Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Orwell ή Huxley;

Ο Orwell φοβόταν ότι θα απαγορευτούν τα βιβλία. Ο Huxley φοβόταν ότι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν πια για βιβλία, και έτσι δεν θα χρειαζόταν να απαγορευτούν. Ο Orwell φοβόταν ότι θα μας στερούσαν την πληροφόρηση, ο Huxley φοβόταν θα μας έπνιγαν στην πληροφόρηση και θα χανόμαστε σε θάλασσα άγνοιας, εγωισμού, και ασχετοσύνης. Ο Orwell φοβόταν ότι θα εξανδρα-ποδιστούμε, ο Huxley φοβόταν ότι θα αποχαυνωθούμε σε χαζοχαρούμενες ενασχολήσεις.

Όσοι βαυκαλιζόμαστε ότι αντιμαχόμαστε την τυραννία, υποτιμάμε την άπειρη όρεξή μας για επουσιώδη. Και είναι εξ ίσου εύκολο να μας ελέγχουν με χαρούμενες ψυχαγωγίες (Huxley) , όσο να μας ελέγχουν με δεσμά (Orwell). Και εγώ τα γράφω αυτά έχοντας δει αυτό και αυτό, αλλά κάπου μεταξύ Δελτίου Ειδήσεων Μέγκα και Ανίτας Πάνια, ο Huxley έχει πέσει διάνα αλλά και ο Orwell δικαιώνεται.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Ιδού η κυβέρνηση Εθνικής Επιβίωσης της 13ης Δεκεμβρίου!

Ιδού η Οικουμενική κυβέρνηση -θα ονομασθεί μάλιστα Κυβέρνηση Εθνικής Επιβίωσης, για να καταδειχθεί το βάθος της κρίσης(!)- που έχει έτοιμη ο Γιώργος Παπανδρέου, για την επομένη των εθνικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε ήδη τη παρακάτω λίστα, για να πάρει τη σχετική έγκριση στην έδρα του ΔΝΤ, στις Βρυξέλλες και στο Λευκό Οίκο!

Το πρωτοσέλιδο από "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ". Πολύ πετυχημένο...

Τα δέντρα... αποθαρρύνουν τους επίδοξους διαρρήκτες

Τα οφέλη των δέντρων σε κατοικημένες περιοχές είναι αδιαμφισβήτητα, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο. Τώρα, μια νέα αμερικανική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι μοναδικοί που δεν επωφελούνται από αυτά είναι... οι επίδοξοι ληστές.

Τη μελέτη εκπόνησαν ερευνητές της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δασών σε δείγμα σχεδόν 3.000 κατοικιών στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Γιατί “έφαγε πόρτα” στη Μόσχα η Τίνα Μπιρμπίλη

Για τα ελληνικά ΜΜΕ, η πρόσφατη επίσκεψη της κ.Μπιρμπίλη στη Μόσχα, ήταν γεμάτη θετικά για την ελληνική εξωτερική και ενεργειακή πολιτική. Ουδέν ανακριβέστερο αυτού. Τα ΜΜΕ λοιπόν, που τα είδαν όλα καλά κι ωραία, προσπάθησαν να φτιάξουν και το προφίλ της υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, γράφοντας γι’ αυτήν ότι θέλησε να δει τη νύκτα το μαυσωλείο του Λένιν (είναι κλειστό τη νύκτα, εκτός κι αν ήθελε να το δει απ’ έξω) και να κάνει βραδινή βόλτα στην Κόκκινη Πλατεία. Εκεί βέβαια, βλέποντας ένα ξένο προς την υψηλή, σαλονάτη αισθητική της, κτίριο, το χαρακτήρισε ως κίτς. Προφανώς, δεν βρισκόταν κάποιος μαζί της για να της πει ότι πρόκειται για ένα από τα ιστορικά κτίρια της Μόσχας, παλιό, νεοκλασικό αριστούργημα Ιταλού αρχιτέκτονα, το γνωστό «Γκούμ».