Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει την βοήθεια του Θεού

Στην κατάσταση πού είναι σήμερα οι άνθρωποι, ό,τι τους λέει ο λογισμός κάνουν. Άλλοι είναι με χάπια, άλλοι παίρνουν ναρκωτικά… Κάθε τόσο τρεις - τέσσερις ξεκινούν να κάνουν μια καινούρια θρησκεία. Ανάλογα, λίγα γίνονται, εγκλήματα, δυστυχήματα κ.λ.π. Βοηθάει ο Θεός. Ήρθε ένας στο Καλύβι και μου λέει: “Έχεις καμμιά κιθάρα;” Πίνει χασίς, έχει όρεξη να μιλάη - δεν σε ρωτάει αν έχης εσύ όρεξη - θέλει και μια κιθάρα!! Άλλοι βαρέθηκαν την ζωή τους και θέλουν να αυτοκτονήσουν ή να κάνουν κανένα κακό, για να γίνει σαματάς. Δεν είναι ότι τους περνάει αυτό σαν βλάσφημος λογισμός και τον διώχνουν. Βαρέθηκαν την ζωή τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Μου είπε ένας: “Θέλω να με γράψουν οι εφημερίδες ότι είμαι ήρωας”. Οι άλλοι χρησιμοποιούν μερικούς τέτοιους και κάνουν την δουλειά τους. Πάλι καλά, ανάλογα, λίγα γίνονται.

«Ο καθείς την μύξα του για βούτυρο την έχει»

παροιμία για υποψήφιους πρωθυπουργούς

Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος Κιλκίς


Μεγάλος, πολύ μεγάλος ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς. Έζησε όλες τις κρίσιμες στιγμές του Έθνους. Και το βοήθησε. Το ύμνησε, το ενθάρρυνε, κεραύνωσε τους «τροπαιούχους του άδειου λόγου» που ροκάνιζαν τα σωθικά του. Τις ανθρωποκάμπιες (Κόντογλου) τύπου Ρεπούση και Δραγώνα, τους νάνους και τους αρλεκίνους της κομματοκρατίας.
Τον λησμονήσαμε όμως. Από τα σχολικά βιβλία είναι προγραμμένος. Έχει «κουσούρι» ασυγχώρητο: είναι εθνικός ποιητής. Σολωμός, Βαλαωρίτης, Κάλβος, Παλαμάς, οι εθνικοί μας ραψωδοί, περιφρονούνται από την δημόσια δία βίου και... νυκτοβίου, εκπαίδευση.

Η δυστυχία να σαι γέρος στις ανεπτυγμένες χώρες!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Αδελφοί, τω Θεώ χάρις τω πάντοτε θριαμβεύοντι ημάς εν τω Χριστώ."
(Kορινθ. Β΄, 2,14'17)

Οι πρώτοι που αισθάνονται το δυσβάστακτο βάρος των σκληρών οικονομικών μέτρων, που θα τους εξοντώσουν είναι οι γέροι. Οι γέροι αφού υπέστησαν στις ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου, τον ηθικό τους θάνατο με τον εξευτελισμό και την απομόνωση, δέχονται τώρα με τις κυβερνήσεις των τεχνοκρατών και της παγκόσμιας δικτατορίας και τη φυσική τους εξόντωση.
Ένα δείγμα του εξευτελισμού και της περιφρόνησης των γέρων είναι αυτό που συμβαίνει ανέκαθεν στη Γερμανία. Στη Γερμανία κλείνουν τους γέρους σε ιδρύματα. Εκεί τους επισκέπτονται μια φορά στους τέσσερις μήνες, εκτός αν ο γέρος βρίσκεται στα τελευταία του, οπότε οι επισκέψεις γίνονται μια φορά το μήνα.

Μένω Τσαμπουκά Εισπράττω Τσαμπουκά

Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα

Ρε Παπαδήμο,

οι Γερμανοί μας χρωστάνε ΠΟΛΛΑ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ... έχω γράψει κατά καιρούς ΠΟΛΛΑ επίσης δε μου λες μπουλη/Σημιτη

- Θες να περάσεις το ενεργητικό του Προϋπολογισμού ΜΑΣ 500δισ από Γερμανικές αποζημιώσεις??

- Θες να πάρεις ένα τηλέφωνο την Goldman Sachs και να τους εκχωρήσουμε την είσπραξη από Γερμανία με 20% αμοιβή?
να περάσουν 100δισ στα βιβλία τους αυτοί και 400 εμείς ??

θες το παραπάνω να το κάνεις ΜΑΖΙ με τον ΜΟΝΤΙ τον κολλητό σου ??

Τώρα δηλαδή μαζεύτηκαν οι αποτυχημένοι να μας σώσουν;

χαχαχα!
Βρισκόμαστε σήμερα στην κατάσταση της χρεωκοπίας και της διακριτικής ακόμη αλλά αυξανόμενης πίεσης για πλήρη υποταγή και ισοπέδωση ή αποχώρηση από το ευρώ
Βρισκόμαστε εδώ όχι με ευθύνη του Έλληνα πολίτη, όχι με ευθύνη του ελληνικού λαού. Μπορεί να φωνάζει και να χτυπιέται αλλά πληρώνει ιδρώνει και προσπαθεί.
Βρισκόμαστε εδώ με πλήρη ευθύνη του συστήματος εξουσίας ενημέρωσης καθοδήγησης και διακυβέρνησης. Βρισκόμαστε εδώ με 100% ευθύνη της ελληνικής ελίτ.
Εσείς ανεχτήκατε την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, εσείς αποποινικοποιήσατε την διαφθορά και την παραοικονομία εσείς κάνατε καθημερινότητα το έγκλημα στα ψηλά, εσείς ακυρώσατε την δικαιοσύνη και παραγράψατε ευθύνες δικές σας, εσείς τσακίσατε του θεσμούς που φτιάξατε. Εσείς μας παγιδέψατε στο ευρώ, εσείς φάγατε τα 4 ΚΠΣ, εσείς δεν φταίξατε ευνοϊκό περιβάλλον επενδύσεων, αλλά περιβάλλον απαξίωσης και αρπαχτής, Εσείς καταστρέψατε την παραγωγική βάση της χώρας, εσείς κλείσατε τις δουλείες και τις επιχειρήσεις, εσείς δεν είδατε τους κακούς καιρούς που έρχονταν. Εσείς διασύρατε την χώρα και τους έλληνες στο αιώνα τον άπαντα εσείς παραδώσατε τα κλειδιά στις αγορές στου νταβατζήδες και στους εργολάβους.

Όχι πια λαός, μόνο "φίλοι"...

Της Τζένης Κ.

Κάποτε οι πολιτικοί άνδρες μάς έπαιρναν στο κατόπι, λες κι ήμασταν μεγεθυμένες καλλιτέχνιδες της show biz (απ’ αυτές που τελειώνουν σε –άρα), για να υπογράψουν μαζί μας συμβόλαιο. «Συμβόλαιο με το λαό». Σφάζονταν στην ποδιά μας συνδικαλιστές, για να μας εκπροσωπήσουν στις συναλλαγές μας με την εξουσία. Οι προεκλογικές εξαγγελίες και οι προγραμματικές δηλώσεις ήταν τόσο λαοκεντρικές ... ώστε κάθε φορά που μας τις έκαναν, χρειαζόμασταν τέσσερα χρόνια ξεμάτιασμα. Με το λαό, από το λαό, για το λαό… Και κάθε φορά, πριν την κάλπη, όλο και κάποιο bonus καβαντζώναμε. Καμιά αυξησούλα, κανένα επιδοματάκι, κανένα σενιάρισμα υπό τύπον πρόσθετου κοινωνικού δικαιώματος / προσφοράς. (Μιλάμε τώρα γι’ αυτά που καβαντζώναμε όλοι μαζί… Γιατί, αν το εξειδικεύσουμε, θα αργήσουμε πολύ)… Μέχρι που γίναμε κάτι σαν το γρύλλο του γνωστού ανεκδότου…

Goldman Sachs: Ο κοινός σύνδεσμος Παπαδήμου, Μόντι, Ντράγκι

Τι κοινό έχουν ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Μάριο Μόντι και ο Μάριο Ντράγκι; Ανήκει ο καθένας σε διαφορετικό επίπεδο σε αυτό που έχει ονομαστεί ευρωπαϊκή «κυβέρνηση Sachs», όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η τράπεζα αμερικανικών συμφερόντων έχει υφάνει ένα δίκτυο επιρροής στην Ευρώπη για την προώθηση των συμφερόντων της. Πρώτος τη τάξη είναι χωρίς αμφιβολία ο Μάριο Ντράγκι, πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs για την Ευρώπη μεταξύ 2002 και 2005. Ήταν ο βασικός εταίρος με τομές ευθύνης «τις επιχειρήσεις και τις κυρίαρχες χώρες». Δηλαδή μια από τις αποστολές του ήταν να πουλήσει οικονομικά προϊόντα «swap», με την απόκρυψη ενός μέρους του κυρίαρχου χρέους, επιτρέποντας έτσι να «φτιασιδωθούν» οι ελληνικοί λογαριασμοί.

Ιούδας Καρατζαφέρης: "Πολύ θετικό για την Ελλάδα που ο Παπαδήμος είναι μέλος της τριμερούς - Είναι πατριώτες όσοι πάνε στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ"!

Πρόκειται για το βίντεο που είναι βέβαιο πως θα σοκάρει τους ψηφοφόρους του Λαος και όχι μόνο: