Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας

Αν η οικονομία πήγαινε καλά και η χώρα ζούσε όπως και πριν τότε θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης ως «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας».

Όμως, με την οικονομία να βρίσκεται υπό χρεοκοπία και τον κόσμο να στενάζει κάτω από τα σκληρά μέτρα λιτότητας, οι υπουργοί με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι είναι «τεμπέληδες της άγονης κοιλάδας».

Αν για κάποιους το να είναι τσακωμένοι δύο υπουργοί ή όλοι οι υπουργοί μεταξύ τους, είναι μείζον πολιτικό θέμα, ο συνδυασμός διχασμού και τεμπελιάς είναι το βασικό πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης.

Κάτι σαν «λευκή» απεργία κάνουν μια σειρά από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ακόμη και στενοί συνεργάτες του ίδιου του πρωθυπουργού. Κάτι οι αποτυχημένες επιλογές σε οικονομικό επίπεδο, κάτι το Μνημόνιο που δε βγαίνει, κάτι ο φόβος για τα γιαούρτια, κάτι το πλοίο που βουλιάζει και οι υπουργοί αποφάσισαν να το ρίξουν στο… σορολόπ.

Δουλεύουν δύο – τρεις και οι υπόλοιποι απλά είναι παρόντες.

Για σκεφτείτε τι κάνουν ορισμένοι υπουργοί με τα χαρτοφυλάκιά τους και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Ο Μ. Χρυσοχοίδης, σε ένα κρίσιμο υπουργείο που σχετίζεται με την ανάπτυξη, κάνει μια συνέντευξη κάθε δύο μήνες για να ανακοινώσει προγράμματα που ποτέ δεν υλοποιούνται. Νομοθετικό έργο στην ουσία μηδέν ενώ και η αγορά στενάζει από τις υψηλές τιμές που δεν μπορεί να ελέγξει ο υπουργός. Μάλλον ένας… Κουλούρης του χρειάζεται για να πηγαίνει στις λαϊκές. Εκτός κι αν το κάνει επίτηδες να μην εμφανίζεται πολύ ώστε να μην «καεί» στην ήδη καμένη κυβέρνηση.

Ο Γ. Ραγκούσης, αφού τέλειωσε τον Καλλικράτη, κάθεται και υποτίθεται ότι συντονίζει την κυβέρνηση. Για την Κερατέα κρύφτηκε, το ενιαίο μισθολόγιο δεν του βγαίνει γρήγορα, με τους μετανάστες τα έχει κάνει θάλασσα.

Ο Δ. Ρέππας το μόνο που κάνει μαζί με τον υφυπουργό του κ. Μαγκριώτη είναι να ανακοινώνει μειώσεις στα διόδια που ποτέ δεν έρχονται αφού ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει οι κοινοπραξίες. Είδατε να προκηρύσσεται κανένα έργο; Α, οι περίφημες μετατάξεις από τις συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ πάνε τόσο αργά που θα περάσει τετραετία κι ακόμη θα μετατάσσονται.

Η κ. Μπιρμπίλη μόνο να υπερασπίζεται την «πράσινη» ανάπτυξη αλλά από παραγωγή πολιτικής μηδέν. Κάτι δασικοί χάρτες που έγιναν με βάση τις αεροφωτογραφίες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Α, θυμάται να τσακώνεται και με τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Δρούτσας στο Εξωτερικών και ο κ. Γερουλάνος στο Πολιτισμού, τα δύο «δεξιά χέρια» του πρωθυπουργού, είναι σα να μην υπάρχουν.

Ο Ευ. Βενιζέλος, έχει αράξει στο Άμυνας και περιμένει πότε θα πέσει σαν ώριμο φρούτο ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Διαμαντίδης στο Ναυτιλίας καλά – καλά δεν ξέρει ποιες είναι οι αρμοδιότητές του.

Ο Χρ. Παπουτσής στο Προστασίας του Πολίτη, αφού έλυσε το πρόβλημα της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας ασχολείται με θέματα που δεν είναι δικά του, όπως η Κερατέα.

Η κ. Κατσέλη, βλέπει τους ανέργους να περνούν το ένα εκατομμύριο και τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις απλά να έχουν γίνει καθεστώς.

Έμεινε λοιπόν ο Α. Λοβέρδος να δίνει συνεντεύξεις πείθοντάς μας ότι έλυσε το πρόβλημα του ΕΣΥ και φυσικά ο κ. Παπακωνσταντίνου που θεωρείται ήδη αποτυχημένος εκ του αποτελέσματος.

Βάλτε λοιπόν και τους υπουργούς που δε λένε ούτε καλημέρα και θα καταλάβετε ότι είναι μια ωραία ατμόσφαιρα.

Το πρόβλημα αυτό απασχολεί τελευταία και τον πρωθυπουργό που ξεκινά σειρά επαφών μπας και τους ξυπνήσει.

http://www.antinews.gr/2011/04/27/98238/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου