Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

…..Όλη η φύση είναι ευσπλαγχνία αλλά μόνο ο ησυχαστής μοναχός βιώνει αυτή την αγάπη ολοκληρωτικά…


…..Όλη η φύση είναι ευσπλαγχνία αλλά μόνο ο ησυχαστής μοναχός βιώνει αυτή την αγάπη ολοκληρωτικά. Η αγάπη τού Θεού μας περικυκλώνει. Η αγάπη Του είναι το νερό που πίνουμε, ο αέρας που αναπνέουμε, και το φώς που βλέπουμε. Όλα τα φυσικά φαινόμενα είναι διαφορετικές υλικές μορφές της αγάπης τού Θεού. Κινούμαστε μέσα στην αγάπη Του, όπως το ψάρι μέσα στο νερό.

Εξεγέρσεις – καρμπόν παντού

Παρακολουθούμε τους πηχυαίους τίτλους και τις τραγικές εικόνες που μεταδίδουν οι τηλεοράσεις για τα γεγονότα της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Υεμένης και αλλού και αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει;

Πολλοί αναλυτές θέλουν να μας πείσουν ότι οι φτωχοί, αδικημένοι πολίτες των χωρών επαναστάτησαν και θέλουν να ανατρέψουν τα αυταρχικά καθεστώτα που τους κυβερνούν εδώ και χρόνια. Υποστηρίζουν ότι οι λαοί επιτέλους αφυπνίζονται και διώχνουν τις διεφθαρμένες εξουσίες, η Αμερική χάνει τους συμμάχους της στη Μέση Ανατολή κ.ά. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;.

Πρώτα απ’ όλα ο Αμερικανός Πρόεδρος με νηφαλιότητα και ηρεμία δήλωσε: «Ο λαός της Τυνησίας έδειξε θάρρος και αποφασιστικότητα». Επίσης,η υπουργός Εξωτερικών κ. Κλίντον έσπευσε να δηλώσει ότι «ο αγώνας των Τυνησίων αποτελεί προειδοποίηση για τους ηγέτες της Μέσης Ανατολής». Δηλαδή καμία ανησυχία για τα αμερικανικά πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Ανακαλύφθηκε βυθισμένη Εκκλησία στη Λίμνη των Κρεμαστών

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Βήματος", μία ομάδα ερασιτεχνών αυτοδυτών από την Αθήνα εντόπισε τελικά το εκκλησάκι, ακούγοντας τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων προς τις αρχές να ερευνήσουν την κατάσταση του βυθισμένου κτίσματος.

Η «Παναγία της Επισκοπής», χτισμένη τον 8ο αιώνα, είναι από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας και παραμένει σχεδόν ανέπαφη στο βυθό της τεχνητής λίμνης, σαν άλλη Ατλαντίδα.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε με το σκεπτικό να ανακαλύψουμε τον ναό. Απλώς θέλαμε να εξασκηθούμε σε κατάδυση σε λίμνη, κάτι πολύ σπάνιο στην Ελλάδα. Σταδιακά όμως ο βυθισμένος ναός μάς κίνησε το ενδιαφέρον. Κανείς δεν τον είχε αντικρίσει για 45 χρόνια. Και αν το καταφέρναμε εμείς;» διηγείται στο «Βήμα» ο 63χρονος κ. Χρήστος Ευθυμίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών «Τηθύς».

Ο Πνευματικός Καθρέφτης

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Η εξουσία διώκει το Χριστό. Μπορεί να μας πει που οδηγεί τα παιδιά μας; Όλη η σοφία του κόσμου καταλήγει στην κατάσταση του νου που βλέπει παντού σκόνη και στάχτες,δηλαδή στην απελπισία και στην απόγνωση. Τα παιδιά μας έxουν ανάγκη από το αληθινό πρότυπο του ανθρώπου. Ποιο είναι το πρότυπο με το οποίο υποκαθιστούν το Χριστό οι εξουσιαστές;

2. Η πιο μεγάλη πρόοδος την οποία έκανε ο νους των αρχαίων Ελλήνων όσον αφορά το πρότυπο του ανθρώπου είναι η απάθεια των στωικών και η καρτερικότητα των επικουρείων. Ο επικούρειος είπε, να επιδιώκεις όχι να είσαι ευτυχισμένος, αλλά να αποφεύγεις τη δυστυχία. Ο στωικός είπε, το μόνο γνήσιο αγαθό που μπορεί να δώσει η ζωή σ΄έναν άνθρωπο είναι η ελεύθερη κατοχή της ίδιας του της ψυχής. Όλα τα αγαθά είναι ψέμματα.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Ο Βυζαντινός Χορός «ΤΡΟΠΟΣ» στην Πορτογαλία

Χθές Κυριακή 30/1/2011 εορτή των Τριών Ιεραρχών, μέλη του Βυζαντινού Χορού «Τρόπος» με χοράρχη τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη έψαλλαν στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Εστορίλ της Πορτογαλίας ιερουργούντος του Οικονόμου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Dr Ivan Moody.

Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή για τα μέλη του Χορού ήταν η συνάντηση με τον Κωνσταντινουπολίτη Ελευθέριο Μιζανζόγλου, μόνιμο κάτοικο Λισαβόνας για τα τελευταία 35 χρόνια, ο οποίος θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στην Πόλη, την κοινή φοίτησή του στο Ζωγράφειο με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο καθώς και τους παλαιούς Πολίτες ψάλτες.

Οι Λαθρομετανάστες της Νομικής, ο κύριος Ντίνος Ρουτζούνης της Kapa Research και το… συναφές “ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΑΤΙΑ”

ΚΑΛΟ ΣΕΦΤΕεεεεε ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΕεεεεεε!!!!!