Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η Ασιατική Απολυταρχία στην Ελλάδα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Φίλτατε Φίλιππε, σου γράφω με αγάπη. Μόνο αυτό που γράφουμε ή και απλά σκεφτόμαστε με αγάπη θα ακουστεί. Σου γράφω για την ασιατική απολυταρχία, αυτήν που νίκησαν οι πρόγονοί μας και την εμπόδισαν να επεκταθεί στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Η ασιατική απολυταρχία υποβαθμίζει την αξία του ανθρώπου και της ανθρώπινης ζωής σε αφάνταστο βαθμό. Τριάντα έξη κάστες υπήρχαν στην Ινδία. Στην τριακοστή τάξη οι άνθρωποι λογίζονταν σαν ζώα. Οι παρίες δεν ανήκαν σε καμιά τάξη. Ήταν πιο κάτω κι από τα ζώα.
Σήμερα ακόμα σε κάποιες χώρες της Ανατολής υπάρχουν άνθρωποι, που τους ονομάζουν "λιγότερο από σκόνη" και τους φέρονται, όπως φέρονται σε κάτι λιγότερο από σκόνη. Οι δυστυχισμένοι λαοί που ζούν κάτω από τα καθεστώτα αυτά επιζητούν την ανυπαρξία ή την απέκδυση της ανθρώπινης ιδιότητας. Θα έχεις ακούσει για τη Νιρβάνα. Παρακαλούν να μεταπηδήσουν σε άλλες μορφές ζωής, να γίνουν ζώα ή φυτά παρά να είναι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει η λατρεία των ζώων, πτηνών, ερπετών, ακόμα και φυτών, αρκεί να αποβάλουν την ανθρώπινη ιδιότητα.

Είναι γεγονός: Δεύτερο Βόσπορο χτίζει ο Ερντογάν! Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Tουλάχιστον 10 δισ. δολάρια θα είναι το κόστος της κατασκευής του "δεύτερου Βοσπόρου" στην Κων/πολη. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τόπμπας.
Η διώρυγα που θα ενώνει τη Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά θα είναι μήκους 45 χιλιομέτρων, βάθους 25 μέτρων και πλάτους 145 μέτρων.

" Ο Μωάμεθ ο Πορθητής οδήγησε τα καράβια πάνω στη ξηρά, και έφερε μια λαμπρή εποχή" δήλωσε ο Ερντογάν στην ομιλία του για το σχέδιο του για τη διώρυγα.

Οδηγός επιβίωσης στην Ιταλία

το μαύρο πρόβατο
1. Να μάθετε και να μιλάτε άπταιστα ιταλικά για να αποφεύγετε την ερώτηση "από που είστε". Αν όμως σας την κάνουν (99,9%) θα απαντάτε ότι είστε απόγονοι του Οδυσσέα ο οποίος έβγαλε τύφλωσε τον Κύκλωπα αφού τον ξεγέλασε λέγοντας του ότι τον λένε "Κανένας" (ευχαριστώ μία καταπληκτική κυρία Ελληνίδα που γνώρισα στην εκκλησία του Μιλάνου που μου διηγήθηκε περιστατικό όπου έδωσε ακριβώς αυτή την απάντηση).

2. Να ενσωματωθείτε στην ιταλική κοινωνία όσο χρειάζεται αποφεύγοντας να ιταλικοποιηθείτε. Δεν είναι εύκολη η προσαρμογή στην Ιταλία. Να κάνετε οπωσδήποτε παρέα με Ιταλούς (συχνά θα βρείτε καταπληκτικά άτομα) χωρίς όμως να αφήσετε να εισχωρήσει μέσα σας η δική τους κουλτούρα και τρόπος σκέψης. Στην Ελλάδα σήμερα αν ποτέ αντικρύσω Έλληνες να τρώνε πίτσα μαργκερίτα με φθηνό λευκό κρασί θα τους νομίσω για Ιταλούς. Ξέρετε πόσο τρελαίνονται οι Ιταλοί για πιάτο ή πίττα γύρο και πως είναι γεμάτα τα ελληνικά εστιατόρια εδώ? (η επανάσταση δεν τελείωσε..μην αποκτήσετε ξένα έθιμα είχε πει ένας μεγάλος Έλληνας).

Η Δυναστεία των Ρότσιλντ: Το Αρχέτυπο των μεταπαικτών

 
«Δεν μ’ ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους ενός έθνους, όσο εγώ ελέγχω τα οικονομικά του». Μωυσής Άμσεη Ρότσιλντ (1744-1812)

«Το χρήμα είναι ο θεός της εποχής μας και οι Ρότσιλντ οι προφήτες του». Χάινρι Χάινε, Γερμανός ποιητής

Μελετώντας το χρονικό της προσπάθειας επιβολής της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, εύκολα διαπιστώνει κανείς τον παρασκηνιακό ρόλο που έχουν παίξει κι εξακολουθούν να παίζουν κάποιοι άνθρωποι, προσπαθώντας να ελέγξουν ολόκληρο τον κόσμο. Μερικοί οπό τους ανθρώπους αυτούς μάλιστα, φαίνεται να κρύβονται πίσω από κάθε πολιτικοοικονομική εξέλιξη της σύγχρονης ιστορίας. Ανήκουν στα τραστ των υπερπλουσίων ή δρουν για το συμφέρον των μεγαλύτερων οικονομικών κολοσσών, σχεδιάζοντας ένα ζοφερό μέλλον για την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τεράστιες περιουσίες και νέμονται τον παγκόσμιο πλούτο, ενώ η οικονομική τους δύναμη τους παραχωρεί απεριόριστο ποσοστό εξουσίας.

Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας

Αν η οικονομία πήγαινε καλά και η χώρα ζούσε όπως και πριν τότε θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης ως «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας».

Όμως, με την οικονομία να βρίσκεται υπό χρεοκοπία και τον κόσμο να στενάζει κάτω από τα σκληρά μέτρα λιτότητας, οι υπουργοί με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι είναι «τεμπέληδες της άγονης κοιλάδας».

Αν για κάποιους το να είναι τσακωμένοι δύο υπουργοί ή όλοι οι υπουργοί μεταξύ τους, είναι μείζον πολιτικό θέμα, ο συνδυασμός διχασμού και τεμπελιάς είναι το βασικό πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης.

Κάτι σαν «λευκή» απεργία κάνουν μια σειρά από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ακόμη και στενοί συνεργάτες του ίδιου του πρωθυπουργού. Κάτι οι αποτυχημένες επιλογές σε οικονομικό επίπεδο, κάτι το Μνημόνιο που δε βγαίνει, κάτι ο φόβος για τα γιαούρτια, κάτι το πλοίο που βουλιάζει και οι υπουργοί αποφάσισαν να το ρίξουν στο… σορολόπ.

Να πληρώσει η Κυβέρνηση τον “λογαριασμό”

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

Μετά την υπογραφή του μνημονίου, της ενυπόγραφης υποθήκης του μέλλοντός μας, καταφέρατε να διατηρήσετε πρωτογενές έλλειμμα στον κρατικό κορβανά.

Πετύχατε να διατηρήσετε τις κρατικές λειτουργικές δαπάνες στα ίδια επίπεδα παρά τη μείωση μισθών και συντάξεων.

Δεν είστε απλά ανίκανοι, είστε και επικίνδυνοι πλέον.

Η απλή νοικοκυρά όταν δεν της φτάνουν τα έσοδα μειώνει τις δαπάνες της. Μαθαίνει στα παιδιά της να σβήνουν τα φώτα αλλάζοντας δωμάτιο , δεν σπαταλά νερό, περιορίζει τις ώρες λειτουργίας θέρμανσης, δεν λειτουργεί κλιματισμό, και σίγουρα δεν «πετά» τα χρήματά της σε «επιτροπές για τις εντυπώσεις των φίλων πού επισκέφθηκαν ομογενείς»…

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη