Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ζήτω ο Λουκάς!

Πολύ φοβάμαι αδέρφια μου ότι ο κύκλος έκλεισε.Η χούντα εγκαταστάθηκε. Τέρμα οι εκλογές και τα δημοκρατικά δικαιώματα και όλα αυτά τα αντιπαραγωγικά που κάνουν κακό στην ανταγωνιστικότητα.

Ολα τα λαμόγια των οποίων τα κόμματα συμμετέχουν στην κυβέρνηση, όταν τα ρωτάνε πότε θα γίνουν οι εκλογές, αντί να πούνε ημερομηνία (όπως ορίζει το σύνταγμα) λένε επι λέξει:

"Μόλις εφαρμοστούν οι συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου"

Δε λένε "μέχρι να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου", λένε "μέχρι να ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου".

Σε δύο χρόνια δηλαδή.

Με προίκα τις ισχυρές γνωριμίες των γονιών

Από αριστερά, ο κος Γιάννης Ολύμπιος,
Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
V+O COMMUNICATION,
η κα Arianna Huffington,
Πρόεδρος και Editor-in-Chief
του Huffington Post Media Group
και ο κος Θωμάς Βαρβιτσιώτης,
Πρόεδρος V+O COMMUNICATION.
Μια τράπεζα, η Εμπορική, ενώνει τα τέκνα δύο ισχυρών πολιτικών οικογενειών που αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τον ευρύ κύκλο γνωριμιών και να ασχοληθούν με τις δημόσιες σχέσεις. Η aea relate της Αλεξίας Μπακογιάννη και η V+O των Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολύμπιου έχουν πολλούς δύσκολους πελάτες, αλλά έχουν έναν σίγουρο και μόνιμο: Την Εμπορική Τράπεζα του ομίλου Credit Agricole, στην οποία οι διοικήσεις αλλάζουν, αλλά οι δύο σύμβουλοι δημόσιων σχέσεων / δημοσιότητας / επικοινωνίας παραμένουν σταθεροί. Ούτως ή άλλως, οι συνεχιζόμενες ζημιές της Εμπορικής δεν φαίνονται να προβληματίζουν τα εν Ελλάδι στελέχη της Credit Agricole.

Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι, όταν οι Γάλλοι έδιναν μάχη για να αποκτήσουν την Εμπορική (χωρίς να ξέρουν ότι θα αναγκαστούν να διαγράψουν θαλασσοδάνεια 5-6 δισεκατομμυρίων!), ο Θωμάς, που είχε αναλάβει το lobbying, επιστράτευσε και τον πατέρα Γ. Βαρβιτσιώτη προκειμένου να κανονίσει ραντεβού με μεγαλοεκδότες. Στα ραντεβού πήγαιναν τόσο οι δύο ιδρυτές της V+O όσο και ο πατήρ Βαρβιτσιώτης. Κάπως έτσι πρόκοψε και η Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της δηλώνει ότι έχει «μάθει στη σκληρή δουλειά».

Οι προφητείες της Κασσάνδρας

Τι περίεργη χώρα... Όλοι ξέρουμε το σωστό, κανείς δεν το κάνει, και ερχόμαστε εκ των υστέρων και λέμε "σας τα 'λεγα εγώ"...

Δεν ξέρω εάν θυμάστε το κλίμα πριν τις εκλογές του 2009. Είχαμε περάσει πολλά χρόνια με "αποκαλύψεις σκανδάλων" της ΝΔ, ένα κάθε δύο εβδομάδες, με τις κάμερες και τους προβολείς στην θέση τους, όλως τυχαίως, η Λήμαν είχε σκάσει, τα spreads είχαν εμφανιστεί στην ζωή μας, στο κράχ στις αγορές είχε γίνει, η Αμερική είχε εφαρμόσει το T.A.R.P., η Αθήνα καιγόταν για κανένα μήνα... Αυτό που θα λέγαμε, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε.

Όχι ότι διαβάζουν οι υποψήφιοι Πρωθυπουργοί ψευδώνυμες επιστολές, αλλά εγώ τους είχα γράψεις μία: Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους πρωθυπουργούς.

Δύο χρόνια αργότερα, δεν θα άλλαζα λέξη σε αυτά πού είχα πει τότε. Δύο χρόνια αργότερα διορίσαμε μη εκλεγμένο σωτήρα να κάνει, κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, αυτό που έλεγα εγώ τότε.

Ανατριχιαστική μαρτυρία: "Ναι, στήθηκε ψευδοπραξικόπημα"!

To defencenet.gr παραθέτει σήμερα μια συγκλονιστική μαρτυρία που επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που γράψαμε από την αρχή για "στημένο ψευδοπραξικόπημα" από το ίδιο το Μαξίμου προκειμένου να δικαιολογηθεί το δημοψήφισμα από τον Γιώργο Παπανδρέου!

Κάτι που για να γίνει πιστευτό σε Μέρκελ-Σαρκοζί και λοιπούς, οδήγησε στον "αποκεφαλισμό" της έμπειρης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου και ενώ είχε ήδη ανεξαρτητοποιηθεί η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη

Η μαρτυρία προέρχεται από ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε άνθρωπο του defencenet.gr, έγινε ενώπιον τρίτου προσώπου, επίσης ανώτερου στελέχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγη ώρα πριν την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ: Στις αιτιάσεις του defencenet.gr για το δικαιολογημένο της αποπομπής Μπεγλίτη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και τις φήμες περί πραξικοπήματος η απάντηση του εν λόγω στελέχους ήταν ανατριχιαστικά... ειλικρινής. Και επί λέξει, ενώπιον μάρτυρα όπως προείπαμε, μας είπε τα εξής: