Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γεια σου ρε Αλαφούζο με τις ιστορίες σου... Έφτιαξαν νέα ιστορία στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας την άποψη των Τούρκων σφαγέων εκείνης της εποχής για την επανάσταση

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Αλαφούζος, «επιστημονικός σύμβουλος του ντοκιμαντέρ είναι ο κ. Βερέμης ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει τους καλύτερους Έλληνες ιστορικούς που κατέγραψαν την ιστορία του 1821». Σημείωσε πως το πρώτο επεισόδιο είναι μια περιγραφή που ξεκινά μετά την καταστροφή της βυζαντινής αυτοκρατορίας και φτάνει μέχρι τις πρώτες ημέρες της ελληνικής επανάστασης.

Είπε τέλος πως φιλοδοξία είναι να καλυφθεί όλη η ελληνική ιστορία ενώ ευχαρίστησε τον χορηγό – την Εθνική Τράπεζα - λέγοντας ότι χωρίς χρήματα από τους χορηγούς που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια δεν θα μπορούσαν να γίνουν τέτοιες δουλειές.

Κι όμως λεφτά υπάρχουν...

343.150 € ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ» ΤΗΣ ΤΕΕ!!
60.000 € ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ!
ΠΑΝΩ ΑΠΌ 4.500.000 € ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!


του Θέμη Κοτσιφάκη,
μέλους του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Σε εποχές σκληρής λιτότητας για το λαό μας και περικοπής ακόμα και των πιο στοιχειωδών δαπανών για τα σχολεία, σε εποχές που δεν πληρώνονται ακόμα και δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών, σε εποχές που το Υπουργείο Παιδείας μας προετοιμάζει για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και αναδεικνύει την «οικονομικότητα» ως μια κύρια αρχή για τη λειτουργία της εκπαίδευσης, σε τέτοιες εποχές συνεχίζεται η προκλητική διασπάθιση χρημάτων από το ΕΣΠΑ στο χώρο της εκπαίδευσης.

Διάλειμμα για λίγη... Δημοκρατία

Είμαι από αυτούς που συμφωνούν, ότι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία που έχουμε, είναι μέρος του Ελλαδικού προβλήματος. Πάντα πίστευα ότι ένα πιο αντιπροσωπευτικό πολιτειακό σύστημα, με ενσωματωμένους τους διαχωρισμούς εξουσιών είναι η απαραίτητη, εάν όχι ικανή συνθήκη για να βγούμε από τα αδιέξοδά μας. Βέβαια, αυτή, η «top-down», προσέγγιση προϋποθέτει «καλούς κ’αγαθούς» ηγέτες, και στην σημερινή κατάσταση, μάλλον για λιγότερη Δημοκρατία μας πάνε, παρά για περισσότερη.

Ξέρω ότι έχω ξενίσει με την αποδοχή μου της άρνησης πληρωμής διοδίων σαν τρόπο αντίδρασης. Θεωρώ τις συμβάσεις παραχώρησης (το project finance για το οποίο έγραψα τις προάλλες) σαν τον ενδεδειγμένο, τον ιδανικό, ίσως, τρόπο χρηματοδότησης έργων, και ενεργειακών έργων. Αντιφάσκω; Δεν νομίζω.

Τo τρίγωνο του χαμένου εργασιακού χρόνου.


Η αίσθηση της παρουσίας του Ιησού

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Έτι γαρ μικρόν όσον όσον, ο ερχόμενος ήξει και ου χρονιεί.
Ο δε δίκαιος εκ πίστεως ζήσεται." (Αβακούμ,Β,3)

Ο Χρήστος, πρώην χωροφύλακας,θα γνωρίζει τώρα όλη την αλήθεια για το Θεό. Πέρασαν κάμποσα χρόνια από τη μέρα που προστέθηκε στους πατέρες του. Ο Χρήστος αν και καθόταν στο άλλο άκρο της πόλης ερχόταν στον Άγιο Νικόλαο, όπου συναντιόμαστε μετά την εκκλησία και τα λέγαμε σαν πατριώτες και μακρινοί συγγενείς.

Κάθε φορά με καλούσε να πάμε στο σπίτι του για καφέ. Οι επισκέψεις στα σπίτια των συγγενών μετά την εκκλησία συνηθίζονταν παλιά στα χωριά μας. Ένιωθες μια ξεχωριστή χαρά να συναντάς τους δικούς σου ενώ ακόμα διατηρούσες την ευλογία της Εκκλησίας στην ψυχή σου.

H Tουρκία σχεδιάζει πυρηνικό σταθμό δίπλα στα σύνορα

Στο Τεκίρνταγκ (Ραιδεστό) της Ανατολικής Θράκης, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, σχεδιάζει η Τουρκία να εγκαταστήσει το τρίτο πυρηνικό της εργοστάσιο, στο πλαίσιο του πυρηνικού της προγράμματος.

Η πόλη απέχει λιγότερο από 3 ώρες από την Ξάνθη και περίπου 1,5 ώρα από τους Κήπους. (κλικ στο χάρτη) Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Zaman που επικαλείται πηγές του τουρκικού Υπουργείου Ενέργειας και την αντίστοιχη Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας της γείτονος, η κατασκευή ενός εργοστασίου στη γειτονική πόλη μελετάται για το 2023.
Ήδη έχει υπάρξει η υπογραφή της συμφωνίας με ρωσικη εταιρία από πέρυσι για πυρηνικό σταθμό στη Μερσίνα ενώ ξεκίνησαν οι συνομιλίες και είναι πιθανή μια συμφωνία με Ιάπωνες για την κατασκευή δεύτερου σταθμού στη Σινώπη.

Το ποντίκι που βρυχάται... εκλογές

Του Δημήτρη Μυ

Αρχίζει να γίνεται φανερό πια, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται για ένα ακόμη «κόλπο»: Αφού παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ, αφού ξεμπέρδεψε με τα βασικά (εργασιακά, ασφαλιστικά), αφού τελειώσει το προσεχές δίμηνο με τη θεσμοθέτηση του ξεπουλήματος κάθε έννοιας δημοσίου (περιουσία, υποδομές, κοινή ωφέλεια, υγεία, παιδεία) θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι την «εμπιστοσύνη» μας.

Το ενδεχόμενο των εκλογών μέσα στην Άνοιξη, όσο περνά ο χρόνος, μετατρέπεται σε ισχυρότατη πιθανότητα. Οι λόγοι είναι αντικειμενικοί, τους έχει συνοψίσει πρόσφατα και ο Α. Λοβέρδος λέγοντας ότι αν στον προσεχή (Φλεβάρη) έλεγχο της τρόικας δεν πάρουμε «καλό βαθμό» τότε επιβάλλονται αποφάσεις που καμία κυβέρνηση και κανένας πολιτικός δεν θα είναι σε θέση να λάβει. Με άλλα λόγια, ο υπουργός σημειώνει ότι αν τα νούμερα (έσοδα- έξοδα) δεν βγαίνουν, τότε είναι πιθανή η μη καταβολή της δόσης από το ταμείο «στήριξης».

Πολιτική πίεση στο Βερολίνο μέσω Χάγης για τις γερμανικές οφειλές

Σοφία Βούλτεψη

Η παρέμβαση της Ελλάδας στην εκκρεμή διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας σχετικά με τις γερμανικές οφειλές αποτελεί μια τραγική αποκάλυψη: Η κωλυσιεργία της Ελλάδας επί δεκαετίες ήταν τέτοια, ώστε η χώρα μας να παρεμβαίνει τώρα υπέρ άλλης χώρας για ένα κατάδικό της θέμα.

Η Ελλάδα θα παρέμβει υπέρ της Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και στη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην σοβαρότητα του θέματος και στον ιδιαίτερο συμβολισμό του.

Εξήγησε ότι προκειμένου να αποφασιστεί η παρέμβαση χρειάστηκε να εξεταστούν μια σειρά θέματα – ηθικά, νομικά και πολιτικά – καθώς και τα συνολικά συμφέροντα της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο όπως η σημερινή.

Το καλύτερο βίντεο του 2008

Τα παιδια δεν ξεχνουν...