Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Έξεστι νεο-μνημονιακοίς ασχημονείν...

"Θέλαμε η αύξηση στα εισιτήρια να είναι στο 1,30 αλλά το μισό δεν γινόταν να είναι 0,65 και το πήγαμε 1,40.",
..λάλησε ο Κλαζομένιος μνημονιακός υφυπουργός Μεταφορών,
..δικαιώνοντας με την οκτάγωνη λογική του τον
"δεύτερη φορά" πρωθυπουργό που τον επέλεξε.

Και όλη αυτή η πολύπλοκη και πολυσήμαντη σκέψη προέκυψε στο αριστερά (και πρώην πασοκικά) διαταραγμένο από τις πολλές ευθύνες μυαλό του υφυπουργού,
..την ώρα που έπαιρνε το brunch του στην Μεγάλη Βρεττανία, ένα ταπεινό, λιτό, αριστερό brunch, όπως ακριβώς έκανε κάθε τέτοια ώρα και στο χωριό του στην Ξάνθη, καθώς επίσης και στο κυλικείο του πανεπιστήμιου στην Θεσσαλονίκη, όταν προσπαθούσε να αποφοιτήσει με την ειδικότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού.

Κάποιο Λιάκο έχει η φάβα

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ

Τι του λείπει του μπατίρη; Νεοταξικό χαΐρι. Η Παιδεία μας θα αλλάξει επί το πιο αφελληνισμένο. Για ακόμη μια φορά…

Είναι έκπαλαι γνωστό ότι τα μπαρμπούνια φαίνονται κόκκινα από την ημέρα που ενημερώθηκαν ότι στα ελληνικά σχολεία διά του μαθήματος της Ιστορίας καλλιεργείται η εθνική συνείδηση. Οι λαχταριστοί ιχθύες κοκκίνισαν από ντροπή, όταν το έμαθαν αυτό, επειδή υπάρχει στους ωκεανούς και στις θάλασσες ισχυρότατο αντιρατσιστικό κίνημα.

Γραβάτα δεν φοράς, σταυρό δεν κάνεις, αλλά κιπά φοράς! Πως γίνεται, Αλέξη;

«Αντισυστημικός» – Όχι στη γραβάτα!
Άθεος – Όχι στο σταυρό και τον θρησκευτικό όρκο.
Την κιπά όμως τη φόρεσε στο Ισραήλ!


Θέλει ο σιωνιστής να κρυφτεί μα η χαρά δεν τον αφήνει. Φειδωλή η φωτογράφιση της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο μουσείο του Ολοκαυτώματος και ελάχιστα “γκρο πλαν” με τον Τσίπρα να καταθέτει στεφάνι με την κιπά στο κεφάλι.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την έξοδο από το Μουσείο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε έναν τόπο με ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό. Στην πρώτη μου επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Ιερουσαλήμ ζήτησα να επισκεφθώ το μουσείο του Ολοκαυτώματος που είναι ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία και γιατί είναι καθήκον όλων μας αυτό το ορόσημο του Ολοκαυτώματος, την μαύρη κηλίδα της ιστορίας να μην τη ξεχνάμε, για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν που θα ήθελε να την επαναλάβει. Να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους, στον ρατσισμό και να μετατρέψουμε αυτή την πόλη από πόλη βίας και εχθροπραξιών σε πόλη ειρήνης και ειρηνικής συμβίωσης».