Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

O Μεϊμαράκης το έριξε στα ανέκδοτα…

Ο Μεϊμαράκης για τον Τσίπρα: «Τρελαίνομαι από την χαρά μου να ακούω μαρξιστή – λενινιστή να μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις».

Προφανώς ο Μεϊμαράκης θέλει να κάνει χιούμορ. Άλλο όμως το χιούμορ και άλλο το ανέκδοτο. Τα ραχιτικά μυαλά και τα καχεκτικά πολιτικά αναστήματα, αυτό δεν το γνωρίζουν. Έτσι ταυτίζουν το χιούμορ με το γαργαλιστικό ανεκδοτάκι, χυδαίο κατά κανόνα…

Φτηνό και γελοίο ανέκδοτο είναι να χαρακτηρίζεις τον Τσίπρα «μαρξιστή-λενινιστή»:
Χυδαίος πολιτικάντικος εξυπνακισμός που απορρέει από την καταθλιπτική πολιτική κενότητα, τη δραματική ιστορική άγνοια και θεωρητική καχεξία του επίδοξου αρχηγού της ΝΔ.

E.B.I.T.D.A (ή, "Εμπιντά")

Έχω βαρεθεί να ακούω την λέξη Εμπιντά... Έχεις πληρώσει ποτέ ταβερνιάρη με Έμπιντα; είπε ο a. thymosophus...

Το EBITDA είναι τα "κέρδη μιας εταιρείας προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων" και το ανακάλυψαν οι αναλυτές που έκαναν συγκρίσεις εταιρειών (πχ για εξαγορές και συγχωνεύσεις, για να "βγάζουν" από την ανάλυση μη λειτουργικά έξοδα). Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization. Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (όπου το Amortization είναι σαν το Depreciation αλλά για "άϋλα").

Αρνητικό EBITDA σημαίνει ότι η εταιρεία δεν μπορεί να καλύψει τους τόκους των δανείων της, κακό πράγμα. Σε αντίθεση όμως, το θετικό EBITDA δεν είναι αναγκαστικά "καλό" από μόνο του, αφού με σκέτο θετικό EBITDA κάλλιστα μένεις νηστικός.