Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Θα γίνει της Αλώσεως...

Τι συμβαίνει κάθε φορά που οι Δυτικοί πλιατσικολογούν ελληνικούς τόπους; Το ίδιο σενάριο με διαφορετικό ντεκόρ...

Το 1204 ήρθαν οι σταυροφόροι (οι πρόγονοι της τρόικας) για να «μεταρρυθμίσουν» τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και έγιναν τα ακόλουθα: «Το θέαμα όπερ παρίστανον τα περίχωρα του Βυζαντίου κατά τας αποφράδας εκείνας ημέρας δεν ήτο ολιγώτερον οικτρόν των σκηνών όσαι εντός των τειχών αυτού διεδραματίζοντο. Χιλιάδες φυγάδων εκάλυπτον όλας τας πέριξ της πόλεως οδούς, απέλπιδες, γυμνοί και ουδέν ήττον μακαρίζοντες εαυτούς οσάκις έβλεπον ότι ηδυνήθησαν να σώσωσι τουλάχιστον την ζωήν των και την ζωήν και την τιμήν των γυναικών και των τέκνων αυτών. Συγκλητικοί, πατρίκιοι, συγγενείς βασιλέων, μέχρι της χθες οικούντες εις δωμάτια πολυτελή και βρίθοντα πάντων των αγαθών του τελειοτάτου τότε πολιτισμού, περιεφέροντο τήδε κακείσε ζητούντες να εύρωσιν ευτελέστατον τι άσυλον. [...] Εν γένει έπαθον μάλιστα τα πάνδεινα αι ανώτεραι της κοινωνίας τάξεις∙ διότι ο όχλος ου μόνον δεν είχε πολλά να απολέση αλλά μετ’ ου πολύ συμμαχήσας μετά των λωποδυτών ηύξησε τας αφορμάς της δημοσίας συμφοράς, ληστεύων και υβρίζων εκείνους ενώπιον έκλινεν άλλοτε περίφοβος την κεφαλήν, επιχαίρων επί τοις δυστυχήμασιν αυτών και ελέγχων αυτούς ως πρωταιτίους της καταστροφής. Βεβαίως τούτο ήτο μέχρι τινός αληθές».

Συστημικό «κλάμα» από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια των ψηφοφόρων.

Ως απόλυτα συστημικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν θέλει στην πραγματικότητα την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος. Κάτι που φυσικά θα εξαφάνιζε και τον ίδιο. Δεν ξεπερνά ούτε για λίγο τα συστημικά «εσκαμμένα» και εκείνο που κάνει είναι να φθείρει προπαγανδιστικά την κυβέρνηση, με την πρακτική του «ώριμου φρούτου», χωρίς μάλιστα να έχει εναλλακτική πρόταση ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρώπη.

Έχει αρκεστεί μόνο στα τυπικά κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, ακολουθώντας μια συστημική κοινοβουλευτική νομιμοφροσύνη, χωρίς καμία απολύτως δυναμική ενέργεια μέσα στην κοινωνία. Ούτε μια απεργία, ούτε μία διαδήλωση, διευκολύνοντας έτσι απόλυτα την κυβέρνηση στο ξεθεμέλιωμα όλων των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, πλην των δικαιωμάτων των δικαστικών, των ένστολων και γενικά του συστημικού προσωπικού.

Τα… «Γόμαρα» και ο Κολοκοτρώνης

Γράφει ο Δημητρης Νατσιος
Δάσκαλος, Κιλκίς

«Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας»

άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Στην Αθήνα, είδαμε και διαβάσαμε ότι, καθώς παρήλαυναν τα… Γόμαρα- «εγίναμε Σόδομα και Γόμαρα» έλεγε με την μεγαλοφυή του αγραμματοσύνη ο στρατηγός Μακρυγιάννης -βεβήλωσαν και μαγάρισαν το άγαλμα του αρχιστράτηγου του Ιερού Αγώνος, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Και δεν βεβηλώθηκε ούτε ατιμάστηκε ο Κολοκοτρώνης, στο εικονοστάσι του Γένους κατέχει περίοπτη θέση, οι αποτυπωμένες βρομοδυσωδίες τους ρίχτηκαν στα μούτρα ημών των καλλιπάρειων επιγόνων του. Έχει μείνει και τίποτε το αμόλευτο και καθαρό σε τούτο τον τόπο; Μια ιστορία κληρονομήσαμε, καταφυγή, κλέος, οχύρωμα και παρηγορία και ούτε αυτήν δεν σέβονται… Τον Κολοκοτρώνη ωρέ!!…

ΣΚΩΤΙΑ: Στην φυλακή γιατί πέταξαν φέτες μπέικον σε τζαμί!

Σε μια έφηβη κοπέλα και σε έναν 39χρονο άντρα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, επιβλήθηκαν στερητικές της ελευθερίας ποινές, επειδή «βεβήλωσαν» ένα τζαμί πετώντας φέτες μπέικον….

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η 18χρονη Chelsea Lambie από το Paisley και ο Douglas Cruikshank από το Galashiels, είχαν αρνηθεί ότι είχαν συμπεριφερθεί με τρόπο απειλητικό που πιθανόν να προκάλεσε φόβο και αναστάτωση τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου του περασμένου έτους, όταν τύλιξαν φέτες μπέικον γύρω από τις κύριες λαβές στις πόρτες του Κεντρικού Τζαμιού στο Potterrow του Εδιμβούργου και έριξαν μπέικον στο χώρο. Το δικαστήριο έκρινε ότι το αδίκημα είχε ρατσιστικό υπόβαθρο.

Τι του λείπει του ψωριάρη; Μη επανδρωμένο μαργαριτάρι

Μήπως γέμισε η Ελλάδα λεφτά και δεν το έχουμε καταλάβει; Μήπως ρέει το χρήμα άφθονο και έχουμε καβάτζα να κάνουμε καμιά προμήθεια μιας και πέρασε καιρός από την τελευταία;

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Καθημερινή την Κυριακή που αποκαλύπτει σχέδιο της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα περιπολούν στα σύνορα για λαθρομετανάστες αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στον αστικό ιστό.

Η εκλογική άλγεβρα του ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική δεν είναι αριθμητική…
Πολλοί υπολογίζουν με αριθμητικά δεδομένα την εκλογή του Προέδρου. Με προσθαφαιρέσεις απλώς υπνωτιζόμαστε και υπνωτίζουμε και τους άλλους…
Και ο Τσίπρας για να ανοίξει τις πύλες σε κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη και να μετατρέψει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ το ΣΥΡΙΖΑ σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ σε κάθε δωσίλογο ρετάλι, επικαλείται την πτώση της κυβέρνησης στα αριθμητικά κουκιά…

Και σε επίπεδο, όμως, εκλογικής λογιστικής, αυτό που μετράει καθοριστικά είναι η κοινωνική και πολιτική δυναμική.