Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Μία συγνώμη που άργησε ...50 χρόνια

Προς χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν με δυσμορφίες και προβλήματα υγείας.

Η γερμανική εταιρεία που παρασκεύαζε τη θαλιδομίδη ζήτησε με καθυστέρηση 50 ετών συγγνώμη από τα χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν με δυσμορφίες και προβλήματα υγείας εξαιτίας της χρήσης της ουσίας αυτής από τις μητέρες τους.

Ο γενικός διευθυντής της Grunenthal, ο Harald Stock, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες ότι η εταιρεία «εκφράζει την ειλικρινή της λύπη» για τη σιωπή της απέναντι στα θύματα της θαλιδομίδης, η οποία επωλείτο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '50 και στις αρχές της δεκαετίας του '60 στις εγκύους για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας.

Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς -BRAVO YORGO

Το 2008 αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επισκέφτηκε την Τουρκία προκειμένου επι τόπου να εξετάσει τον εάν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) ηγέτης του οποίου σήμερα είναι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι προσηλωμένο στις αρχές της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξαιτίας της εθνικιστικής ρητορικής που ανέπτυσσε.

Μετά την παμψηφεί και δι΄ ανατάσεως των χειρών επανεκλογή στην θέση του πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς του Γιώργου Παπανδρέου, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν, στη Ν. Αφρική ήρθε και η εκλογή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως αντιπρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.