Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η συμμορία των μεταρρυθμιστών


Κάποτε η ιερή λέξη “μάντρα” της πολιτικής σκηνής της χώρας, φανταχτερή και ταυτόχρονα κενή περιεχομένου, ήταν ο “εκσυγχρονισμός“. Επί αλήστου μνήμης κυβέρνησης Σημίτη, της οποίας τα στελέχη σήμερα κοσμούν το δικαστικό ρεπορτάζ. Η σημερινή μάντρα, εξίσου φανταχτερή και τόσο κενή περιεχομένου, όσο η κουφάλα δοντιού έτοιμου να πέσει, είναι η “μεταρρύθμιση”.

Είμαστε έτοιμοι για όσα πρόκειται να συμβούν;

Η οργή στις κοινωνίες όλων των πολιτών μεγαλώνει καθημερινά.
Η απαξίωση των πολιτικών σε όλες τις χώρες είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Το οικονομικό πρόβλημα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που επίσης διογκώνεται από τα σκοτεινά γραφεία των παγκιοσμιοποιητών.
Η συνταγή που χρησιμοποιείται δείχνει τρία πράγματα:
ή θα γίνει μία παγκόσμια στρατιωτική σύρραξη,
ή θα γίνει μία παγκόσμια κοινωνική έκρηξη
ή θα εμφανιστεί μία παγκόσμια λύση που θα διαγράψει το οικονομικό πρόβλημα.
Η κοινή συνισταμένη και στις τρεις λύσεις, είναι η παγκοσμιοποίηση της πολιτικής, η κοινή παγκόσμια οικονομία - νόμισμα, η κοινή παγκόσμια διαχείριση των κοινωνιών...

Εξωκοινοβουλευτική Δεξιά

Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και επιδιώκει με κάθε τρόπο την αναψυχή του. Γι' αυτό οι Ελληνες τοποθετήθηκαν με άκρως χιουμοριστικό τρόπο και ευθυκρισία στις εκλογές του 2012. Ανοιγόκλεισαν τους διακόπτες της παροχής ισχύος στα κόμματα με μαεστρία που θα ζήλευε κι ο ίδιος ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Σκέφτηκε η πολύπειρη κοινωνία μας: «Αφού η ευημερία εντός μνημονίων κείται... μακράν, ας κάνομεν τουλάχιστον ολίγον χαβαλέ για να σκάσει το χειλάκι μας». Τοιουτοτρόπως συνέθεσαν ευφάνταστα το ψηφιδωτό της νέας Βουλής και έθεσαν εκτός αυτής τον Γεώργιο Καρατζαφέρη και τον αξιοπρόσεκτο σχηματισμό του (ΛΑΟΣ τον λέγανε, αν ενθυμούμαι καλώς). Σημειωτέον, ο ΛΑΟΣ είναι ο πρώτος πολιτικός φορέας που συνέλεγε τμήμα των εσόδων του μέσω της διάθεσης γραβατών, οι οποίες ήταν κεκοσμημένες με το έμβλημα που παρέπεμπε στο κόμμα. Οι μανιώδεις συλλέκτες Αθηνών και περιχώρων ματαίως προσπαθούσαν να εντοπίσουν εκτός από τις κομματικές γραβάτες και άλλα ενδύματα ή εσώρουχα με το λογότυπο του καρατζαφέρειου φορέως. Εις μάτην. Ο ΛΑΟΣ μόνο γραβάτες, σημαιούλες και καρφιτσούλες για το πέτο είχε κυκλοφορήσει στην πολιτική πιάτσα.

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά;

Πυρά κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο κ. Παπανδρέου Γ΄ με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βορίδη, ο οποίος υπενθύμισε στον ελληνικό λαό το καταστροφικό έργο του Α. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου Γ΄ κατηγόρησε ευθέως την ΝΔ και εμμέσως τον πρώην πρωθυπουργό κ. Καραμανλή (ο οποίος σημειωτέον εξακολουθεί να μην μιλάει) ότι άφησαν το 2009 την Ελλάδα με έλλειμμα 15,6% και έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Μάλιστα υπενθύμισε ότι το γεγονός αυτό το ψήφισε το σύνολο της η ΚΟ της ΝΔ και μαζί τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Σαμαράς. Στην κατηγορία αυτή του κ. Παπανδρέου δεν απάντησαν ούτε η ΝΔ, ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε κάν ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, αποδεχόμενοι όλοι προφανώς τις κατηγορίες του κ. Παπανδρέου.

Το νόημα να υπάρχεις!

Λαρισινά δοκίμια
Μ.Ε.Λαγκουβάρδου


"Γνώση της αλήθειας να θεωρείς προπάντων την αίσθηση της χάριτος"
Άγιος Γρηγόριος Σιναϊτης

Οι φιλόσοφοι απ' την πολλή φιλοσοφία χάνουν, καμιά φορά, την ουσία. Στο ερώτημα, γιατί υπάρχει ο άνθρωπος ή γιατί υπάρχει κάτι αντί τίποτα, οι άθεοι υπαρξιστές π.χ. απαντούν ότι δεν υπάρχει νόημα να ζεις και ότι ο άνθρωπος είναι "ον προς θάνατον". Δηλαδή υπάχει για να πεθάνει. Και ο πιο απλός άνθρωπος ξέρει από την πείρα του, πως το να μην έχει νόημα να ζεις, είναι χειρότερο κι απ' τα ίδια τα βάσανα.

Τό ερώτημα που βασανίζει πολλούς, ιδίως στις μέρες μας, αλλά και σε κάθε εποχή, είναι αν υπάρχει λόγος που συμβαίνουν τα δυσάρεστα γεγονότα ή δεν υπάρχει. Κλασικό επάνω στο θέμα αυτό είναι το βιβλίο του Ιώβ στην Αγία Γραφή.

Το ξεχαρβάλωμα του Δημοσίου: Η ολοκλήρωση της νέας δουλείας

Επί δεκαετίες ο Δημόσιος Τομέας βρισκόταν στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής, της κυβερνητικής πολιτικής, των προπαγανδιστικών «μπράβων» του καθεστώτος και των ποικίλων και πολύχρωμων «χρήσιμων ηλιθίων», ιδιαίτερα αυτών της δεξιάς και ακροδεξιάς κοπής.

Η συστηματική επίθεση απαξίωσης και κατασυκοφάντησης του Δημόσιου Τομέα και του Κοινωνικού Κράτους, άρχισε από την περίοδο του «εκσυγχρονιστικού» ζόφου: Από τις κυβερνήσεις Σημίτη και ύστερα.

Από την εποχή εκείνη συστηματοποιήθηκε και ενορχηστρώθηκε η επιθετική στρατηγική του υπέρ-εθνικού ιμπεριαλισμού (Νέα Τάξη) σε όλα τα επίπεδα.