Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η Ασιατική Απολυταρχία στην Ελλάδα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Φίλτατε Φίλιππε, σου γράφω με αγάπη. Μόνο αυτό που γράφουμε ή και απλά σκεφτόμαστε με αγάπη θα ακουστεί. Σου γράφω για την ασιατική απολυταρχία, αυτήν που νίκησαν οι πρόγονοί μας και την εμπόδισαν να επεκταθεί στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Η ασιατική απολυταρχία υποβαθμίζει την αξία του ανθρώπου και της ανθρώπινης ζωής σε αφάνταστο βαθμό. Τριάντα έξη κάστες υπήρχαν στην Ινδία. Στην τριακοστή τάξη οι άνθρωποι λογίζονταν σαν ζώα. Οι παρίες δεν ανήκαν σε καμιά τάξη. Ήταν πιο κάτω κι από τα ζώα.
Σήμερα ακόμα σε κάποιες χώρες της Ανατολής υπάρχουν άνθρωποι, που τους ονομάζουν "λιγότερο από σκόνη" και τους φέρονται, όπως φέρονται σε κάτι λιγότερο από σκόνη. Οι δυστυχισμένοι λαοί που ζούν κάτω από τα καθεστώτα αυτά επιζητούν την ανυπαρξία ή την απέκδυση της ανθρώπινης ιδιότητας. Θα έχεις ακούσει για τη Νιρβάνα. Παρακαλούν να μεταπηδήσουν σε άλλες μορφές ζωής, να γίνουν ζώα ή φυτά παρά να είναι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει η λατρεία των ζώων, πτηνών, ερπετών, ακόμα και φυτών, αρκεί να αποβάλουν την ανθρώπινη ιδιότητα.

Αλλά ας έρθουμε στην Ελλάδα. Θα σου κάνουν εντύπωση πολλά αλλοπρόσαλλα πράγματα στην Ελλάδα την εποχή αυτή. Παράδειγμα η κυβέρνηση, σήμερα ανακοινώνει απολύσεις υπαλλήλων και αύριο αναιρεί την ανακοίνωσή της, χωρίς καμιά αιτιολογία. Ένα άλλο παράδειγμα από την διοικούσα Εκκλησία. Σήμερα κάποιος επίσκοπος είναι εχθρός του οικουμενισμού και αύριο είναι φίλος του!

Για να καταλάβουμε τον ελληνικό παραλογισμό της ασιατικής απολυταρχίας πρέπει να δούμε ποια είναι η θεωρητική της βάση. Γνωρίζοντας τη θεωρητική βάση της θα καταλάβουμε και τις εκδηλώσεις της. Η ασιατική απολυταρχία ξεκινάει από την έλλειψη πίστης στην ουσία. Ο κόσμος για τις καταστροφικές λατρείες της Ανατολής δεν έχει πραγματική ύπαρξη, είναι μια πλάνη, μια απάτη . Κανείς δεν μπορεί να γνωρίσει την αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει. Ο κόσμος ζει μέσα στην άγνοια της αλήθειας. Δεν υπάρχει ουσία ούτε αλήθεια. Τίποτε δεν είναι σταθερό. 'Τίποτε δε διαρκεί για πάντα. Το μόνο σταθερό είναι η διαρκής αστάθεια. Όταν μια κατάσταση φτάνει στην υπερβολή της, τη διαδέχεται η αντίθετη κατάσταση. Ό,τι υπάρχει δεν υπάρχει. Ό,τι δεν υπάρχει υπάρχει. Σε δέκα χρόνια θα έχει ξεχαστεί αυτό που θεωρούμε σήμερα αληθινό,η πίστη στην αλήθεια, στην πατρίδα, στον Ιησου. Δεν έχουν αξία τα πράγματα, αλλά η ερμηνεία που δίνουμε στα πράγματα, ανάλογα πως εξυπηρετούνται τα συμφέροντά μας, ο εγωισμός μας.

Όταν ο Κανάρης πήγαινε να τορπιλίσει την τουρκική φρεγάτα έλεγε στον εαυτό του: "Κωνσταντή, σήμερα θα πεθάνεις". Με την ασιατική απολυταρχία αυτών που κατέλαβαν την εξουσία σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει τίποτε πέρα από αυτό που ικανοποιεί τις αισθήσεις τους, τα συμφέροντά τους, την μικροπολιτική τους, σήμερα. Μετά από αυτούς που κατέχουν τώρα την εξουσία σε οποιαδήποτε μορφή της, πολιτική, οικονομική, κοινωνική, εκκλησιαστική, ή οτιδήποτε άλλο, γαία πυρί μιχθήτω.

Κάποιος φιλόσοφος αναρωτήθηκε αν ο σύγχρονος δικτάτορας θα είναι αιώνιος. Ο φιλόσοφος αυτός είναι απαισιόδοξος. Φοβάται ότι ο σύγχρονος δικτάτορας θα είναι αιώνιος, όχι γιατί η δύναμή του θα είναι ανεξάντλητη, αλλά γιατί οι άνθρωποι θα έχουν ξεχάσει την ελευθερία. Θα θεωρούν τη σκλαβιά τους κοινωνική κατάκτηση.

Εμείς είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι οι καλύτερες μέρες του ανθρώπου είναι μπροστά του. Θα έμαθες, Φίλιππε, για τους γιατρούς του δημοσίου που δεν τους πληρώνει το κράτος και πρέπει να τους πληρώνουμε εμείς. Αύριο θα γίνει τό ίδιο και με τους φαρμακοποιούς. Θα στερηθούμε παντελώς την υγεινομική μας περίθαλψη, αν και το ανεκδιήγητο κράτος θα συνεχίζει να κάνει κρατήσεις υγειονομικής περίθαλψης.
Όπως είμαι, Φίλιππε. εξαρτημένος από τα χάπια, ρώτησα τη φίλη φαρμακοποιό: Δηλαδή, αν θέλω να αυτοκτονήσω μπορώ να το κάνω κόβοντας τα χάπια ή αν θέλουν να κάνει το κράτος γενοκτονία σκοτώνοντας γέρους και αρρώστους μπορεί να μας κόψει τα χάπια; Όχι, είπε η καλή φαρμοκοποιός. Ο οργανισμός σου θα βρει τρόπο να επιβιώσει και χωρίς τα χάπια. Η χάρη του Θεού θα μας προστατέψει! Θα το γράψω αυτό, λέω στη φίλη μου, με χρυσά γράμματα. Έτσι έφυγα χαρούμενος από το φαρμακείο.

Και κάτι ακόμα. Φίλιππε, ξέρεις ότι το χόμπυ όλων των Ελλήνων είναι να κατηγορούν την Ελλάδα και να μην βρίσκουν κάτι ελληνικό, να τους αρέσει. Τόσο αθώοι είναι που δέχθηκαν άκριτα και αβασάνιστα την ξένη προπαγάνδα. Κάθε ξένο είναι καλύτερο. Μπορεί να είναι έτσι. Άλλά κάθε ξένος δεν είναι και καλύτερος. Εμείς δεν πάμε σαν κοπάδι. Αυτό που κατηγορούμε στον εαυτό μας , αυτή είναι η αρετή μας. Ότι αν ο διπλανός θέλει να πάει να πνιγεί, δεν θα τον ακολουθήσουμε.

Σιχάθηκα τους ξένους που με τόση ευκολία μπαίνουν στην αράδα, μου είπε κάποιος φίλος που έζησε π0λλά χρόνια στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Σουηδία. Δεν θα περάσουν τα μέτρα της ασιατικής τους βαρβαρότητας στους Έλληνες. Γιατί άφησες τη γιόγκα, ρώτησα ένα φίλο μου. Γιατί δε θέλω να περάσω τη ζωή μου μισοκοιμισμένος.

Βλέπεις, Φίλιππε, ότι έχουν κοιμίσει τη νεολαία μας. Εφτά ώρες μπροστά στον υπολογιστή κι άλλες τόσες στην τηλεόραση δεν είναι τίποτα. Έχουμε την περισσότερο παχύσαρκη νεολαία του κόσμου, χάρις στις τελευταίες κυβερνήσεις που εισήγαγαν τον αγγλο-αμερικάνικο πραγματισμό- μια άλλη ονομάσία για την ασιατική απολυταρχία και την καταστροφική λατρεία της- στην Ελλάδα.

http://moschoblog.blogspot.com/2011/04/blog-post_8688.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου