Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο ελληνισμός των δογμάτων και της χριστιανικής λατρείας

Ο ελληνισμός έχει αποκτήσει αιώνιον χαρακτήρα μέσα εις την Έκκλησίαν έχει ενσωματωθή εις την σάρκα της· έχει γίνει αιωνία κατηγορία της χριστιανικής υπάρξεως. Δεν εννοώ φυσικά τον ελληνισμόν ως εθνικήν ίδέαν η τον έλληνισμόν της συγχρόνου Ελλάδος η εκείνον τον καθυστερημένον και κάθε άλλο παρά νόμιμον ελληνικόν "φυλετισμόν". Εννοώ την χριστιανικήν αρχαιότητα, τον ελληνισμόν των δογμάτων, τον ελληνισμόν της λατρείας, τον έλληνισμόν της εικόνος. Η χριστιανική λατρεία έχει σφραγισθή διά παντός με το ελληνικόν ύφος της "ευσέβειας των μυστηρίων". Και αυτό έχει γίνει μέ­ρι τοιούτου βαθμού, ώστε να μη ημπορούμεν να διεισδύσωμεν εις τον ρυθμόν της λειτουργικής μυσταγωγίας, αν πρηγουμένως δεν υποβληθώμεν εις ένα είδος μυστικού "εξελληνισμού".

Αγωνιστική πινακοθήκη

Νισάφι πια με την απαισιοδοξία. Μπουχτίσαμε. Σήμερα η στήλη αφιερώνεται σε πρόσωπα που εμπνέουν και παραδειγματίζουν. Νέοι (κατά το μάλλον ή ήττον), οραματιστές, ιδεολόγοι και γεμάτοι κατανόηση (για τον εαυτό τους). Από καιρού εις καιρόν ελαφρύνουν τα στελέχη της ΕΜΑΚ από τον φόρτο των καθηκόντων τους και διασώζουν κι αυτοί: από την Ελλάδα έως τις φώκιες. Σώζουν και τα νυχτερινά κέντρα από τις αναδουλειές. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1. Κρίτων Αρσένης. Αρτι αποχωρήσας από το κόμμα του Αντρέα, του Σημίτη και του ΓΑΠ. Ευρωβουλευτής, οικολόγος, ευαίσθητος. Αγανάκτησε από την πασοκάρα και τους βρόντηξε μια παραίτηση από εδώ ως τις Βρυξέλλες. Από ευρωβουλευτής δεν παραιτήθηκε. Θα πολεμήσει το σύστημα από τα μέσα. Θα αποδυναμώσει το γραφειοκρατικό τέρας της Ευρωβουλής εισπράττοντας κάθε μήνα τον μισθό του ευρωβουλευτή!

Βιβλίο της Ά γυμνασίου, παρουσιάζει δεσμό 15χρονης με 25χρονο ηλεκτρολόγο, ως "πρώτο έρωτα" με ρομαντική διάθεση!!!

Λάβαμε το κείμενο από Κατερινιώτη εκπαιδευτικό και το δημοσιεύουμε με τα συγχαρητήριά μας. Θυμίζουμε πως το κείμενο απευθύνεται σε 13χρονα παιδιά...

Η "ΑΡΠΑΓΗ" ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ.

Έκπληκτη δήθεν η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την εξέλιξη της "αρπαγής" της 13χρονης Χριστίνας και ο καθένας απορεί για το που φτάσαμε και για το τι μας περιμένει ακόμη. Πήραν φωτιά τα blogs και το facebook λες και κάποιοι τώρα ξυπνήσανε και αντιλήφθηκαν πως μπορεί να τα φτιάχνει μια 13χρονη με έναν 23χρονο.

''Πτωχός εγώ ειμί και πένης''

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Αλαζονεία σημαίνει να θεωρούμε τον εαυτό μας ανώτερο απ' τους άλλους και ανάλογα να συμπεριφερόμαστε. Η αλαζονεία είναι τυφλότητα ως προς την αληθινή φύση της αγάπης. Δεν βλέπουμε τα δώρα του Θεού ως δώρα και τα θεωρούμε ως αποκτήματα δικά μας. Το να σκέφτεται κανείς έτσι, δείχνει ότι αγνοεί την αληθινή φύση του Θεού. Ο Θεός είναι αγάπη (χωρίς ανταπόδοση). Αν αγαπάμε περιμένοντας ανταπόδοση, δεν είμαστε μαθητές του Χριστού. Έτσι κάνουν αυτοί που δεν πιστεύουν στην ανιδιοτελή αγάπη. "Μη δανείζετε ελπίζοντας να σας επιστρέψουν το δάνειο".

Στον μύθο του Προμηθέα υπάρχουν πολλά ψυχολογικά στοιχεία της σύγχρονης ζωής. Μελετώντας τα μυθικά πρόσωπα που συνδέονται μαζί του μπορείς να μπεις στο νόημα του μύθου. Ένα από τα μυθικά αυτά πρόσωπα που συνδέονται με τον μύθο του Προμηθέα είναι η Πανδώρα, που ονομάστηκε έτσι γιατί έλαβε δώρα από όλους τους θεούς. Ο Ήφαιστος την έπλασε εκ γης και ύδατος και της έδωσε ωραιότατη μορφή παρθένου όμοια με τις θεές. Της έδωσε επίσης ανθρώπινη φωνή και δύναμη. Η Αθηνά της δίδαξε τα γυναικεία έργα. Η Αφροδίτη της χάρισε τη χάρη και την τέχνη να φροντίζει το σώμα της. Ο Ερμής της έδωσε θάρρος και πονηριά. Κι όμως απ' την Πανδώρα προήλθαν όλα τα κακά!

Σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διχασμού του λαού σε «δημοκράτες Έλληνες – φασίστες Έλληνες»

Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν ξαφνικά στη Βουλή το επονομαζόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» εκτιμούμε ότι είναι μια καλά σχεδιασμένη κίνηση διχασμού του λαού σε δημοκράτες και φασίστες. Μια κίνηση του καθεστώτος να εξαλείψει την καθόλου ευνοϊκή για το σύστημα, διαίρεση του λαού σε μνηνονιακούς και αντιμνημονιακούς και να προκαλέσει τον ακίνδυνο και βολικό για το σύστημα διχασμό σε δημοκράτες και φασίστες. Αυτό αφενός θα αποπροσανατολίσει το λαό από τα καυτά οικονομικά προβλήματα, αφετέρου θα μετατρέψει το λαό σε εύκολο υποχείριο της προπαγάνδας του καθεστώτος.

Το «δόγμα Σοκ»: Το ραβδάκι της Κίρκης…

Ανακάλυψε, λοιπόν, ο καπιταλισμός τη χρυσή συνταγή: Το «ΣΟΚ»!!!

Είναι να γελά κανείς με τέτοιου είδους σοφίσματα που επιχειρούν να ερμηνεύσουν τη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα και το σύγχρονο πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ με το «ΣΟΚ».

Δεν δώσαμε σημασία μέχρι σήμερα γιατί ελάχιστα απασχολούσε.

ΤΩΡΑ, όμως οι «αριστεροί» της Νέας Τάξης και οι «εισαγγελείς» της Συνασπισμένης Ηλιθιότητας «γαντζώθηκαν» από το βιβλίο της Ναόμι Κλάιν για να αναγάγουν το «δόγμα σοκ» σε μαγικό ραβδάκι της Κίρκης: Το ραβδάκι που δια μαγείας μεταμορφώνει τα πάντα και υπνωτίζει το «βλάκα» λαό: Εδώ θέλουν να καταλήξουν.

Μια γριά, ένας μαύρος και μια ατέλειωτη ξεφτίλα

Οι γερμανικές ταινίες είναι προφητικές. Καταγράφουν 15 χρόνια πριν, ότι θα συμβεί στην Αθήνα 15 χρόνια μετά!

Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω είναι ενδεικτικά για το πως “πλασσάρεται” η πολυπολιτισμική νεοταξία των εκσυγχρονιστών του Μπαμπάκα Μπους από τους επαγγελματίες εφαρμοστές της.

Κεντρική Ιδέα όπως πάντα: Οι κακοί και ρατσιστές Έλληνες και οι ταλαίπωροι μετανάστες.