Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Γίνε παιδί!

Για το πως οι άνθρωποι πρέπει να γίνουν σαν παιδιά, ώστε να γίνουν υιοί του Θεού.

«αμήν λέγω υμίν· εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλείαν των ουρανών» (Ματ». 18:3)

(Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς)

Αυτά λέγει Κύριος και ο λόγος Του είναι άγιος και αληθινός. Τί πλεονέκτημα έχουν τα παιδιά έναντι των μεγάλων; Έχουν τρία πλεονεκτήματα: την πίστη, την υπακοή και την συγχωρητικότητα. Το παιδί ρωτάει το γονιό του για τα πάντα και, ασχέτως του τι απαντά εκείνος, πιστεύει το γονιό του. Το παιδί υπακούει στο γονιό του και εύκολα υποτάσσει το θέλημά του στο θέλημα του γονιού του. Το παιδί είναι συγχωρητικό και, μολονότι προκαλεί εύκολα, συγχωρεί γρήγορα. Ο Κύριός μας απαιτεί και τα τρία αυτά από όλους τους ανθρώπους, δηλαδή πίστη, υπακοή και συγχωρητικότητα. Επιθυμεί οι άνθρωποι να πιστεύουν σ’ Αυτόν απροϋπόθετα, χωρίς όρους, όπως ένα παιδί πιστεύει στο γονιό του· και να είναι συγχωρητικοί ο ένας με τον άλλον, αμνησίκακοι, χωρίς να απαντούν στο κακό με κακό.

Μάντεψτε ποιοι παίρνουν τις μεγαλύτερες άδειες μετ’ αποδοχών στον κόσμο!

Θυμάστε που προ μηνών η Μέρκελ είχε πει προ ότι οι Έλληνες πρέπει να μειώσουν τις διακοπές και τις αργίες τους;

Ε, ευρωπαϊκή έρευνα έδειξε ότι οι Γερμσνοι και οι Δανοί απολαμβάνουν τις μεγαλύτερες ετήσιες άδειες στον κόσμο!

Για τους Γερμανούς κυρίως, αυτο είναι το βούτυρο στο ψωμί, καθώς έχουν να δουν αυξήσεις κάτι ..χρόνια, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας!

Από την έρευνα του Eurofound προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι στην Γερμανία απολαμβάνουν 30 ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών κατά μέσο όρο τον χρόνο. Μόνο οι εργαζόμενοι της Δανίας απολαμβάνουν ανάλογα επίπεδα ελεύθερου χρόνου στην Ε.Ε.

Ο τρομοκρατικός πόλεμος στοχεύει άμεσα, σήμερα, τους λαούς της Ευρώπης

Η τρομοκρατική προβοκάτσια με τους Δίδυμους Πύργους ήταν η αφετηρία του ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά των αραβικών λαών με άμεσο στόχο: Το Αφγανιστάν και την αμερικανική κατοχή του Ιράκ…
Το φάντασμα του «δαίμονα» Μπιν Λάντεν κατασκευάστηκε για να υπηρετήσει αυτούς τους στόχους και να προσδέσει την Ευρώπη στα αυτοκρατορικά, εγκληματικά σχέδια εναντίον του αραβικού κόσμου.
Σήμερα η αμερικανική τρομοκρατική στρατηγική μεταμφιέζεται σε άλλο πρόσωπο γιατί ο βασικός στόχος είναι η ίδια η Ευρώπη: τα έθνη και οι λαοί της.

Αυτά. - AMHERST COLLEGE

Tο κολλέγιο που φοίτησαν ο Τζέφρυ και ο Σαμαράς ξεκίνησε να φτιάχνεται το 1812 σαν Ακαδημία, εδώ τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς http://en.wikipedia.org/wiki/1812

Το περίεργο είναι ότι ο άνθρωπος που το ξεκίνησε ήταν ο Τζέφρυ (αρχίζουν οι συμπτώσεις) Αμχερστ ο οποίος ήταν commanding general of the British forces in North America. Δείτε τι έγινε την πρώτη Ιούνη του 1812.

Έγινε κολλέγιο το 1821 επίσημα (όλοι ξέρουμε τι συνέβη εδώ τότε).

Αποκτά το 1881 (στην Γηραιά Ήπειρο έχουμε τα εξής: το Βατικανό ανοίγει για πρώτη φορά τα αρχεία του σε ορισμένους ερευνητές, στα ελληνικά πράγματα έχουμε την Συμφωνία Κωνσταντινούλης) το εξής μόττο και είναι και το πρώτο ή από τα πρώτα κολλέγιο/α (αντικρουόμενες πληροφορίες) που χρησιμοποιεί τα λατινικά: terras irradient που σημαίνει “δώστε τα φώτα σας στον κόσμο”

Έλληνα, νίκησες, αλλά το παιδί θέλει γάλα...

Βασ. Αναστασόπουλος

Ξέρω, ξέρω… Ξύπνησες σήμερα το πρωί, με ένα αδιόρατο χαμόγελο να διαγράφεται στα χείλη σου. Έμεινες για λίγο καθισμένος στο κρεβάτι, κοιτώντας τη γυναίκα σου πλάι σου να κοιμάται ήσυχη και σου φάνηκε, σαν σε όνειρο, ότι κι εκείνη χαμογελούσε. Άφησες μια ανάσα ανακούφισης να ανέβει από το στήθος στο λαιμό σου και από εκεί στο στόμα σου και σηκώθηκες να ετοιμαστείς για τη δουλειά. Ξαφνιάστηκες, όταν διαπίστωσες πόσο ανάλαφρος ένιωθες… Άλλος άνθρωπος! Άνοιξες αμυδρά την πόρτα του παιδικού δωματίου, προσπαθώντας να μην κάνεις φασαρία. Το μωρό σου κοιμόταν ήσυχο στην κούνια του, σχεδόν ευτυχισμένο…

Πώς το Lidl "έφαγε" τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ!!!

Του Μιχάλη Σιάχου

Πέμπτη 7 Ιουλίου, μεσημέρι. Οι νομικοί εκπρόσωποι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, γερμανικών συμφερόντων, βρίσκονται στο γραφείο του προέδρου του ΕΦΕΤ, διαμαρτυρόμενοι για «λάθος χειρισμούς» που αφορούσαν μολυσμένα κρεατοσκευάσματα. Ο πρόεδρος δέχεται ένα επείγον τηλεφώνημα από την… Πολωνία και διακόπτει για λίγο τη συνάντηση. Είναι ο προϊστάμενός του υπουργός Υγείας, ο οποίος, ούτε λίγο-ούτε πολύ, του ανακοινώνει ότι «δεν ανταποκρίνεται στο έργο του» (όπως το φαντάζεται ο κ. Λοβέρδος, φυσικά) και του ζητά να παραιτηθεί.
Λίγες μέρες πριν, ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος, μολυσμένων με το βακτήριο Escherichia coli O157 σε εγκαταστάσεις του Lidl στη Βόρεια Ελλάδα και ζήτησε την απόσυρση και την καταστροφή τους. Αντίστοιχο βακτήριο ευθύνεται ακόμη και για θανάτους στην Ευρώπη. Η επιχείρηση ένιωσε να απειλούνται τα συμφέροντά της. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός που ο ΕΦΕΤ είχε απαιτήσει την ανάκληση φιαλών κρασιού από τα καταστήματα της αλυσίδας. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι έδρασε αστραπιαία και… δυναμικά.

"Ο Θεός με ξέρει"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Τι σημαίνουν τα λόγια "ο Θεός με ξέρει"; Τα άκουσα από κάποιον απλό άνθρωπο, που πάντοτε τον θυμάμαι. Δεν ξέρω τι σημαίνουν τα λόγια αυτά. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο άνθρωπος που τα είπε είναι ένας ταπεινός άνθρωπος.

Θυμάμαι είχε πει επί λέξει, "ο Θεός με ξέρει και έχει μια θέση για μένα εκεί πάνω στον ουρανό."

Έναν άλλον επίσης απλόν άνθρωπο τον θυμάμαι πάντα για τα λόγια που είπε όταν τον εξήταζαν ως μάρτυρα στο δικαστήριο. Ο δικηγόρος του είπε, "πρόσεξε ορκίστηκες στο Ευαγγέλιο, πρέπει να πεις την αλήθεια." "Θεός με βλέπει", είπε ο άνθρωπος.

Πάντοτε χαιρόμουν να γνωρίζω καλούς ανθρώπους. Από παιδί ακόμα ένιωθα ιδιαίτερη χαρά όταν συναντούσα ανθρώπους που τους διέκρινε από τους άλλους η καλοσύνη και η ευγένεια. Τίποτε δεν υπήρχε πιο ωραίο για μένα από την καλοσύνη και την ευγένεια του ανθρώπου. Ίσως γιατί ο Θεός μου χάρισε αυτή τη μεγάλη εύνοια να περιστοιχίζομαι όταν ήμουν παιδί από καλούς ανθρώπους, για την οποία Του οφείλω μεγάλη ευγνωμοσύνη. Ποτέ δεν ζήτησα κάτι άλλο πέρα από αυτό, από την καλοσύνη και την ευγένεια.

Τουλάχιστον 40 ημέρες θα διαρκέσει η "περιορισμένη χρεοκοπία"

Η Deutsche Bank προχώρησε σε «κούρεμα» 21% της αξίας ελληνικών ομολόγων. Oπως προκύπτει από την έκθεση του χαρτοφυλακίου της σε ομόλογα χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προκύπτει ότι στους ελληνικούς τίτλους υπάρχει μείωση από 1,6 δισ. ευρώ σε 1,15 δισ. ευρώ.

Την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Αθήνα κλιμάκιο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) για την επίσημη έναρξη του εν Ελλάδι "κουρέματος". Από τα αποτελέσματα των συνομιλιών αυτών θα προκύψουν οι ζημιές που θα καταγράψουν τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα από τη συμμετοχή τους στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας.