρισαν να διαβάζεται το Ευαγγέλιο που αναφέρεται στην παραβολή της σποράς.
Λέει το Ευαγγέλιο αυτό: "Προσήλθον οι μαθηταί τω Ιησού κατά μόνας και ηρώτησαν αυτόν συν τοις δώδεκα, την παραβολήν του σπόρου." (Προσήλθαν οι μαθητές στον Ιησού όταν ήταν μόνος και μαζί με τους δώδεκα τον ρώτησαν για το νόημα της παραβολής του σπόρου).